Blogi

Näytetään kirjoitukset elokuulta 2010.

*Huoh*  3

Kävin pitkästä aikaa vikaisemassa deitti-ilmoituksia. Eipäs ollut taso noussut tuumaakaan. Pitäköön tunkkinsa....

Prkl. Routa rikkonut viemäriputken ja nyt se on siis alinomaisesti tukossa. Pitää kaivaa. Prkl:n prkl. Ei deiteistäkään löytynyt yhtään kaivuutaitoista naista. Nykyään eivät osaa mitään - uusavuttomat.


Boracol  1

Kellarin varastotilan nurkasta löytyi siivouksen yhteydessä homekasvustoa. Sitä on vain yhdessä paikassa lattian rajassa, betonissa ja lattialla.

Vastaus on Boracol.
" Boracol on markkinoiden ensimmäisiä ja tunnetuimpia homeenestoaineita. Se on tutkitusti toimiva ja siitä on usean vuosikymmenen käyttökokemus Suomessa. Ammattilaiset käyttävät ja suosittelevat Boracolia katosta kellariin homeen, sammalen ja levän tuhoamiseen ja ennaltaehkäisyyn. Toimii mm. betoni, tiili- ja puupinnoilla.

Boracolin teho perustuu boorisuoloihin, jotka ovat tutkitusti todella tehokkaita tuhoamaan kaikki yksisoluiset eliöt (esim home, levä, jäkälä, sammal). Boracolia voidaan käyttää homeen, sammaleen ja levän tuhoamisen, sekä ennaltaehkäisyyn. Kun homeitiöt pitää saada tuhottua ja pysymään poissa Boracol on paras siihen

Boracolia ei saa pestä pois vaan se jätetään pintaan. Boracolin kuivuttua pinta voidaan käsitellä normaalisti esim. maalata, lakata jne.

Ennaltaehkäisy: Boracol levitetään telalla, harjalla, sienellä tai ruiskuttamalla (hankalissa paikoissa). Jos rakenteen kosteusprosentti nousee yli 30:n, Boracol aktivoituu ja estää homeen syntymisen. Pinta voidaan maalata normaaliin tapaan käsittelyn jälkeen.

Homeen poistaminen: Boracol levitetään kohteeseen ja annetaan vaikuttaa vuorokauden, jonka jälkeen irtoava kasvusto poistetaan esim. harjaamalla. Tämä käsittely tuohoaa homeen ja kasvuston sekä estää niiden uudeelleensyntymisen.

Boracol 10 Rh on tarkoitettu homeen tuhoamiseen ja Boracol 20 Rh lattiasieneen. "

http://www.kirjovarit.fi/boracol.html

Betoni putosi harteiltani. Boracol-kauppaan huomenna! =)


Neohippi  1

Otin perjantain lomapäiväksi koska vakaasti päätin ajaa Iisalmeen katsastuttamaan autovanhukseni. Kajaanin katsastusasemilla on kartelli päällä. Marjahaan katsastuksessa maksaa määräaikaiskatsastus 26 euroa kun Kajaanissa sama tekee 50+ euroa. Poltan mieluusti kertyneen säästön asfaltilla taivaan tuuliin jos saan sillä kantaa korteni kekoon kartellin alasajamiseksi..

Kajaanin ABC:ltä noukin kyytiini hippitytön koirineen. Tyttö oli todella kohtelias - kenties siksi kun itsekin olin samaa eli nousin autosta ja avasin kontin kantamuksille ja tervehdin. Hän esittäytyi nimellään ja kotipaikkakunnallaan. Tervehdin hänen koiraansa tuttavallisemmin. (En siis rapsuta randomi tyttöjä korvan takaa enkä taputtele kyljille, siis ensimmäisenä.) Tarjosin kyytiä 100 km etelään mutta hän (ikäväkseni) halusi mahdollisimman pian eurooppa neloselle koska siellä liikenne on vilkkainta Jyväskylän suuntaan. Tyttö kehui autoani (vm. 1965) ja minua ja musiikkiani (Screamin Jay Hawkins), kaikki 60-luvulta kotoisin, ja oli oikein miellyttävää seuraa sen minkä 20 kilometrin matka kesti.

Tiputettuani hänet Kokkolaan menevän tien risteykseen hän vielä halasi minua ja toivotti hyvät jatkot.
Ehdotin vielä että jos ei ole kiire niin hän voisi hengailla kanssani Iisalmeen ja takaisin....ja kenties voisin ajella etelään....ei käynyt se kuitenkaan.

Ihana oli se naishippi ja hänen koiransa. Varmistin vielä ennen paikalta poistumistani että koiralla oli vettä mukana. Jos ei olisi ollut olisin antanut 4 litran kanisterini puhdasta vettä heidän mukaansa.

Hyvä karma, koska sain autolleni katsastushyväksynnän.