Tislaajamestari vinkkaa suosikkinsa - nämä ravintolat ovat voittaneet Mikko Mykkäsen puolelleen: "Suomen ylivoimaisesti paras"

Huipputislaajan suosikkiravintoloissa herkutellaan niin sammakonkoivilla, "lihakarkeilla" kuin lähiruoalla.

The Helsinki Distilling Companyn tislaaja ja ravintoloitsija Mikko Mykkänen tunnetaan paitsi erinomaisten juomien, myös hyvän ruoan ystävänä. Ei ole siis mikään ihme, jos bongaat hänet nautiskelemasta lounasta tai illallista ravintolapöydässä.

Vaikka ulkona tulee usein käytyä, Mykkänen ei jumitu vain muutamiin suosikkeihin, vaan kokeilee mielellään uusia ravintolaelämyksiä.

“Syön ulkona lounasta päivittäin ja päivällistä noin 2-3 kertaa viikossa, eli ehkä hieman keskivertoa enemmän. Vaihtelen paikkoja usein tästäkin syystä”, Mykkänen kertoo tottumuksistaaan.

City pyysi ravintoloiden suurkuluttajanakin tunnettua huipputislaajaa paljastamaan lukijoille kolme tämän hetken suosikkiravintolaansa ja vinkkaamaan samalla, mihin oikein kannattaa suunnata syömään. Ennen kuin päästään suosikkeihin, Mykkänen haluaa valaista sitä, miksi juuri kyseiset paikat päätyivät listalle.

Helsinkiläinen tislaajamestari Mikko Mykkänen on voittanut tisleillään kilpailuja Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa.
Helsinkiläinen tislaajamestari Mikko Mykkänen on voittanut tisleillään kilpailuja Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa.

“Aiemmissa ruoka-alan asiantuntijoiden vinkeissä on käyty jo läpi paljon erinomaisia kohteita, omiakin suosikkeja, ja toisaalta paljon on jäänyt vielä listaamatta. (Eikä mahdu tähänkään, kun määrä on rajattu kolmeen.) Päädyin näihin suosituksiin tuodakseni esiin kohteita, joissa käyn itse paljon, ja joita ei vielä aiemmissa artikkeleissa ole esitelty”, Mykkänen kertoo.

Ykkösenä vähemmän tunnettu helmi

Kun puhutaan hyvistä ravintoloista, Mykkäsen listalle nousee tietenkin ensimmäisenä se kaikkein tärkein; The Helsinki Distilling Companyn oma showroom ja ravintola.

LUE LISÄÄ: Muutakin kuin pelkkä tislaamo! The Helsinki Distilling Company on kokonaisvaltainen ruokamatkailukohde

Tässä kokonaisuudessa täysverinen ranskalainen bistrokeittiö, drinkkibaari ja tilausravintolanakin toimiva viskikellari yhdistyvät aivan ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi.

“Oma kehu haisee, mutta tämä helmi on vielä vähän tunnettu ja ehdottomasti ruoan ja juoman ystävälle Teurastamon must-dine-heti-kohde”, Mykkänen perustelee.

Tislaamon ravintola tarjoilee perinteistä ranskalaista, raikkaaseen tapaan tarjoiltua ruokaa, jota voi lähteä nautiskelemaan niin lounaalle kuin illalliselle. Ruokalistan suosikitkin ovat selvillä.

Tislaamon ravintola on yksi erinomainen syy lähteä Teurastamolle.
Tislaamon ravintola on yksi erinomainen syy lähteä Teurastamolle.

“Lounaalla suosikkeina keskiviikon Fish & Chips ja perjantain täyslihapihvi, iltaisin mennään isosti; tartaria, ostereita, sammakoita, kaviaaria, tryffeleitä ja kaikkea muutakin, mitä ihmisen on hyvä syödä alkuun.”

Kun alkupalat on nautittu, pääruokana nautitaan pihviä, hummeria ja ankkaa höystettynä maukkailla, kekseliäillä ja näyttävillä cocktaileilla ja erinomaisilla viineillä.

Vaikka Tislaamo on luonnollisesti se kaikkein tärkein, myös seuraavat paikat ovat voittaneet tislaajan sydämen puolelleen.

Mikko Mykkäsen TOP3 ravintolasuositukset

1. B-Smokery

Kun lihanälkä yllättää, kannattaa Mykkäsen mukaan ottaa suunnaksi niin ikään Teurastamon alueella sijaitseva, amerikkalaistyyliseen BBQ-ruokaan panostava B-Smokery. Tässä ravintolassa takuuvarma laatu, ystävällinen palvelu ja suopea hintataso kohtaavat.

“Vastapainona Tislaamon ranskalaiselle keittiölle mielestäni Suomen ylivoimaisesti paras amerikkalainen grilli ja savustamo. Kuirsailematonta menoa ja suuret annokset”, Mykkänen perustelee.

Vaikka kaikki B-Smokeryn tuotteet ovat taatusti priimaa, yksi annos kannattaa ehdottomasti ottaa testiin.

B-Smokery tarjoaa mahtavia BBQ-elämyksiä Teurastamolla.
B-Smokery tarjoaa mahtavia BBQ-elämyksiä Teurastamolla. Kuva: B-Smokery

“B-Smokery on kuuluisa ribseistä, brisketistä ja seitanistaan, mutta erityisesti suosittelen heidän pastramiaan, joka on skandinavian suurimmassa lihasavustimessa muuttunut todelliseksi lihakarkiksi - sitä voi syödä loputtomasti”, hän lisää.

B-Smokeryn yhteydessä toimii myös B-side bar, josta löytyy Mykkäsen mukaan Suomen kovin, satakunta viskiä kattava jenkkiviskilista. (Tämä on huipputislaajan suusta paljon sanottu, vai mitä?)
 

Nokka

Helsingin lukuisista lähiruokaan ja hävikin minimoimiseen keskittyneistä ravintoloista Katajanokalla sijaitseva Nokka on kaikkein lähimpänä naapurissa asuvan Mykkäsen sydäntä. Ravintolaa luotsaavan Ari Ruohon tinkimätön asenne raaka-aineiden valintaa ja oikeaoppista valmistamista kohtaan ovat miehen mukaan aina elämyksiä - ja myös kiinnostavaa seurattavaa.

“Nokasta löytyy kattava viinivalikoima ja toisinaan pistäydyn ihan lasillisella hyvää viiniä ja nauttimassa pientä tai suurta syötävää.”

Nokka on toiminut vastuullisten ja kotimaisten raaka-aineiden käytön edelläkävijänä jo lähes kaksikymmentä vuotta.
Nokka on toiminut vastuullisten ja kotimaisten raaka-aineiden käytön edelläkävijänä jo lähes kaksikymmentä vuotta. Kuva: Ville-Samuli Rantalainen

Laadukkaan ruoan ja juoman lisäksi Nokan rauhallinen ja tyylikäs tunnelma, lämmin sisustus sekä tietenkin myös erinomainen ja asiantunteva palvelu tekevät Nokasta mitä mainioimman ravintolan.

“Soveltuu aivan erinomaisen hyvin ulkomaalaisten vieraiden kanssa. Erityisesti silloin, kun he tutustuvat ensikertaa suomalaisen metsästäjä-kalastaja-keräilijä- kulttuurin antiin modernin keittiön keinoin”, Mykkänen vinkkaa.
 

Naughty Lab x Street Food Omakase

Listan uusin tulokas, viime ajan kokemuksista “ehdottomasti päräyttävin” löytyy Naughty BRG Sturenkadun keittiöstä. Kyseessä on Akseli Herlevin Suomeen rantauttama konsepti, jossa kaikki tarjoilusta esillepanoon ja makuihin on mietitty kokonaan uusiksi.

“Yllätyksellinen ja hauska menukokonaisuus juomineen takasi maukkaan, hauskan ja kylläisen illan – en paljasta kaikkea tässä, mutta esimerkiksi kaviaariannoksen nauttiminen ja burgerin liekitys tapahtuivat aivan uudella tavalla”, Mykkänen kertoo.

Akseli Herlevin uusi konsepti tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille.
Akseli Herlevin uusi konsepti tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille. Kuva: Laura Matilainen

Elämyksellisyyttä lisää se, että Naughty Lab x Street Food Omakase -ravintolassa illallinen nautitaan kirjaimellisesti ravintolan keittiössä, eikä pyllyä tarvitse todellakaan pitää penkissä koko iltaa.

“Akseli Herlevi tiimeineen pitää asiakasta todella iholla, ja dinnerin aikana pääsee näkemään kaikkien ruokalajien valmistuksen aivan kuin itse olisi mukana tekemässä. Hienot raaka-aineet tuodaan kansantajuisesti ja mukaansatempaavasti framille ja nuorekas into tarttuu, vaikkei olisikaan ihan kaikkea nähnyt ravintola-alan suurvisiiri.”

LUE MYÖS: Burgerimiehen uusi konsepti Cityn testissä: Tällainen on etukäteen hehkutettu ravintolauutuus

 

LUE MYÖS NÄMÄ AIEMMIN JUTTUSARJASSA ILMESTYNEET ARTIKKELIT:

 

1 kommentti

Paavonen

11.4.2023 16:33

Hyvä postaus.
https://www.lehtitarjouksia.com/tuote-osasto/miestenlehdet/
https://www.lehtitarjouksia.com/tuote-osasto/naistenlehdet/
https://www.lehtitarjouksia.com/tuote-osasto/nuortenlehdet/
https://www.lehtitarjouksia.com/tuote-osasto/puutarhalehdet/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi