Töölössä on tuplasti terassinautintoja: Mestaritalli ja Meritalli

Töölöläisravintola tarjoilee kesänautintoja kahdella terassilla, joilla maisema on kuin Suomi-filmistä.

Yhteistyössä Restel.

Vastikään uudistuneella töölöläisravintola Mestaritallilla on pihapiirissään ihastusta herättävä elementti: valtava terassi. Upealle merimaisemalle avautuva terassi on aurinkoinen, mutta suojassa puiden katveessa niin, että siellä istuessa tuntuu kuin olisi kaukana Helsingin vilinästä.

Mestaritallin nimi tulee sen historiasta: 1960-luvulla rakennettu ravintola pystytettiin vanhan hevossairaalan perustuksille. Ja jo silloin se oli kuuluisa terassialueestaan.

“Vanhoissa valokuvissa näkyy, että paikalla oli ennenkin terassi”, kertoo Leena Sandoval, Mestaritallin ravintolapäällikkö. 

Nykyinen terassi ei kyllä entiselle kalpene. Tyylikkään kesäterassin kokonaiset 200 asiakaspaikkaa takaavat kesäisiä nautintoja niin lounastajille kuin illastajillekin.

Eikä siinä vielä kaikki, kuten ostos-tv:ssä sanotaan. Mestaritallin kupeessa on myös sen sisarterassi, rantavedessä tunnelmallisesti seisova Meritalli.

“En ole löytänyt toista terassia, joka olisi meren päällä Helsingissä”, Sandoval ihastelee.

Mestaritallin ja Meritallin sijainti on sanalla sanoen maalauksellinen, suoraan kuin vanhasta Suomi-filmistä. Ei ihme, että Mestaritallin pihassa on kuvattu useita mainoksia ja elokuvia – muun muassa Uuno Turhapuro on aikoinaan istunut sen terassilla. Ja on töölöläistalleissa muitakin etuja.

“Olemme Hietsun uimarannan lähellä, rannassa keskellä Töölöä, ja ratikalla pääsee ihan viereen.”

Itse ravintolan terassilla voi paitsi istua iltaa virvokkeiden parissa, myös syödä, vaikka pitkän kaavan mukaan. Terassille on pöytiintarjoilu. Meritalli on varattu yksinomaan virvokenautintoihin. Ja tietysti ihaniin kesäiltoihin.

Heinäkuusta alkaen Meritalli on auki joka päivä kello 12 alkaen, ja se sulkee ovensa sitten, kun ilta hiljenee.

“Virallisesti olemme auki heinäkuussa arkisin yhdeksään ja viikonloppuisin kymmeneen, mutta kyllä meillä venytään, jos tarvetta on. Olemme joinakin iltoina pitäneet terassia auki jopa puoleenyöhön”, vinkkaa Sandoval.

Lue myös: Remontti toi Mestaritallin nykyaikaan

Mestaritalli, Merikannontie 2.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi