Välipalabaari Bär Bar on oodi suomalaisille marjoille

Suomalaisen Bär Barin perustajat uskovat, että kotimaiset raaka-aineet ovat parasta superfoodia.

Itäkeskuksen Prisman kylkeen avattiin tammikuun lopussa uudenlainen smoothiebaari. Bär Bar on Petri Vilpposen ja Jasmiina Ojalan vastalause suomalaisten marjojen aliarvostukselle.

“Turhauduimme siihen, että esimerkiksi gojimarjaa pidetään mielettömänä superfoodina, vaikka suomalainen mustikka on puhtaampi ja ravintorikkaampi marja. Goji on vain tosi hyvin brändätty.”

Suomalaisilla marjoilla on muitakin etuja: niitä saa läheltä, joten niiden kuljettaminen ei saastuta. Esimerkiksi juuri mustikat kasvavat villinä, joten ne ovat puhtaampia kuin kasvatetut marjat, ja lisäksi metsät ovat niitä pullollaan. Miksemme siis söisi niitä enemmän – esimerkiksi smoothien muodossa?

Vilpponen ja Ojala uskovat, että brändäämisessä on ratkaisu. Perustajapariskunnalla on markkinointitaustaa ja brändiosaamista, mutta ravintola- tai ruoka-alan kokemusta ei kummaltakaan löydy.

“Siksi palkkasimme ammattikokit tehtailemaan reseptejä. Tiedämme kyllä, mihin pystymme ja mihin emme”, Vilpponen sanoo ja nauraa.

Tuotteissa on juomia, tuorepuuroja, smoothiekulhoja eli Bär Bowleja, ja kerrosjogurtteja eli Berry Cupeja. Ne ovat terveellisiä, värikkäitä ja iloisen näköisiä. Lisäksi ne maistuvat lyhyen testin perusteella varsin herkullisilta. Sellaisen ottaa mielellään välipalaksi mukaan. 

Suomalaisuus, tervellisyys ja läpinäkyvyys ovat Bär Barissa tärkeitä. Kaura, marjat, yrtit ja juurekset ovat kaikki kotimaisia. Tuotteisiin käytettävät mehut tehdään itse joka aamu, jotta vältyttäisiin lisäaineilta ja piilosokereilta. Tällä hetkellä raaka-aineista 93 prosenttia on suomalaista, ja perustajat toivovat, että pian päästään vielä lähemmäs sataa prosenttia.

“On selvää, että kaikkea ei Suomesta saa, kuten appelsiineja ja banaaneja. Eksoottiset hedelmät ja kauramaito ovat toistaiseksi ulkomailta, mutta esimerkiksi kauramaito vaihdetaan heti suomalaiseen, kunhan saatavuus on kunnossa ja reseptit tsekattu sen varalta, että maku pysyy hyvänä."

Ensimmäinen Bär Bar löytyy siis Itäkeskuksesta, mutta perustajien tavoitteena on avata tänä vuonna vielä ainakin viisi lisää. Ja entä sen jälkeen?

“Lopullinen tavoite on viedä suomalaiset marjat ulkomaille”, Vilpponen sanoo ja virnistää.

Bär Bar Prisma Itäkeskus, Vanhanlinnantie1. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi