Miksi tytöt heittävät kuin tytöt?

  • Tuomari

KYSYMYS: Miksi tytöt heittävät palloa niin päin persettä?


VASTAUS: Ensiksikin, älä ikinä esitä tällaisia kysymyksiä naisseurassa. Onko selvä? Kaksi sanaa: kakka ja myrsky.

Kuten kuitenkin hyvin tiedetään, on tyttölapsilla taipumus viskata palloa outoja tekniikoita käyttäen. Tukijalaksi saattaa valikoitua se väärä kinttu, tai ranne pysyä tikkusuorana koko liikkeen ajan. Come on, kaikkihan te olette pelanneet pesäpalloa ala-asteella. Tutkimustenkin mukaan yläkautta tapahtuvan heiton mekaniikka on yksi suurimpia fyysisiä eroavaisuuksia naisten ja miesten välillä.Psykologian ja naistutkimuksen professori Janet Hyde Wisconsinin yliopistosta on laskenut keskihajontoja monille motorisille, käytöksellisille, ja psykologisille eroille sukupuolten välillä. Esimerkiksi puristusvoimalle, runkkaamiselle ja onnellisuudelle.

Tutkimuksen mukaan sukupuolet ovat hyvin lähellä toisiaan useimmissa asioissa, ja keskihajonnat pieniä. Heiton voimassa ja heiton pituudessa miesten ja naisten välillä on kuitenkin valtava ero.Puberteetin tuomat fyysiset muutokset vaikuttavat Hyden tutkimuksen tulokseen, sillä hän on tutkinut 2–20-vuotiaita. Mutta jopa nelivuotialla tytöillä ja pojilla heittämiseen liittyvät motoriset erot ovat yli kolminkertaisia muihin motorisiin eroihin verrattuna.

Eroja on yritetty selittää myös geeneillä. Naisten ja miesten erot juoksussa tai jopa alakautta tapahtuvassa heitossa ovat hyvin pieniä suhteessa eroihin yläkautta tapahtuvassa, keihäällä metsästettäessä tarpeellisessa heitossa.

Tuomari varmistaa selustan ja linjaa: Jumala loi miehet, naiset ja 50 Centin erilaisiksi.

Kirjoitettaessa soi 50 Cent: In da Club

1 kommentti

änkyräx

13.6.2014 07:37

Miesten ja naisten kyynärnivel on erilainen. Tämä on suurin ero luustossa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi