Ymmärrätkö sinä minun sanani?

  • Impinainen78

Lueskelin tossa pitkästä aikaa kunnolla keskusteluja täällä cityssä. Jäin sitten miettimään, että miten ihmeessä ihmiset tulee toimeen keskenään. Kun näyttää siltä, että ymmärtämisongelmia on vaikka kuinka. Sanathan pitäis olla yhteisiä, yhteisesti sovittuja merkitykseltään tietynlaisia. Mutta esim. täällä näkee, että näin ei vaan ole.

Rehellisyys tarkoittaa jollekin jotain, toiselle taas jotain muuta. Sporttisuus voi tarkoittaa keskustelijasta riippuen nähtävästi vaikka mitä taivaan ja maan väliltä. Muistaakseni keskustelu rakkaudestakin sai aika helvetisti määritelmiä. Pakkaa sekoittaa erilaiset luonteet, erilaiset tilanteet, joiden mukana sanat saavat uusia merkityksiä, uusia vivahteita.

Miten maailma pyörii ja ihmiset vuorovaikutuksessa toistensa kanssa, kun sanat ovatkin kaikkea muuta kuin selkeitä, yksimerkityksisiä? Olen jo pitkään ajatellut, että ihmiskunnan suurin ongelma on ymmärtämättömyys - ymmärtämättömyys toista ihmistä, eläimiä, luontoa jne. kohtaan. Mutta jotenkin se vasta äsken jysähti kunnolla tajuntaani. Ja nyt siis lisänä on ymmärtämättömyys toisen sanoja kohtaan, koska ne eivät välttämättä vastaa omiasi.

Ja silti maailma jotenkin pyörii radallaan ja me sen mukana - vieläpä jutellen toinen toisellemme. Ihme se on.

Huomaa muuten, että mun loma lähenee loppuaan. Aivoissa alkaa olla toimintaa :)

- Lilli -

2 kommenttia

Impinainen78

24.7.2007 23:23

Niin ja ehkä se on osa ihmiselon hauskuutta - ja osa hauskuutta myös tällaisessa paikassa - yrittää ymmärtää, leikkiä niillä sanoilla, keskustella niin kauan, että jotain menee perille :)

Jep, kaikenlaista sitä on itsekin täällä oppinut, vaikka hiljaisena sivusta vaan olenkin seurannut.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:20

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus