Sormi peppuun - perustemppu futiskentillä!

  • Tuomari

KYSYMYS: Chilen Gonzalo Jara tunki sormen Uruguayn Cavanin takapuoleen. Eikö tämä ole törkein temppu mitä kentällä voi tehdä?

VASTAUS: Alhaisinta todellakin, mutta sormijutun voi tehdä vielä törkeämminkin. Nimittäin jos joukkueen nimi on Perspolis, täytyy “temppu” tehdä tuplasti.

Uruguayn peleissä sattuu ja tapahtuu. Välillä purraan vastustajia ja toisinaan sormiraiskataan, suoraan tuomarin edessä ja tietenkin väärä mies lentää pihalle. Copa America -turnauksen puolivälierämatsissa Chile otti 1-0-voiton Uruguaysta ja paineli jatkoon, aina mestaruuteen asti, mutta pudotuspelien ensimmäisen kierroksen puhutuin tilanne oli se, missä Cavani sai sormen ahteriin ja kaupanpäällisiksi punaisen kortin Jaran filmatessa.

Puolustaja Jara sai sormeilustaan kolmen ottelun pelikiellon, mikä tarkoitti lentämistä ulos Etelä-Amerikan mestaruusturnauksesta. Bonarina pakille langetettiin 7500 dollarin sakot. Ei Jaran sormeilu ollut ensimmäinen kerta. Vuosien varrella pakin sormen kohteeksi ovat joutuneet myös Argentiinan Higuain ja Uruguayn syömähammas Luis Suarez.

Pelikieltojen ja rahasakkojen lisäksi Jaran saksalaisseura Mainz ei hyväksynyt miehen sormeilua Copassa. Bundesliga-seuran urheilupomoa Christian Heideliä iljetti sekä teko että tapa, jolla Jara kalasti punaisen kortin häntä tönineelle Cavanille. Bild-lehdelle antamassa haastattelussa Heidel sanoo kaikkein eniten inhoavansa tilanteessa filmaamista.

On sitä vuosien varrella sormeiltu ennenkin ja kalliiksi on tilanne tullut molemmille osapuolille, vaikka olisit vain ottava osapuoli. Iranin liigan yksi suurimmista seuroista FC Perspolis on koko kansan joukkue, jonka otteluita voi seurata hulppealla kotistadionilla, johon mahtuu huimat yli 95 000 ihmistä ja jos Perspolisin peli näytetään vielä suorana televisiossa ovat katsojaluvut huimia. Iranissa ei ihan kaikkea katsota hyvällä, livekuvaa kun ei voi leikata pois. Perspolisin pojilla tuntuu olevan outo tapa juhlistaa maalia. Ensimmäisen maalin aikaan sormeilija pääseen yllättämään oman pelaajan, joka oikein jännittää lihaksensa sormen upotessa sinne, ja toisen maalin aikaan kaveri sormeilee maassa makaavaa maalintekijää. Mitä helvettiä jätkät?

Iranilaisseura antoi sekä sormen tunkijoille, että fingerin vastaanottaneille osapuolille potkut. Reilu peli?

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar

1 kommentti

MVP

9.8.2015 01:11

On sitä ennenkin sormeiltu!
https://www.youtube.com/watch?v=FyCw5RLDyYw
Ja jengi diggas..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi