Kesän odotetuin ravintola-avaus? Michelin-palkitun Kaskiksen tiimi tuo osaamisensa historialliseen kohteeseen

Historiallinen paviljonki muuttuu huipputekijöiden käsissä upeaksi kesäravintolaksi.

Airin á la carte -lista keskittyy saariston makuihin sekä lähialueen tuottajien raaka-aineisiin.
Airin á la carte -lista keskittyy saariston makuihin sekä lähialueen tuottajien raaka-aineisiin.
  • Mikä: Huipputekijöiden kesäravintola
  • Missä: Valaanpyytäjänkatu 10, Turku
  • Mitä: Saariston makuja ja paikallisia raaka-aineita

Tänä keväänä katseet kääntyvät Pikisaareen, kun Kakolanruususta ja Michelin-palkitusta Kaskiksesta tuttu tiimi luo uuden kesäkeitaan, Airin, historialliseen Airisto Segelsällskapetin paviljonkiin.

Ravintolan nimi viittaa luontevasti Airistoon, jonka merelliset maisemat inspiroivat sekä keittiötä että salia.

“Toivomme olevamme helposti lähestyttävä välipysähdys purjehtijoille, kotoisa pistäytymispaikka saaren asukkaille sekä viihtyisä kohde matkailijoille ja kaupunkilaisille. Paikka, jonne kannattaa tulla vierailemaan kauempaakin”, kertoo ravintoloitsija Erik Mansikka.

Paviljongilla on pitkä ja perinteikäs historia purjehtijoiden ja vierailijoiden kohtaamispaikkana.
Paviljongilla on pitkä ja perinteikäs historia purjehtijoiden ja vierailijoiden kohtaamispaikkana.

Saariston raaka-aineita ja kesän makuja

Airin á la carte -lista rakentuu odotetusti saariston ja lähituottajien parhaista raaka-aineista.

“Ruokalistaltamme tulee löytymään raikkaita kesän makuja, klassisia kesäannoksia, mutta myös yllätyksellisempiä makuja maailmalta. Airin ruokalistan kivijalan muodostavat sesongin parhaat kesäkasvikset ja tuoreet meren antimet”, kertoo ravintoloitsija Simo Raisio.

Juomapuolella korostuvat cocktailit ja mocktailit, joissa maistuvat niin sesongin raaka-aineet kuin suomalaisen metsän maut. Viinilista on painottunut puolestaan eurooppalaisiin viineihin. 

Airin á la carte -lista rakentuu saariston ja lähituottajien parhaista raaka-aineista.
Airin á la carte -lista rakentuu saariston ja lähituottajien parhaista raaka-aineista.

Lisäksi perjantai- ja lauantai-iltoina tunnelmaa nostattaa vaihtuva DJ, eli toisin sanoen Airissa on helppo viihtyä pidempäänkin.

Ovet auki äitienpäivänä

Ravintola Airi avautuu yleisölle äitienpäivänä 11. toukokuuta 2025. Ravintola on avoinna alku- ja loppukesällä keskiviikosta sunnuntaihin, ja keskikesällä joka päivä.

Ravintola Airiin voi saapua montaa eri reittiä. Föli-vesibussi aloittaa liikennöinnin toukokuun alussa ja tarjoaa lyhyen merimatkan suoraan ravintolan viereen. Fölläri-pyörät löytävät parkkipaikkansa ravintolan vierestä, ja lähimmälle bussipysäkillekään ei ole montaa sataa metriä.

Airissa maisemat ovat aivan omaa luokkaansa.
Airissa maisemat ovat aivan omaa luokkaansa.

Ryhmille on myös mahdollista varata yksityinen venekyyti Aurajoen varrelta suoraan ravintolan laituriin, eikä mikään estä saapumasta ravintolaan omalla veneellä.

Airi avaa ovensa äitienpäivänä kahdella kattauksella. Varaa pöytä juhlapäiväksi tai muuhun juuri sinulle sopivaan hetkeen.

1 kommentti

Lillian826Pena

7.5.2025 12:16

Airin on uusi kesäravintola Turun Pikisaaressa huippukokkien luomana. Se tarjoaa saariston makuja ja paikallisia raaka-aineita historiallisessa miljöössä Airiston innoittamana. Ravintoloitsija Centura portal toivoo Airinista helppoa pysähdyspaikkaa kaikille, niin saarelaisille kuin kauempaakin tuleville.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi