Maahanmuuton pohdintaa

  • Flash-Bang

Pikkulapset Libyaan lähettänyt isä sai vankeutta - Iltalehti Keskiviikko 8.9.2010 klo 18.04

"Lapset ovat yhä kateissa.

Kolmen lapsen lähettäminen äidin luota Libyaan toi vankeustuomion Helsingissä asuvalle turvapaikanhakijalle.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan mies syyllistyi törkeään vapaudenriistoon, kun hän vei 4-vuotiaan, 3-vuotiaan ja 4 kuukauden ikäisen lapsen äidiltään ja lähetti nämä pois maasta toukokuussa. Lapset ovat yhä samalla matkalla.

33-vuotias mies sai 3 vuotta ja 2 kuukautta vankeutta törkeästä vapaudenriistosta, lapsikaappauksesta, laittomasta uhkauksesta ja kolmesta pahoinpitelystä. Hänet määrättiin pidettäväksi vangittuna.

Vapaudenriistoa pidettiin törkeänä muun muassa siksi, että se vaarantaa 4 kuukauden ikäisen, pelkällä rintaruokinnalla olleen, lapsen hengen ja terveyden.

Oikeus määräsi kullekin lapselle 6 000 ja äidille 5 000 euroa kärsimyskorvauksia. Oikeuden mukaan erillään olo äidistä on omiaan aiheuttamaan kärsimystä näin pienille lapsille.

Houkutteli lapset pizzalla

Oikeudessa kerrotun mukaan perhe oli tullut Suomeen turvapaikanhakijoina syyskuussa 2009. Mies oli pahoinpidellyt vaimoaan Kyläsaaren vastaanottokeskuksessa viime talvena muun muassa lyömällä tätä nahkavyöllä ympäri kehoa.

Miestä syytettiin myös kolmevuotiaan lyömisestä haarukalla, mutta tästä ei löytynyt riittävästi näyttöä.

Vaimo oli muuttanut turvakotiin ja hakenut avioeroa. Toukokuussa mies sai hänet ja lapset kuitenkin houkuteltua asunnolleen muun muassa lupailemalla lapsille pizzaa. Oikeudessa kerrotun mukaan hänellä oli tarkoitus keskustella vaimon kanssa lapsen ympärileikkauksesta.

Asunnolla mies oli huumannut vaimonsa diatsepaamia sisältävällä lääkkeellä ja yrittänyt teipata hänen suunsa ja sitoa kädet. Vaimo oli virvonnut ja alkanut huutaa, jolloin mies oli uhkaillut häntä nelikuisen lapsen heittämisellä ikkunasta. Samana päivänä lapset oli lähetetty miehen sukulaisten mukana pois maasta.

Mies selitti lasten lähettämistä maasta sillä, että Libya on heidän varsinainen asuinpaikkansa, koska perhe on Suomessa vain turvapaikanhakijana. Hän väitti äidin suostuneen lasten lähettämiseen, mutta oikeus ei uskonut tätä."

Jos turvis tuntee olonsa Suomessa epämieluisaksi ja on "vain turvapaikanhakija" ja koti on muualla ei hän tänne kuulu. Jos taas turvis syyllistyy noin kauheaan rikokseen kuin uutinen uutisoi, tai useisiin kauheisiin, turvis tulee voida karkottaa maasta välittömästi sinne mistä hän on lähtenytkin. Me emme kaipaa täällä noita keinotekoisia etno-ongelmia koska ongelmia meillä on muutenkin.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:40

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus