Tommi Tuomisen Toppa on merkittävä ravintola monessakin mielessä - mutta paras on vasta edessä!

Huippukokki Tommi Tuomisen Toppa on elämys, joka tempaa mukaansa.

  • Mikä: Michelin-kokin uusi luomus
  • Missä: Sokeritoppa, Kanavaranta 1, Helsinki
  • Mitä: Katuruokaa yhdistettynä korkeatasoiseen ruokakokemukseen

Helsingin ravintolatarjonta täydentyi vastikään uudella tulokkaalla, kun Toppa avasi ovensa Sokeritoppanakin tunnetun toimistotalon ylimpään kerrokseen. Toppan avautuminen on merkittävä hetki monessakin mielessä.

Ensinnäkin kyseisessä rakennuksessa ei ole ennen toiminut ravintolaa, ja toisekseen sen ravintoloitsijana toimii yksi tämän vuoden puhutuimmista henkilöistä; Suomen pitkäikäisimmän Michelin-ravintolan pian sulkeva Tommi Tuominen.

City pääsi testaamaan Toppan ensimmäisten joukossa.
City pääsi testaamaan Toppan ensimmäisten joukossa.

Eikä kannata myöskään väheksyä sitä tosiasiaa, että Kanavarannassa sijaitsevan rakennuksen kuudennesta kerroksesta on huikeat näköalat niin merelle kuin Helsingin ylle.

Sisäänkäynti Toppaan tapahtuu hissillä, mikä tuo ravintolavierailuun oman lisäelementtinsä. Hitaan hissimatkan aikana ehtii pohtimaan montakin asiaa aina siitä, onko ravintolassa täyttä ja mitä sitä oikein tilaisi alkuun. Kun hissin ovet avautuvat, silmien eteen avautuu rakennuksen historiaa ja modernia otetta taitavasti yhdistelevä ravintolasali isoine ikkunoineen.

Makuseikkailu voi alkaa!

Toppan paras anti on vielä edessä

Ravintolan ruoka on jotain, mitä Tommi Tuomiselta ei välttämättä osattu odottaa. Ja hän myöntää tämän itsekin. Ruokalistalta löytyy laaja kattaus katuruokahenkisiä annoksia aina kuuluisasta lahtelaisesta lihamukista espanjalaisiin churroihin ja korealaiseen Bo ssamiin.

Snacksit herättelevät ruokahalun.
Snacksit herättelevät ruokahalun.

“Katuruoka on ollut erittäin lähellä sydäntä aina Hongkongissa asumisesta lähtien, ja olen varmasti maistanut kaikkia mahdollisia tarjolla olevia katuruokaerikoisuuksia. Nyt minulla on vihdoinkin mahdollisuus osoittaa kunnioitusta tälle arvostamalleni ruokatyylille. Nähtäväksi jää, miten asiakkaat ottavat sen vastaan”, Tuominen kertoo.

Toppan ruokalistalta löytyy niin kantonilainen riisinuudelirulla kuin lihamuki.
Toppan ruokalistalta löytyy niin kantonilainen riisinuudelirulla kuin lihamuki.

Myös annosten hinnat ovat kaukana Michelin-ravintolan Demon luomuksista; kuudella eurolla pääsee jo snacksien makuun.

Seteleitä pääsee kyllä kaivamaan halutessaan, sillä tarjolla on halukkaille myös esimerkiksi maailman parhaaksi lihaksikin tituleerattua wagyua-lihaa.

Mausteinen pork belly cinnamon roll tuo mieleen joulun.
Mausteinen pork belly cinnamon roll tuo mieleen joulun.

Illallisen lisäksi Toppaan voi lähteä nautiskelemaan myös lounasaikaan. Yksittäisen lounasannoksen lisäksi tarjolla on myös kolmen ruokalajin lounasmenu, jos mahdollisuus hitaisiin lounaisiin tarjoutuu.

Ice Cream Sandwich sisältää Toppan omaa pehmistä.
Ice Cream Sandwich sisältää Toppan omaa pehmistä.

Yksi Toppan helmistä ei ole vielä päässyt täyteen kukoistustukseensa. Nimittäin terassi. Nyt voi vain kuvitella, millaista ensi kesänä on istuskella kattoterassilla raikas drinkki kädessä DJ:n soittamaa musiikkia kuunnellen. Tätä elämystä jäämme odottamaan innolla.

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi