Tapaspoint tuo palan Espanjaa Espooseen

Tapiolan metron tuntumassa sinnittelee pieni kätketty helmi.

Kuva: Laura Eriksson

  • Mitä? Espanjalaisia tapaksia ja laatujuomia
  • Missä? Tapiolan Sampontorilla
  • Kenelle? Löytöretkeilijälle

Vuosi 2020 on tuonut haasteensa koko ravintola-alalle, mutta erityisen kovan iskun ovat saaneet monet uudet tulokkaat, kuten alkuvuodesta avannut Tapaspoint. Pitkän koronasulun jälkeen ravintola avasi ovensa jälleen heinäkuussa.

Kasvihuonemaisessa pienessä rakennuksessa toimiva Tapaspoint ilahduttaa muuten hieman kolkossa miljöössä Tapiolan Heikintorin kupeessa. Kun kivenheiton päässä sijaitsevaan kauppakeskus Ainoaan on avattu ketjuravintoloita toisensa jälkeen, on Tapaspoint perheravintola, jossa tiskin takana häärivät isä ja poika.

Alueen kippolat keskittyvät tarjoamaan Karjalaa ja suolapähkinöitä, mutta Tapaspointin tarjonta koostuu kunnianhimoisesti espanjalaisista tapaksista ja laatuviineistä – joskin kyllä tarjontaan kuuluvat myös oluet. Juomalista on kattava, mutta ruokapuolella tarjonta on supistettu muutamaan herkkuun: serranokinkun, patatas bravasin ja lajitelmien lisäksi listalta löytyy kahdenlaista salaattia sekä täytetty toast.

Tapas-ravintolat ovat viime vuosina nostaneet suosiotaan muutenkin, trendin aallonharjalla on ratsastanut muun muassa Bar Cón.

Vaikka Tapaspoint ei ehkä korvaakaan peruuntunutta kesälomareissua auringon alle, maistuu paikan päällä leikattu serranokinkku kuitenkin niin hyvältä punaviinin kyljessä, että sitä varten kannattaa hypätä metroon.

Espanja tai Espoo – vain pieniä eroja, eikö niin?

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi