Blogi

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2007.
Edellinen

Inkiväärikerma  2

Naisille tyypilliseen tapaan olen tämänkin palkkapäivän viettänyt shoppailemassa. Kaikenlaista kivaa tarttui mukaan, mm. muutama kirja, kylpyhuoneen matot, vaatteita ja kauneudenhoitovälineitä :) Kaiken lisäksi shoppailin yksin. Joskus vaan tekee mieli lähteä kiertelemään kauppoja ihan itsekseen, saa samalla pohtia maailmanmenoa, kun nypistelee vaatteita ja seuraa kanssaostajia... Saa päättää järjestyksen, mitkä kaupat eka ja mitkä toka :) Ei tartte odotella kaveria, kun se raahautuu sovituskoppiin kymmenen vaatteen kanssa.

Ei silti kannata ymmärtää väärin. Kivaa se on olla shoppailemassa kavereidenkin kanssa. Yksin se vaan on välillä nautiskelevampaa. Silloin kiinnittää erilaisiin asioihin huomiota.

Mut täytyy myöntää, että joidenkin kavereiden kanssa ei voi lähteä shoppailemaan ihan senkään takia, koska niiden seurassa löytää aina liikaa hyviä juttuja. Tänkin takia on hyvä välillä yksin shopata :)

Shoppailun jälkeen olen kokkaillut ja juonut kaljan. Saapa nähdä, mitä lisää ilta tuo.

Ja uhastakaan en sano sitä toivotusta, jonka tänään niin monelta kuuluu :D *tahtoo olla erilainen*

Eli hauskaa maanantaita kaikille!

- Lilli -

ps. Nyt vasta älysin, että tänään on tosiaan maanantai - ja se on ollut näin mukava!


Mun pesutupavuoro, himskatti!  1

Mun naapurirakkaus on tänään vähän kärsinyt. Joku idiootti oli jättänyt vaatteensa kuivaushuoneeseen mun vuorolle. Itsekseni siellä sit raivosin, kun en tällaisissa tilanteissa osaa suoraankaan mennä 'huutamaan' toiselle... Pitäisi kait pystyä.

No, onneksi sain vaatteeni pestyä. Ja kuivatettua. Niiden hemmetin miesten vaatteiden seassa.

Tänään on ohjelmassa vielä kaunistautumista huomista varten -huomasin, että kulmakarvat täytyy nyppiä :) *niin kuin joku mun kulmakarvoja baarissa katselisi...*

- Lilli -


Siivotaan, siivotaan  1

oli päivän teema. Kävin läpi erilaisia paperikekojakin imuroinnin lisäksi ja järjestelin muutenkin kaappeja ja hyllyjä. Sain jopa pölyt pyyhittyä!

Ystävällä sattui olemaan auto lainassa, joten vietiin sit kaikki mun nurkissa lojuneet pullotkin kauppaan. Vähän yli kymppi tuli, mikä varmaan tarkoittaa, että oon juoppo :) Ja tietty kun kaupassa oltiin ja vappu lähestyy, piti ostaa noita pulloja uudelleen kaappiin kerättäväksi... Ostettiin muutenkin vapputarvikkeita. Ja ostin itselleni ruusukimpun, kun olivat tarjouksessa. On aika kivan näköinen asetelma nyt pöydällä. (Mut olishan se kiva joskus saada ne joltain muulta kuin itseltä)

Nyt olen nauttinut ansaitusti rauhallisesta illasta puhtaassa kodissa. Ensin tein ruokaa, jonka nautin viinin kanssa. Sitten kävin varmaan puolen tunnin suihkussa. Iltaan kuuluu vielä pari leffaa, pari lasillista viiniä ja muutama typerä viesti tänne.

Ja onneksi seuraava siivotaan, siivotaan -päivä on ties milloin :)

- Lilli -


Löysin addiktioni ytimen  1

Kuka on vahva?
Kuka on normaali?
Kuka on kaunis/komea?
Kuka on viisas, kuka älykäs?
Kuka on kiinnostava?
Kuka on mukava ja kuka vähemmän mukava?
Kuka on hauska, kuka ei?

Siinä muutama kysymys, joihin esim. täällä cityssä keskusteluissa palataan vähän väliä. Ja vastauksiahan on yhtä monta kuin on keskustelijaa. Näin seuraa kiivas kaaos, mielipidesota, jossa faktat ja vaikutelmat sekoittuvat, menevät päällekkäin. Jospa se on juuri tämä pointti, mikä täällä toimii addiktoivana tekijänä :) Tää on onnistunut kaaos.

Itse olen vahva, epänormaali, tavallisen näköinen, fiksu :), kiinnostava ainakin minuun tutustuneiden mukaan, mukava, mutta joskus myös vähemmän mukava ja hauska ainakin silloin tällöin. Ja tää on totuus, jonka itse näen ja tiedän :)

Mutta ai niin - eihän nämä ominaisuudet tarkoitakaan kaikille samaa! Helpotuksen huokaus. Joku voisi muuten oikeasti kuvitella, että olenkin kaunis :)

Siinä vähän perjantai-illan mietintöjä itseironisessa sävyssä.. *On siis tylsää*

- Lilli -


Ahaa-elämys  1

Oli tänään kokous, jossa puhuttiin tulevasta rempasta ja sen aikaisesta työturvallisuudesta. Tunteet kuumeni, keskustelun tahti kiihtyi - ja jossain vaiheessa tuli esiin erilaisia kauhuskenaarioita tulipaloista ynnä muista. Siinä kun mietittiin, miten tuollaisessa tilanteessa pelastautuminen onnistuisi, älysimme, että eihän meillä ole nytkään mitään pelastautumissuunnitelmaa tuollaisen varalle.

Mehän seistäis koko porukka sormi suussa neljännessä kerroksessa, jos tulipalo syttyis! On siellä hätäportaat, jotka tosin varmaan sortuisivat ensimmäisen kulkijan alta... Mutta huonosti on tällainen meillä hoidettu.

Voisi jopa sanoa, että pelataan meidän hengillä, kun ei ole olemassa selvää toimintasuunnitelmaa hätätilanteiden varalle. Enkä mä halua, että mun hengellä pelataan yhtään mitään.

No, ainakin tän on nyt itse tiedostanut ja voi laittaa pyöriä pyörimään asian eteen.

Jonkinlainen herätys ja elämys se oli tämäkin.

- Lilli -


Tyhjää täynnä  1

Artikkeli on periaatteessa valmis. Kaipaa vain jotain hienosäätöä. Pyöräilin kotiin joskus kahdeksan aikaan illalla ja mietin, että onneksi on jo näin kevät. Muuten en olisi jaksanut vääntää tuotakaan tekstiä monta iltaa peräkkäin. Kyllä se valoisuus vaan auttaa jaksamaan, pinnistelemään.

Tuolla yhdessä keskustelussa joku puhui tyhjäkäynnistä. Jollain tapaa tää alkuvuosi on ollut mulle tuollaista tyhjäkäyntiä, robottimaisuutta. Sitä että tekee vaaditut asiat ja nekin intohimotta. Toivottavasti tää vaihe alkaa olla lopuillaan.

Ja on se kyllä totta, että ainakin työt jossain määrin vähenee toukokuussa. Jonkinlainen elämän mahla saisi mussakin alkaa nyt virtaamaan. Voisin heräillä kesään niin kuin koivun lehtien nuput tai talvitauolta heräävät pensaat ja kasvit.

En tiedä sitten, mitä tuo tyhjäkäynti oikeasti elämässäni tarkoittaa. Kun tuntuu, että kuitenkin menee hyvin ja on asiat onnellisesti. Onko se vaan niin, että kaipaan taas jotain uutta, jotain vaihtelua, jotain muutosta? Ja jos ja kun sitä ei tule, tunnen käyväni ja eläväni tyhjää.

Onneksi silti pystyn iloitsemaan pienistä hetkistä. Suurempi kokonaisuus se tyhjänä taitaa ollakin. Mutta ehkä tiedossa on parannus, kun olen asian nyt tiedostanut...

Saas nähä.

- Lilli -


Nilkuttava tiistai  1

Normaalia aikaisemmin töihin, edelleenkin väsyneenä. Jossain vaiheessa ehdin juoda kahvia ja syödä kaks mandariinia. Sitten piti taas lentää - vaihteeksi ite opiskelemaan. Mut herättelipäs taas ideoita tutkimusta varten. Tosin herätteli kyllä myös lisää töitä jo muutenkin kiireiseen toukokuuhun.

Kirjoitinkin jotain - artikkeli ei vielä oo ihan valmis... Ja pähkäilin huomenna tehtävän hakemuksen asioita, sanamuotoja.

Kävelin nilkuttaen kotiin. Masokisti kun olen, kiersin kirjaston ja Citymarketin kautta. Mietin vaan, että mikä kumma tuohon jalkaan tulikin - ei vaan kestänyt astua kunnolla. Huonot kengät?

Loppuillasta oonkin ylpeä. Avasin koneen vasta äskettäin eli olen ollut koko illan kotiinpaluusta lähtien poissa citystä. Jee! Mulla on toivoa.

Kolme seuraavaa päivääkin ovat raskaita, väsyttäviä, mutta onneksi on tiedossa pitkä viikonloppu ja vappu.

Keskiviikko, here I come.

- Lilli -


Ystävät osaavat  1

Tänään yks ystävä ilmoitti löytäneensä mulle miehen. On kuulemma kuin Suomen Johnny Depp, hyvä puhumaan, sopivan rähjäinen, hieman humanistin vikaa jne... Katsottiin sitten kuvaa, ja kyllä meni ystävän arvio mun mielestä vähän harhaan. Sain hyvät naurut. Vaikka mies olikin ihan ok, ei se ollut lähelläkään Deppiä. Voi noita ystäviä...

Toinen mikä huvitti asiassa suunnattomasti on se, että eihän se nyt niin vaan mene, että toinen mulle miehen löytää. Vaikka ystävä tätä miestä kehuikin, niin jos siihen törmäisin vaikka työpaikan ruokalassa, enhän mä mitään tekis. Ja vaikka sattuisinkin pääsemään kyseisen herran kanssa juttusille, enhän mä mitään muuta miettis kuin sitä, että *voi jeesus, ja nyt ku mun pitäis tässä tehdä hyvä vaikutelma* tai *ai nyt mun pitäis sitten pystyä ite testaamaan, kuinka hyvä tää tyyppi oikein on puhumaan ja keskustelemaan*...

Ystävä hyvä, ei se vaan näin mene :)

Mutta kiva näistä on jutella ja spekuloida. Sitä en kiellä. Ystävät ne vaan osaavat antaa iloa päivään - vaikka vain näin hassuilla miehenlöytöjutuilla.

Ja voi sitä miesparkaa, jos vaikka joskus törmättäisiinkin niin, että ystäväni olisi mukana. Osaan kuvitella tilanteen: ystäväni varmaan tarraisi käteeni, kiskaisi mut miehen eteen ja sanoisi *hei, tässä on mun ystävä, se on just sopiva nainen sulle!* :)

Jotain iloa maanantaihin sentään.

- Lilli -


Minuudesta  1

Joskus tekee mieli olla joku toinen. Joku, joka ei ajattelisi minun laillani. Joku, joka ei ole niin kuin minä. Tahtoisin välillä päästä mielestäni ja vartalostani eroon, hypätä toisen kenkiin.

Se tuottaisi ainakin yhden varman tuloksen: osaisi rakastaa itseä taas enemmän. Näkisi paremmin omat hyvät puolensa, jaksaisi paremmin niitä huonoja puoliaan.

Tahtoisin hetkeksi unohtaa varmuuteni ja epävarmuuteni ja vaihtaa ne vaikka toisin päin. Tahtoisin tietää joistakin asioista enemmän ja joistakin vähemmän. Tahtoisin unohtaa muistoni hetkeksi, jotta antaisin paremmin tilaa uusille.

Kaikenlaista tahtoisin. Onneksi tahtominen ei aina riitä. Jos olisin joku toinen, kaipaisin varmaan siitäkin hetkittäin pois. Ehkä on kuitenkin hyvä olla minä. Minä sellaisena kuin ennen olin, olen nyt ja pystyn jatkossa olemaan.

- Lilli -


Paska!  1

Tekee mieli kiroilla rankemminkin, mutta ei näin julkisesti viitsi. Kiroilen mielessäni siis. Mutta kyllä nyt vituttaa ja masentaa - eikä tuo ilmakaan kyllä auta asiaa.

Luin yhden palautteen, ja hitsi että tuli tunne, että oonpa mä huono. Tiedän, että näin ei ole, mutta silti tule tuollaiset fiilikset.

Mihin helvettiin mun kirjoitustaito on kadonnut? Miksi en enää osaa rakentaa artikkelia niistä ajatuksista, mitä mulla on päässä, ja niistä tiedoista, mitä luen lähteistä?? Ehkäpä työkaverini on oikeassa sanoessaan, että mun pitäis hetkeksi siirtyä luovan kirjoittamisen puolelle ja jättää muunlainen väliin. Tällä hetkellä tuo ajatus vaikuttaa loistavalta!

Mulla on viikko aikaa korjata tekstini tuon palautteen avulla. Ei tuu kauppoja. Mulla on ihan liikaa muutakin tekemistä - ja tuo kirjoittaminen vaatisi energiaa 24/7. Ja luuseri kun oon, vietän vähäisen vapaa-aikani mieluummin vaikka cityssä kuin kirjoittamassa tuota tekstiäni.

Parastahan tässä on, että mä en yleensä ota itseeni kriittisestä palautteesta. Tänään vaan näyttää olevan sellainen päivä, jolloin sekin on mahdollista.

Kunnon nautiskelijan tavoin nyt tekee kyllä mieli vähintään kaljaa! Se tasoittais itsetunnon kolhuja...

Pliis, toivottavasti huomenna on parempi päivä.

- Lilli -

Edellinen