Ravintola Caverna: toisenlainen maailma

Kansainvälinen luolaravintola tarjoaa tauon kaupungin vilskeestä.


Yhteistyössä Caverna.


Helsingin Yliopistonkadulla on ovi, josta aukeavat rappuset johtavat alas maanalaiseen luolaan. Luolassa majaansa pitää kansainvälinen luolaravintola Caverna, jossa uskotaan, että ruoka, luola ja ihminen ovat aina kuuluneet yhteen.

“Ajatus luolasta syntyi tilan mukana”, kertoo ravintolapäällikkö Antti Ruotanen.

Ravintolan pystyttäjät luottavat vanhaan sisustussääntöön: jos sitä ei voi piilottaa, täytyy sitä korostaa. Ja mikä olisikaan parempi tapa korostaa kellaria kuin maskeerata se luolaksi. Sitä paitsi toista samanmoista ei Suomesta löydy.

“Halusimme tuoda erilaisen maailman Helsinkiin.”

Ravintolassa tarjoillaan buffetlounasta ja -illallista sekä à la carte -herkkuja.

Cavernan keittiöfilosofia nojaa vahvasti kansainvälisyyteen. Illallisbuffetissa on tarjolla kahtatoista erilaista lämmintä ruokaa, valtava salaattivalikoima, sushia, jälkiruokabuffet suklaalähteineen ja alkoholittomia virvokkeita - niin paljon kuin jaksaa. Lisäksi yhdestä pöydästä saa poimia haluamansa tuoreet ainekset, jotka paistetaan teppanyaki-avokeittiössä vaikka odotellessa.

“Sen tuoreempaa ruokaa ei ole”, Ruotanen sanoo ylpeänä.

Kansainvälinen ruoka syntyy kansainvälisessä keittiössä. Henkilökunta koostuu muun muassa brasilalaisista ja kiinalaisista ammattilaisista, joita kannustetaan tuomaan omaa osaamistaan myös listalle. Aitoja, brasilialaisia lihavartaita keittiössä paistaa Eduardo Trigo, joka on kotoisin Sao Paulosta, Brasiliasta.

“Tämä tässä on picanha, naudan herkullisin osa”, Trigo kertoo ja näyttää pöytään tuomaansa lihavarrasta.

“Sitä saa yhdestä naudasta vain puolitoista kiloa, joten se on arvokasta herkkua.”

Picanhan maukkaus piilee siinä olevassa rasvakerroksessa, jota ei leikata pois ennen paistamista. Tämän brasilialaisen erikoisuuden lisäksi Trigo paistaa Cavernan grillissä makkaraa, possua ja kolmenlaista kanaa. Hän toimii myös pasadorena, tarjoilijana, joka kiertää illallisbuffetin aikana pöydissä leikkaamassa juuri paistettua lihaa suoraan ruokailijoiden lautasille.

A la carte -listaltakin löytyy herkkuja maailman kaikista kolkista. Cavernassa voi herkutella vaikka hummerilla, näyttävällä surf & turfilla tai hampurilaisilla, joiden sämpylät leivotaan itse.

Luolamaailman autenttiset yllätykset eivät tähän lopu. Cavernan kruununjalokivi on 20 henkeä vetävä, äänieristetty karaokehuone, jonka laajasta biisivalikoimasta löytyy laulettavaa itse kullekin.

“Tämä on paikka, jossa kuka tahansa voi laulaa ilman, että kukaan osoittaa sormella”, Ruotanen sanoo.

Karaokehuoneeseen voi tilata ruokaa ja juomaa tabletilla ilman, että lauluiloittelu tarvitsee keskeyttää. Se on täydellinen pienen porukan juhliin, ja se soveltuu myös kokouksiin.

Caverna on luolamaisuudessaan ja erikoisuudessaan helposti lähestyttävä, maukas tauko Helsingin keskustan vilinästä. Eksklusiivisuuttakin löytyy - siitä esimerkkinä muun muassa laadukas viinivalikoima (sekä tietenkin se karaokehuone), mutta tunnelma tässä maailmassa on rento ja kutsuva.

Ruotanenkin uskoo, että Caverna on ravintola kaikille, jotka nauttivat uusista ruokakokemuksista, hyvästä palvelusta ja mutkattomasta miljööstä.

“Meillä ei suotta jäykistellä”, hän sanoo hymyillen.

Caverna, Yliopistonkatu 5. Lounasbuffet ma-pe klo 11-15, illallisbuffet ja à la carte klo 16 alkaen.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi