Cevicheria – Perulaisia makuja Kampissa

Perulaiset kokit valmistavat raakamarinoitua kalaa Autotalon ravintolakeskittymässä.

Cevicherian annoksissa maistuu raikas lime.
Cevicherian annoksissa maistuu raikas lime. Kuva: Cevicheria

Kamppiiin avattu Cevicheria tarjoilee perulaisia makuja Autotalon uumenissa. Perulainen ruokakulttuuri on omanlaisensa sekoitus eteläamerikkalaisia, espanjalaisia ja afrikkalaisia vaikutteita. Cevicheriassa perulaisista perinneruoista syntyy modernisoituja versioita, jotka on sovitettu pohjoismaiseen makuun.

Kuten ravintolan nimi antaa olettaa, cevicheä eli perulaisittain raakamarinoitua kalaa löytyy listalta monessa muodossa.

Tarjolla on perinteistä sitrusmarinoitua kirjolohta punasipuli-korianterimarinadissa, mutta myös mangolla ja avokadolla höystetty hedelmäinen variaatio sekä mustekalalla ja vihersimpukalla ryyditetty kuhaceviche. Korianterin vihaajillekin löytyy oma cevichensä: limemehussa ja pippuriliemessä marinoitua kuhaa.

Osa cevicheannoksista pitää sisällään myös paistettua bataattia, maissia sekä suomalaisille eksoottisempaa keittobanaania. Keittiössä häärää perulaisia kokkeja, joten autenttisia makuja haetaan.

Cevicherian tarjonta ei kuitenkaan rajoitu vain cevicheen. Pääruokaosastolta löytyy kanan ja naudan lisäksi eksoottisempaakin syötävää aina mustekalan lonkeroista grillattuun naudansydämeen ja ylikypsään lampaanpotkaan. Kasvissyöjät on huomioitu liekitetyllä tofulla sekä vegaanisella kikhernepadalla.

Pääruokien hinnat sijoittuvat 14 euron ja 22 euron välimaastoon, lisukkeet on Cevicheriassa hinnoiteltu erikseen. Annoksen kylkeen tllattu höyrytetty riisi tuo aterian hintaan kolme euroa lisää, papuhöystö tai bataattiranskalaiset vitosen. Cevicheannosten hinnat vaihtelevat 9 ja 15 euron välillä.

Lounasaikaan Cevicheriassa on tarjolla runsas salaattipöytä sekä lounasannoksia perulaisittain.

Cevicheria, Autotalo, Fredrikinkatu 46

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi