Serinakakut
100 g fariinisokeria
200 g voita tai margariinia
1 muna
1-2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
3,6 dl vehnäjauhoja (225 – 250 g)
Voiteluun 1 muna
Koristeluun sokeria ja mantelia
Mantelit pestään, kuivataan ja hakataan rouheeksi terävällä veitsellä puulaudalla. (Voi tai margariini pestään) Voi tai margariini ja fariinisokeri vatkataan vaahdoksi isossa kulhossa puulusikalla. Muna lisätään jatkuvasti vatkaten. Kuivat ainekset sekoitetaan keskenään ja seulotaan joukkoon hyvin sekoittaen. Taikinasta leivotaan koekakku. Taikina leivotaan tangoiksi, mitkä jaetaan yhtä suuriin osiin ja leivotaan palloiksi. Ne voidellaan juuri ennen uuniin panoa munalla tai valkuaisella. Pinnalle ripotellaan sokeria ja rouhittua mantelia. Kakut paistetaan kullan keltaisiksi noin +200C lämmössä.
Kodin keittokirja. Gummerus 1986
1 kommentti
Anonyymi
5.12.2021 10:47
Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me
Vastaa kommenttiin