Hehkutettu SLO Bros rantautui Helsinkiin - itse tekeminen kaiken keskiössä: "Tacomme ovat Suomen parhaita"

Pandemia oli SLO Brosille liikkeelle paneva voima. Ilman koronaa yritys ei välttämättä olisi nähnyt päivänvaloa.

Tacoravintola SLO Bros valmistaa kaikki tuotteensa alusta loppuun asti itse.
Tacoravintola SLO Bros valmistaa kaikki tuotteensa alusta loppuun asti itse. Kuva: SLO Bros
  • Mikä: Suomen kovin tacoravintola
  • Missä: Järvenpää ja Hakaniemi
  • Mitä: Kalifornialaista katuruokaa rennolla meiningillä

Helsingin ravintolatarjonta täydentyi marraskuun lopulla kovalla tulokkaalla, kun herkullisista tacoista tunnettu SLO Bros avasi hartaasti odotetun ravintolan Helsingin Hakaniemeen.

SLO Bros on tullut monelle tutuksi ympäri Helsinkiä kiertäneistä ruokakärryistä sekä Järvenpään K-Citymarketin toimipisteestä, mutta nyt yrityksen hehkutettu herkkuja saa myös K-market Hakaniemen tiloista.

Tacoravintola, joka valmistaa kaiken itse

Kalifornialaiseen katuruokaan keskittynyt yritys sai alkunsa keväällä 2020, kun kolmen veljeksen elämä muuttui radikaalisti koronan myötä. Veljeksistä ravintola-alalla puurtaneiden Kallen ja Jaakon työt loppuivat kuin seinään, kun ravintolat joutuivat sulkemaan ovensa. Kiinassa asunut Matti päätti puolestaan viruksen levitessä palata takaisin Suomeen.

Vaikeasta tilanteesta huolimatta veljekset eivät jääneet tuleen makaamaan, vaan päättivät toteuttaa pitkään mielissä kyteneen ajatuksen oman ravintolan perustamisesta. Nyt jos koskaan oli aika laittaa unelmat toteen.

SLO Brosin takana on kolme veljestä.
SLO Brosin takana on kolme veljestä. Kuva: SLO Bros

Muutama viikko myöhemmin SLO Bros Taco Truck kurvasikin jo tarjoamaan herkkujaan nälkäiselle kansalle - ja menestys oli taattu!

Lyhyessä ajassa SLO Bros on onnistunut vakuuttamaan yleisön puolelleen, ja 1,5 vuoden sisällä veljekset ovat ehtineet avata jo kaksi pysyvää toimipistettä. 

“Olemme asiakkaidemme tavoin vakuuttuneita siitä, että tacomme ovat Suomen parhaita. Kaikki lähtee omista resepteistä, veljesten kädenjäljestä sekä hyvistä raaka-ainesta. Valmistamme tällä hetkellä lähes kaiken itse. Se mihin meillä ei omat resurssit enää riitä, valmistetaan meille yksinoikeudella omilla resepteillämme”, yksi yrittäjäveljeksistä, Jaakko Hämäläinen, kertoo Citylle.

Ruokalistalta löytyy tacojen lisäksi nachoja, frittiperunoita ja kermaista simpukkakeittoa.
Ruokalistalta löytyy tacojen lisäksi nachoja, frittiperunoita ja kermaista simpukkakeittoa. Kuva: SLO Bros

“Tämän uskon olevan yksi isoista tekijöistä, joilla erotumme monista kilpailijoistamme”, Hämäläinen lisää.

"Menemme ehdottomasti maku edellä!"

Vaikka oma yritys laitettiin pystyyn viime keväänä, ajatus oman ravintolan perustamisesta lähti liikkeelle jo paljon aiemmin. Muutaman vuoden takaisella Kalifornian reissulla veljekset vakuuttuivat maan upeasta ruokakulttuurista sekä toinen toistaan mahtavimmista meksikolaisravintoloista, ja siitä se ajatus sitten lähti. Veljekset päättivät tuoda tämän upean ruokakulttuurin Suomeen - omalla tyylillään, totta kai. 

Yrityksen nimestä löytyvät kirjaimet viittaavatkin ruoan hitaan kypsennyksen ja rennon meiningin lisäksi kalifornialaiskaupunki San Luis Obispoon, jossa idea ensimmäistä kertaa näki päivänvalon.

SLO Brosin tacoista ei makua puutu!
SLO Brosin tacoista ei makua puutu! Kuva: SLO Bros

“Emme pyri olemaan aito meksilainen tacoravintola, vaan ammennamme enemmän Kalifornian ja Tyynenmeren fiilistä ja ruokakulttuuria. Lähes kaikkien muiden trendikkäiden tacoravintoloiden sijaan käytämme omia vehnätortillojamme maissitortillojen sijaan. Menemme ehdottomasti maku edellä!”

SLO Brosin listalta kannattaa Hämäläisen mukaan maistaa ainakin Carntas- ja Pollo Asado-tacoja, joita muun muassa huippukokki Henri Alén on kehunut Euroopan parhaiksi.

Vaikka tacot ovat SLO Brosin pääjuttu, yksi yrityksen ehdottomista jalokivistä on Clam Chowder, eli kermainen, maalaisleivän sisältä tarjoiltu simpukkakeitto.

LUE MYÖS: Parhaat meksikolaiset ravintolat Helsingissä: "Autenttista, maistuvaa ja uniikkia ruokaa"

“Inspiraatio on haettu suoraa San Franciscon satamalaitureilta, ja tuunattu suomalaiseen makuun. Tätä ei ihan joka kulmalta saa", Hämäläinen vinkkaa.

Laajenemissuunnitelmat ovat suuret

Hakaniemi ei valikoitunut uuden toimipisteen sijainniksi sattumalta, vaan sijainti on ollut mielissä jo yrityksen ensivaiheista saakka.

“Perustimme SLO Brosin kesäkuussa 2020, ja aloitimme toiminnan ruokakärryllä. Olimme ensimmäisen kesän pitkälti Helsingissä, ja eritoten Hakaniemessä Tokoinrannassa. Saimme tuolloin mahtavaa palautetta ja paljon vakioasiakkaita kärryllemme. Olikin tuossa vaiheessa jo selvää, että heti kun Helsinkiin pysyvästi sijoitumme, on kohde Hakaniemi”, Hämäläinen kertoo.

SLO Brosin ruokakärry on ollut tuttu näky Hakaniemessä.
SLO Brosin ruokakärry on ollut tuttu näky Hakaniemessä. Kuva: SLO Bros

“Onneksemme K-Market Hakaniemen kauppias lähestyi meitä uuden ravintolan tiimoilta sopivasti, ja pääsimme levittämään konseptiamme nyt myös Helsingin puolelle.”

Eikä SLO Brosin tarina jää taatusti tähän. Hämäläisen mukaan laajenemissuunnitelmat ovat suuret, ja veljekset aikovat perustaa lähivuosina uusia ravintolapisteitä Uudellemaalle - ja myöhemmin myös muualle Suomeen.

“Olemme myös kovaa tahtia tuomassa tuoteperhettämme kauppojen hyllylle, jotta yhä useammalla on mahdollisuus nauttia loistavista tacoista!”

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 00:57

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi