Helsingin uudet ravintolat 2018: Kevään uutuusravintolat

Kevät ja kesä on tuonut Helsingin ravintolatarjontaan useita kiinnostavia uutuuksia.

Kitchen & Bar by Maannos hyödyntää sesongin parhaita antimia.
Kitchen & Bar by Maannos hyödyntää sesongin parhaita antimia. Kuva: Kitchen & Bar by Maannos

Helsingin ravintolatarjonta kasvaa kasvamistaan. Monissa kevään ja alkukesän uutuuspaikoissa korostuu ekologinen ajattelu, aidot maut sekä panostus kasvisruokaan. Myös alkuviinit ja cocktailit ovat arvossaan.

Kitchen & Bar by Maannos

Telakkakatu 5

Kitchen & Bar by Maannos nojaa 90-prosenttisesti kotimaisiin raaka-aineisiin ja ottaa kaiken irti sesonkien parhaista mauista säilöen niitä myös talven varalle. Maannoksen menussa kotimaiset kasvikset ovat pääosassa, liha toimii lisukkeena.

Lue lisää: Kitchen & Bar by Maannoksen menussa liha toimii lisukkeena

Ultima

Eteläranta 16

Henri Alén ja Tommi Tuominen avasivat Finnjävelin paikalle Ultiman, joka suuntaa katseensa suomalaisen ruoan tulevaisuuteen. Ultima pyrkii tuottamaan itse jopa puolet raaka-aineistaan, ja ravintolasalissa on muun muassa vehreä kasvihuone, ilmajuurista kasvavia perunoita sekä sirkkojen asuttamia lamppuja. Tyyli on Finnjäveliä rennompi, 4–8 ruokalajin menun voi koota valitsemistaan alku- pää- ja jälkiruoista ja tarjolla on myös pieniä hiukopaloja.

Lue lisää: Finnjävelin tuhkasta nouseva Ultima kasvattaa perunansakin itse

The Bull & The Firm

Kulmavuorenkatu 2

Kurvin baaritarjonta monipuolistui entisestään, kun The Bull & The Firm otti haltuunsa Kulmavuorenkadulla sijainneen Kombo Winebarin liiketilan ja teki siitä tyylikkään cocktailbaarin. Keittiöstä nousee myös taidolla tehtyjä maisteluannoksia, joista voi koota isompaankin nälkään sopivan jaettavan ateriakokonaisuuden.

Lue lisää: The Bull & The Firm panostaa cocktaileihin - tarjolla myös ravintolatason maisteluannoksia

Sidney’s

Suvannontie 18

Vallilalainen rento korttelikuppila panostaa alkuviineihin ja bistroruokaan. Ruokapuolelta löytyy arkisin lounasta, viikonloppuisin brunssia ja iltaisin erilaisia jaettaviksikin sopivia annoksia sekä jenkkityylisiä ronskeja sandwichejä.

Lue lisää: Korttelibistro Sidney's panostaa alkuviineihin

Väinö Kallio

Hämeentie 11

Ruplasta tutut ravintoloitsijat avasivat Elannon perinteikkääseen pääkonttoriin monipuolisen ravintolan, joka tarjoaa lounasta ja viikonloppubrunsseja ja taipuu viikonloppuisin myös erilaisten tapahtumien, livekeikkojen ja klubien näyttämöksi.

Lue lisää: Väinö Kallio tarjoaa upeat puitteet tapahtumille, päivisin perinteikäs pankkisali toimii lounasravintolana

Bursa

Hietalahden halli, Lönnrotinkatu 34

Falafeleistaan tunnettu Fafa’s astui mukaan burgeribuumiin ja avasi oman hampurilaisravintolansa Hietalahden halliin. Hietalahden Rosburgerin tilalle noussut Bursa hankkii pihvilihansa Roslundilta ja myös legendaarinen Rosburger on säilyttänyt paikkansa ruokalistalla.

Lue lisää: Fafa's astuu burgerimarkkinoille - Hietalahden Roslundin tilalle Bursa

Hill’s Dumplings

Pieni Roobertinkatu 9

Pikkuroballe avattu Hill’s Dumplings tarjoilee käsintehtyjä dumplingeja, ramen-nuudeleita sekä kantonilaisia grilliherkkuja pöytiin tarjoiltuna. Vaikka annokset pohjautuvat aasialaiseen katuruokaan, ravintolan tyyli on pikemminkin casual dining, eli hyvälaatuista ruokaa rennossa ympäristössä.

Lue lisää: Käsintehtyjä dumplingeja ja kantonilaisia grilliherkkuja

Grand Georgia

Hakaniemenranta 11

Punavuoren Pikku Georgia kasvoi ulos edellisistä liiketiloistaan ja muutti Ravintolalaiva Wäiskiin. Hakaniemenrantaan ankkuroitu laiva on nyt nimeltään Grand Georgia, joka tarjoaa monipuolisen kattauksen georgialaisia perinneruokia sekä lounasaikaan että iltaisin a la carte -listalta.

Lue lisää: Ravintolalaiva Wäiski on nyt Grand Georgia - myös sijainti saattaa muuttua

Roots Kitchen Hakaniemi

Hakaniemen lasihalli, Hakaniemen torikatu 1

Turkulainen Roots Kitchen valmistaa värikkäitä kasvisannoksiaan nyt myös Hakaniemen lasihallissa. Lounasaika jatkuu aina hallin sulkemisaikaan asti ja viikonloppuisin tarjoillaan brunssia. Joka päivä tarjolla on vähintään yksi vegaaninen vaihtoehto, ja keskiviikot on pyhitetty täysin vegaaniselle tarjonnalle.

Lue lisää: Roots Kitchen: Värikästä ja maistuvaa kasvisruokaa Hakaniemen lasihallissa

Pizzala

Työpajankatu 2, Rakennus 11

Teurastamolta saa nyt myös aidossa napolilaisessa pizzauunissa valmistettuja premium-pizzoja. Pizzalan puulämmitteinen Stefano Ferrara -uuni lämpenee jopa 500-asteiseksi ja tunnetaan maailmalla pizzauunien Ferrarina. Pizzalan pizzalista on jaettu kolmeen osaan: italialaisiin klassikoihin, skandinaavisiin pizzoihin ja sesonkipizzoihin.

Lue lisää: Teurastamon ravintolatarjonta kasvaa - Pizzalaan aito puulämmitteinen uuni

Green Hippo Café

Punavuorenkatu 2

Fredrikintorin kupeeseen noussut Green Hippo Café panostaa terveelliseen ja kasvispainotteiseen ruokaan sekasyöjiäkään unohtamatta. Ravintola pyrkii valinnoissaan ekologisuuteen ja seuraa hyvin tarkkaan myös toimintansa ympäristövaikutuksia. Green Hippo Cafe pitää ovensa auki aamusta iltaan ja viikonloppuisin rentoudutaan brunssilla.

Lue lisää: Green Hippo Café: Helsinkiläisten uusi olohuone Punavuoressa

Harbour Tap & Taste

Capellanaukio 1

Kalasatamalaisten uusi olohuone satsaa monipuoliseen olutvalikoimaan ja kotiruokaan. Lounasruokailijoille on tarjolla päivittäin vaihtuvia lounasannoksia, iltaisin lista painottuu hampurilaisiin ja wingseihin. Oluen ystäville tarjolla on lähes aina jotain uutta, sillä 12-nokkaisessa oluthanassa 7 paikkaa on omistettu vaihtuville pienpanimo-oluille.

Lue lisää: Harbour Tap & Tasten olutvalikoima yllättää laajuudellaan

Lue myös: Uudet ravintolat Helsinki: Alkuvuosi on täynnä laadukkaita uutuuksia   

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi