Possukerhon koordinaatit

Ei vähä mitään. Hans Välimäki avaa brasserien, leipomon ja kahvilan.

“Halusin tehdä paikan, jossa tykkään itse syödä ulkomailla. Hyvin tehtyä, hyvän makuista yksilöllistä ruokaa samalla rahalla kuin bulkkiravintolassakin”, kuvailee Hans Välimäki uuden brasseriensa, La Société du Cochonin, linjaa.

Vilkaisu ruokalistaan todistaa väitteen oikeaksi. Alkuruoat irtoavat alle kympillä ja suuri osa pääruoistakin maksaa alle 20 euroa, eikä annoksia voi perusmätöksi moittia: ribsburgeria, rauskunsiipeä, siikacevicheä. Lisäksi listalle on päätynyt Duck in the can, jossa tuoretta ankkaa viedään tölkitettynä pöytään.

“No, idea on varastettu yhdestä kanadalaisesta ravintolasta, joka tarjoili myös annoksia tölkistä. Modifioimme sitä vähän pidemmälle”, Välimäki sanoo.

La Société du Cochon, tuttavallisemmin Possukerho, luottaa kotimaisiin raaka-aineisiin sekä luomuun. Listalla on esimerkiksi lähes sata luomuviiniä.

“Käytämme paljon luomutuotteita, mutta emme halua profiloitua luomuravintolaksi.”

Brasserien avokeittiö sulkeutuu vasta tuntia ennen valomerkkiä, joten perjantaisin ja lauantaisin ruokaa saa aamukahteen asti. Pikkutuntien musiikkipuolesta huolehtii DJ.

“Letkeitä kappaleita, välillä saattaa soida ranskalainen chansonkin.”

Deejii soittaa myös sunnuntaiaamuisin Possukerhon brunssilla klo 11 alkaen.

Chez Dominiquen sisustuksen suunnitelleen Vertti Kiven kädenjälki näkyy myös Välimäen uutukaisessa. Tila on jaettu eri sarjan kalusteilla huonemaiseksi. Seinillä komeilevat fasettihiotut valkoiset kaakelit ja käsintehdyt koristelistat, katossa kipsiset kattokoristeet.

“Ne painavat 20 kiloa kappale. Millä ihmeellä ne on saatu pysymään tuolla?”

Brasserie-ravintola La Société du Cochon avautuu lokakuun lopussa. Pari viikkoa sen jälkeen katutasokin on valmis. Forumin uuteen sisäkäytävään, Gina Tricot’n kupeeseen, avautuu 550 neliön Cochon Café, joka imee 160 asiakasta.

“Tilan ei pitäisi loppua kesken, peruskuppilat kun ovat yleensä alle sata neliötä.”

Delin puolelta saa leipiä, salaattia ja take away -ruokaa. Kahvilan keittiön takaosa taas on pyhitetty omalle leipomolle, josta voi tilata niin bileruoat kuin synttärikakunkin.

“Kesällä myymme itse tehtyä jäätelöä, kuten leipomot Euroopassa perinteisesti tekevät.”

400 hengen ravintolakokonaisuus Helsingin ytimessä kuulostaa paitsi hyvältä myös kalliilta.

“Helvetin kalliilta. Olen persaukinen tämän jälkeen, mutta ei Suomessa ole aiemmin tällaista ollut.”

La Société du Cochon, Mannerheimintie 14, avaa lokakuun lopussa, Cochon Café 15.11. www.cochon.fi

Suosittelemme