Capperin Miguel Papaianni kruunattiin Pizzamestariksi – Tuomarit hurmannut pizza tulossa myös asiakkaiden maisteltavaksi

Miguel Papaiannin voittopizza hurmasi tuomarit innovatiivisuudellaan.

Voittajan on helppo hymyillä. Miguel Papaianni on Pizzamestari 2019.
Voittajan on helppo hymyillä. Miguel Papaianni on Pizzamestari 2019. Kuva: Kaisa Paavilainen

Tänä vuonna toista kertaa järjestetyn Pizzamestari -kilpailun voittajaksi selviytyi pizzeria Capperin Miguel Papaianni.

Kilpailun päätuomari Pekka Terävä kuvaili finaalia todella kovatasoiseksi. Suomen pizzerioiden taso on noussut huimasti muutamassa vuodessa, ja se näkyi myös kilpailussa.

“Ensimmäisen kerran kun kisa järjestettiin kaksi vuotta sitten, pizzapohjaa vielä kaulittiin”, Terävä muistelee.

Italialaisten pizzamestareiden myötä on opittu, että paras mahdollinen pizzapohja muovataan käsin, ei kaulimella.

“Se on se kädenjälki ja käden työ, se monen vuoden ja monen tuhannen pizzan harjoittelun lopputulos”, Terävä sanoo.

Pizzamestari 2019 -finalistit Martin Harmina (Strandhovet), Matteo Macaluso (Daddy Greens Pizzabar), Miguel Papaianni (Capperi) ja Alberto Neri (Fat Lizard).
Pizzamestari 2019 -finalistit Martin Harmina (Strandhovet), Matteo Macaluso (Daddy Greens Pizzabar), Miguel Papaianni (Capperi) ja Alberto Neri (Fat Lizard). Kuva: Otto Helkama / Pizzamestari 2019

Koska kaikki kilpailijat osoittivat jo semifinaalissa hallitsevansa ensiluokkaisen pizzapohjan valmistamisen, finaalitehtävään oli tuotava lisähaastetta. Pizzan täytteinä sai käyttää vain kolmea ainesosaa.

Kilpailijoita helpotti sentään se, että kastike laskettiin yhdeksi ainesosaksi, joten siihen sai käyttää useampia raaka-aineita.

“Valmistin perheeni perinnereseptillä tomaattikastikkeen, jossa oli kolmea eri tomaattilajiketta, sipulia, valkosipulia, basilikaa, simpukoita sekä katkarapuja. Tämä kastike oli pizzani salaisuus. Sitten koristelin pizzan tähden muotoon asetelluilla mozzarellasiivuilla ja persiljalla”, Papaianni kertaa voitokasta reseptiään.

Pizzan keskellä olevaan kastikekippoon voi dipata pizzan rapeat reunat.
Pizzan keskellä olevaan kastikekippoon voi dipata pizzan rapeat reunat. Kuva: Otto Helkama / Pizzamestari 2019

Papaiannin voiton ratkaisi innovatiivisuus, joka yllätti tuomarit. Täyteläisen kastikkeen lisäksi heihin teki vaikutuksen pizzan kekseliäs esillepano. Papaianni asetti siivutetun pizzan keskelle kulhon, jossa oli kastiketta, simpukoita ja katkarapuja.

“Tämä oli aivan huikea”, Terävä kiteytti.

“Monet jättävät syömättä pizzasta reunat, mutta nyt sekin on helppo syödä kastikkeen, simpukoiden ja katkarapujen kanssa”, Papaianni valottaa ideaansa.

Papaianni aikoo ottaa voittopizzansa ainakin joksikin aikaa myös Capperin listalle, mahdollisesti jo tulevana viikonloppuna.

Pizzamestari 2019

  1. Miguel Papaianni, Capperi, Helsinki
  2. Matteo Macaluso, Daddy Greens Pizzabar, Helsinki
  3. Martin Harmina, Strandhovet, Närpiö
  4. Alberto Neri, Fat Lizard, Espoo

Kilpailun tuomareina toimivat päätuomari Pekka Terävä, keittiömestari Antti Vahtera (Pouttu), keittiömestari Lasse Koistinen (Art FoodHeaven), Head of Foodservice Katja Knuutinen, (Arla) sekä Vuoden Kokki 2018 ja ravintoloitsija Kalle Tanner (Ravintola Nude).

Capperi, Siltavoudintie 9 ja Rikhardinkatu 2

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi