Susijengille toinenkin NBA-vahvistus?

  • Tuomari

KYSYMYS: Onko se Erik Murphy nyt mistään kotoisin? Eikö tällaisia kaksoiskansalaisia löytyisi lisää, niin saataisiin Suomi koriskartalle?

VASTAUS: Erik Murphy teki maajoukkuedebyyttinsä Koripalloliiton 75-vuotisjuhlamaaottelussa Suomen hävitessä Liettualle Helsingin jäähallissa 81–90. Murphyn otteet olivat lupaavia. Yhdeksän pinnaa ja viisi levaria olivat kelpo saldo, kun takana oli vain neljä treenikertaa Susijengin remmissä. Ameriikan Erikin pelipaikalle olisi tarjolle kova haastaja.

Washington Wizardsia tällä hetkellä edustava iso laitahyökkääjä Drew Gooden kertoo CBS Sportsin vuonna 2007 tekemässä haastattelussa mahdollisuudesta edustaa Suomea. CBS Sportsin jutun takana on Washington Postin toimittajan Jorge Castillon tuore twiitti. Kymmentä NBA-seuraa urallaan edustaneen Goodenin äiti on suomalainen. Tomi Tiilikainen ja muut suomalaiset koristietäjät ovat jo Twitterissä ottaneet kantaa aiheeseen.

8,3 pisteen ja 5,2 levypallon keskiarvolla viime kaudella NBA:ssa pelanneen 32-vuotiaan Goodenin pelivuodet alkavat käydä vähiin ja USA:n maajoukkueesta Goodenin on turha haaveilla. CBS Sportsin mukaan Gooden onkin tiensä kisoihin maksaneen Suomen alustavalla pelaajalistalla. Jenkkimedialla lienee käsissään ihan eri listat, mitä Henrik Dettman on esitellyt. Tuomarin on kuitenkin pakko puhaltaa pilliin ja huomauttaa, että nyt eletään NBA-uutisoinnin hiljaisinta aikaa.

Lisäksi Gooden kertoo haastattelussa, että Suomessa on paljon puita ja järviä.

EDIT: Ilta-Sanomat tavoitti Suomen päävalmentaja Henrik Dettmanin, jolla ei ollut asiaan kommentoitavaa.

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi