Ravintola Liv: "Miksi tyytyä hyvään"

Ravintola LiV panostaa ensiluokkaiseen palveluun, laatuviineihin ja eurooppalaisen keittiön klassikoihin.

Yhteistyössä Ravintola LiV

“Meidän tunnuslause on miksi tyytyä hyvään, ja me tähtäämme siihen, että se ympyrä täyttyisi palvelulla, ruoalla ja erinomaisella juomavalikoimalla”, sanoo Mika Lintula, pitkän linjan ravintolakonkari, joka isännöi ravintola LiViä yhdessä Kalle Viljakaisen kanssa.

Ravintolan henkilökunnalta löytyy yhteenlaskettuna yli 120 vuotta ravintolakokemusta, joten täällä jos jossain on lupa odottaa erinomaista palvelua.

"Me teemme sitä vanhaa ravintolatyötä mitä on ennen tehty, eli olemme salissa lähellä asiakasta”, Lintula kuvailee.

Kalle Viljakainen auttaa mielellään valitsemaan kullekin annokselle sopivan viinin.
Kalle Viljakainen auttaa mielellään valitsemaan kullekin annokselle sopivan viinin.

Pitkä palvelukokemus näkyy niin asiakkaiden huomioimisessa kuin viinituntemuksessakin. LiVissä palvelu on aina kiireetöntä ja asiantuntevaa.

“Haluamme että asiakas saa ensin istahtaa rauhassa, kotiutua ja katsella ympärilleen, ja saa sitten menun, josta me kerromme melkolailla tarkkaan, minkälaisia mahdollisuuksia asiakkaalla on.”

Eurooppalaisia klassikoita

LiVin ruokalista painottuu eurooppalaisen gastronomian klassikoihin ja vaihtelee sesonkien mukaan. Kaikki tehdään alusta asti itse tuoreista raaka-aineista ja keittiössä hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan myös lähituottajien raaka-aineita.

“Kalastaja tuo lähijärvestä tuoretta kalaa aina sen mukaan kun keli sellainen on, ja Sastamalasta tulee luomujauhoa, mistä teemme omaa leipää. Laadukkaista raaka-aineista laadukasta ruokaa”, Kalle Viljakainen kiteyttää.

Ravintola LiVin syksyisessä alkuruoassa ylikypsä häränrinta on saanut seurakseen marinoituja suppilovahveroita, juureksia, friteerattua mustajuurta sekä kurpitsamajoneesia.
Ravintola LiVin syksyisessä alkuruoassa ylikypsä häränrinta on saanut seurakseen marinoituja suppilovahveroita, juureksia, friteerattua mustajuurta sekä kurpitsamajoneesia.

Ruokalista on jaoteltu perinteiseen tyyliin alku- pää- ja jälkiruokiin ja annokset suunniteltu niin, että asiakkaalle ei jää nälkä.

Annoksissa korostetaan puhtaita makuja ilman turhaa kikkailua, kuitenkin kaunista esillepanoa arvostaen.

“Makumaailma on hyvin simppeli, annoksissa ovat perusmaut hyvin kauniisti esillä. Me emme tee maisteluannoksia emmekä kikkaile vaahdoilla, geeleillä, muruilla tai sen tyyppisillä asioilla, vaan meillä ruoka on ruokaa ja sitä on toivottavasti riittävästi lautasella”, Lintula sanoo.

Keittiössä reagoidaan ketterästi myös asiakkaiden toiveisiin, allergioihin ja erikoisruokavalioihin. Myös kasvisruokailijat on huomioitu alusta asti, joten listalta löytyy aina huolella suunniteltuja kasvisannoksia.

Poikkeuksellisen laaja viinivalikoima

Ruoan rinnalla vähintään yhtä tärkeässä roolissa ovat viinit, joiden valinnassa Lintula ja Viljakainen ovat todellisia mestareita. Valikoimassa on yli 200 erilaista viiniä, joiden joukosta he auttavat asiakasta löytämään kullekin ruokalajille täydellisen kumppanin.

“Suurin osa meidän asiakkaista ei edes katso viinilistaa, vaan he pyytävät meiltä suositusta siitä, mikä juoma sopisi millekin ruoalle. Valitsemme sitten sopivat juomat asiakkaan toiveiden ja annosten makumaailmojen mukaan, ja olemme saaneet paljon kiitosta, että osaamme sen puolen hyvin”, Lintula sanoo.

Ravintola LiV tarjoaa tyylikkäät puitteet onnistuneelle illalle.
Ravintola LiV tarjoaa tyylikkäät puitteet onnistuneelle illalle.

Viinivalikoima on niin laaja, että osa viineistä myydään listan ulkopuolelta. Varastosta löytyy usein esimerkiksi pienempiä erikoiseriä, jotka eivät ehdi viinilistalle asti.

“Meillä on paljon yhteistyökumppaneita, joten saamme täydennettyä viinitarjontaa hyvillä erikoiserillä. Jos saamme vaikka pienen erän jotain hyvää raaka-ainetta, niin voimme ottaa täsmäiskuksi siihen rinnalle pienen erän jotain sille sopivaa viiniä”, Viljakainen sanoo.

Syksyn aikana LiVissä on toteutettu myös viinintekijävierailuja, joissa esitellään vierailevien tuottajien viinejä ja nautitaan viineille sovitettu menukokonaisuus. Viinintekijävierailuja jatketaan myös keväällä.

Lintulan ja Viljakaisen tavoitteena on palvella asiakkaitaan aina parhaalla mahdollisella tavalla ja tarjota heille ikimuistoisia elämyksiä niin lasissa kuin lautasellakin.

“Me toivomme, että meidän “miksi tyytyä hyvään” -tunnuslause kantaa koko meidän toiminnan läpi. Pyrimme tuomaan esille aina parhaita tuotteita, ja koska hinnoittelumme on melko kevyt viinien suhteen, toivomme että asiakkaalla on sillä samalla rahalla mahdollisuus nauttia vähän parempaa.”

Ravintola LiV avattiin helmikuussa Laukontorille.
Ravintola LiV avattiin helmikuussa Laukontorille.

Ravintola LiV, Laukontori 6

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi