Syö rapu oikein

Pää irrotetaan pyrstöstä kiertävällä liikkeellä, jonka jälkeen päästä ja pyrstöstä ryystetään keitinlientä. Saksien kärkiosa irrotetaan “jaloista” kiertoliikkeellä. Ryystetään lisää. Saksen laihempi osa, “peukalo”, irtoaa vetämällä. Mukana tulee ehkä hieman rapulihaa….

  1. Pää irrotetaan pyrstöstä kiertävällä liikkeellä, jonka jälkeen päästä ja pyrstöstä ryystetään keitinlientä.
  2. Saksien kärkiosa irrotetaan “jaloista” kiertoliikkeellä. Ryystetään lisää.
  3. Saksen laihempi osa, “peukalo”, irtoaa vetämällä. Mukana tulee ehkä hieman rapulihaa.
  4. Saksen paksumman osan kärki katkaistaan rapuveitsen reikäosalla. Ryystetään. Muu osa kuoresta halkaistaan veitsen terän avulla.
  5. Aseta ravun pyrstö vatsapuoli ylöspäin kämmenellesi. Pyrstöä kannattaa pingottaa “ulospäin” ja kaivaa sitten liha esiin, koukkaamalla veitsellä lihan ja kuoren väliin. Ravun ”paksusuoli” näkyy tummana pitkittäisuuntaisena rantuna lihassa. Sen saa helposti vedettyä pois.

Suosittelemme