Blogi

Näytetään kirjoitukset kesäkuulta 2007.
Edellinen

Taas ne hassut miehet...  1

Tänään sitten keskustelin miehen kanssa, en naispuolisen työkaverin. Piristävä keskustelu kyllä oli. Mutta hassuja ne miehet silti on :)

Kivaa on, kun ne saa sut virnistelemään ja heittämään loistavaa sanahelinää. Kivaa ei ole, kun ne saa sut äimistelemään ja lähettelemään kysymysmerkkejä. Tasapaino se on must tässäkin asiassa.

Mutta täytyy myöntää. Vieläkin hymyilyttää, kun muistaa muutamia kommentteja päiväisestä keskustelusta :)

Välillä tuntuu, että kyllä sitä on helppo tapaus. Vaikka oikeasti totuus on kaikkea muuta... Ja sehän ei kerro oikeastaan mitään, jos hymyilemään saa - tai sit se kertoo kaiken.

- Lilli -


Lomapäivän viettotapa  1

Meneehän se lomapäivä näinkin. Miehistä puhuessa kaverin kanssa. Paljon niistäkin saa kehitettyä asiaa, vaikka sellaisia hassuja olentoja ovatkin :)

Ja mikä parasta, juteltiin vielä työpaikalla toisen työhuoneessa, vaikka lomalla tosiaan ollaan kumpikin. Me tyhmät. No, meillä taisi olla ikävä työpaikkaa...

Niin muuten. Ei me kyllä yhtään fiksummiksi tultu miesten suhteen, vaikka niistä pölistiinkin. Vielä on paljon opittavaa :)

- Lilli -


Humpat vaihtui uniin  1

Viitaten edelliseen blogiini: Kyllä mua haettiin. Tosin muutama olisi voinut jättää hakematta tai mä olisin voinut olla suostumatta tanssiin. Ensimmäistä kertaa lavatansseissa tuli hetki, että olisin voinut jättää tanssipartnerin tylysti keskelle tanssilattiaa. Sen verran hinkaten tyyppi tanssi. No ainakin viisastuin kerrasta - en enää toiste lähtenyt kyseisen henkilön kanssa tanssimaan.

Onneksi ihan loppuillasta tanssin monta tanssia ensin yhden hyvän tanssittajan kanssa ja sitten yhden toisen kanssa. Pelastivat kyllä illan. Ja että oli ihana ilma kävellä mökille neljän aikaan yöllä. Ei tuulta, ei kylmää. Harmi vaan, että kävelin siskon kanssa enkä sen unelmieni miehen kanssa :)

Joitakin pieniä hassuja juttuja sattui myös illan mittaan. Ensinnäkin paikassa näytti olevan yllättävän paljon suomenruotsalaisia, jotka tanssi vähän oudosti ja joitten kanssa keskustelu ei oikein ottanut sujuakseen. Ja miten ne sattukin just mua hakemaan.. Toiseksi yks tyyppi näytti ihastuneen mun hiuksiin: se tykkäs niitä kouria ja hipelöidä. Outo tyyppi :) Ja mielenkiintoista, mutta ainoan selkeän kommentin vaatteistani sain miespuoliselta henkilöltä - kuulemma puseroni ja korvarenkaani sopivat täydellisesti yhteen... Siinä oli miehellä värisilmää :)

Sellainen juhannuspäivä. Tänään on vaan sit nukuttu, löhöilty ja syöty ja vaihdettu ystävien kanssa jussikuulumisia. Ja pyöräilty noin parin kilometrin verran, mikä on krapulapäivänä mulle suuri saaavutus.

Onneksi huomenna saa nukkua pitkään.

- Lilli -


Tangoa vai valssia?  1

Eilisen rauhallisen jussipäivän jälkeen tänään vietetään hieman railakkaampi jussipäivä. Suuntana on lavatanssit!

Sitä ennen kuitenkin saunomista, grillausta, muun hyvän ruoan syömistä, juomista, kortin peluuta, keskustelua, pähkäilyä vaatteista ja nauramista.

Ja toivotaan, ettei huomenna ole krapulaa :) Ja että joku tanssittaisi minuakin.

Mukavaa jussia kaikille!

- Lilli -


Tämän päivän sillisalaatti  1

Aineksina ajatuksia ja tekoja.

- Nukuin myöhään, eikä tehnyt mieli herätä, koska näin ihmeellisiä unia
- En lähtenyt sukulaisen synttäreille, mutta pääsin kuitenkaan syömään toiseen paikkaan täytekakkua
- Muistin jopa onnitella äitiäni ja mummuani, jotka täyttivät tänään vuosia
- Olen häirinnyt siskoni puhelua puhumalla kovaan ääneen vieressä; onneksi puhelimessa oli meidän yhteinen hyvä kaveri, se ymmärtää
- Kävin alkossa ja ruokakaupassa, joissa kummassakin oli liikaa väkeä ja tuli ostettua myös liikaa tavaraa
- Tosin jääkaappi on niin iso, että ei se täyteen tullutkaan
- Olen jutellut mesessä enkä suostunut lähettämään kuvaani henkilölle, joka on täällä cityssä kuitenkin nähnyt kuvani
- Olen lukenut MeNaiset-lehteä ja muutaman horoskoopin mm. rakkaushoroskoopin tälle kesälle :)
- Olen seurannut, kun siskoni imuroi; itse en tehnyt mitään, laiska kun olen
- Melkein nukahdin ruokapöydän ääreen, kun olin syönyt
- Mummon luona oli vierailemassa myös isän veljen perhe, ja mä mietin, että kyllä niillä on ressi kakara se nuorimmainen
- Mietittiin tarkkaan, mitä halutaan juoda viikonlopun aikana, tsekkasin jopa Googlesta drinkkiohjeita -> lopputulos: valittiin alkossa sitä, mikä vaikutti hyvältä
- Olen vain kerran lukenut cityn keskusteluja ja pari kertaa käynyt katsomassa näitä blogeja - siitä huomaa, että on kesä :)
- Nyt suunnittelen saunan päälle laittamista ja sen jälkeen oluen juomista
- Olen ollut tyytyväinen värjättyihin hiuksiini
- En ole tänään kertaakaan miettinyt raha-asioitani
- Päivän aikana on kerran mainittu Ajankohtainen Kakkonen :)
- Saatan vielä katsoa Teoria miehistä -jakson ja lukea kirjaa, tai sitten en

Huomiseen.

- Lilli -


Pitäisi...  4

Tänään oli sellainen pitäisi-päivä. Olisi pitänyt leikata nurmikkoa ja maalata autotallia. Olisi pitänyt soittaa kampaaja-aika, mutta en vain jostain syystä saanut aikaiseksi. Olisi pitänyt kirjoittaa muutama palaute ja muutama tärkeä sähköpostiviesti, mutta en kirjoittanut. Siirrän ne huomiseen.

Onneksi illemmalla olen saanut jotain tehtyäkin. Kävin kirjastossa ja olen pessyt pyykkiä. Sain yhden tiedostonkin tehtyä, joka on odottanut muutaman viikon. Olen lukenut myös pari kirjaa ja juonut kahvia. Olen ollut koneella ja tehnyt tuhmuuksia. Ja tää viimeisin pointtihan korvaa kaikki nuo pitäisi-jutut, jotka on jäänyt tekemättä :) Tuhmuuksien tekeminen kun vie energiaa...

Huomenna pitäisi taas tehdä joitain asioita. Saas nähdä, kuinka käy. Ehkä nuo pitäisi-jutut voisi muuttaa ajatuksissaan vaikka mahdollisiksi jutuiksi, mutta ei pakollisiksi. If you know what I mean.

Nyt pitäisi mennä kahvia keittämään, koska tekee mieli sitä niin julmetusti. Tämän pitäisi-jutun saan siis varmasti tehtyäkin :)

- Lilli -


Univeloista ja polttareista  1

Niin. Mulle ainakin univelkojen nukkuminen pois on ollut tosi vaikeaa menneen viikonlopun jäljiltä. Koko ajan tuntuu, että jos silmät sulkee hetkeksikään, niin seuraavaksi näkee jo unia. Tänäänkin on silmät lurpsahdelleet, vaikka nukuin viime yönä kymmenen tuntia.

No, ei saisi valittaa, kun kuitenkin on mukava viikonloppu takana. Kaverin polttarit nimittäin :) Mulle vaan aikainen herätys on myrkkyä, joten koko polttaripäivä meni haukotellessa ja sinnitellessä epätoivoisesti muiden mukana. Kovin hyvää seuraa en vaan valitettavasti tainnut olla, vaikka baarissakin jaksoin jopa tanssia päivänsankarin seurassa.

Oli muuten huvittavaa huomata, kuinka pian unohtaa, että hyvä kaveri onkin pukeutunut hieman erilaisemmin, hieman raflaavasti. Baariin mentäessä vaan ihmettelin, kun meitä tuijotettiin, kun polttarisankarin kanssa kävelin. Jotenkin siihen asuun tottui tosi nopeasti, vaikka se olikin kaikkea muuta kuin tyypillinen kaverini asu.

Naurettiin muuten kaverille, että sen kyllä pitää vielä hieman harjoitella ruoskan käyttöä - osaapahan sitten naimisissa ollessaan kouluttaa miestään :)

Oli muutenkin hauska huomata, kuinka innokas toi mun kaveri oli kokeilemaan kaikkea uutta. Se meni tandem-hyppyynkin suhteellisen rauhallisesti, vaikka sai tietää siitä vasta vähän ennen koko hyppyä :) En mä vaan olis pystynyt... Ja uskalsi tosiaan laittaa kunnon domina-asun päälle, vaikka on yleensä suhteellisen kiltisti pukeutuva.

Sekin oli noissa polttareissa kivaa, että päivänsankari ei joutunut myymään mitään tai tekemään mitään typeriä juttuja kaupungilla. Eli noi polttarit oli kyllä aika pitkälle kaverini näköiset ja oloiset :) Ja niinhän se pitää ollakin. Eihän polttareiden ole tarkoitus olla jotain sellaista, mitä esim. kaaso tai päivänsankarin kaveri haluaa tehdä...

Sellaista menneenä vloppuna. Kait tässä pitäisi vähitellen mennä nukkumaan noita univelkoja pois - jos vaikka ens yönä nukkuisi kellon ympäri!

Ja olisin sitten huomenna oma pirteä itseni :)

- Lilli -


Mikä ikä  3

Ikä on välillä käsittämätön juttu - ainakin mulle. Ja hassu, siksi että joskus ikä on vaan tosiaan numeroita eikä tunnu sisältävän mitään muuta.

Olin tänään syömässä työkaverin ja parin opiskelijan kanssa, joista toinen on mua kahdeksan vuotta nuorempi. Ja mä mietin, että oonko mä muka tuota ihmistä niin paljon vanhempi... Missä se näkyy? Välillä jopa ajattelin, että mua aikuismaisempi se on - eli ikä ei kerro esim. aikuisuudesta tarpeeksi.

Mietin sitäkin, että monikohan ravintolan muista asiakkaista ajatteli tai oletti mun olevan vanhempi. Siis jos joku tuollaista ajattelisi. Ja mietin sitäkin, että mitä tämä toinen ihminen tykkää, kun niputan itseni hänen kanssaan samalle linjalle iän suhteen, vaikka hän siis on kuitenkin useamman vuoden nuorempi :)

Missä vaiheessa ikään ei kiinnitä huomiota? Missä vaiheessa nautit siitä, että menet nuoremmasta kuin olet tai vanhemmasta kuin olet? Milloin et enää ole varma, paljonko täytät juuri sinä vuonna?

Entä mikä paljastaa iän? Näkeekö sen toisen silmistä vai kasvoista muuten? Näkyykö se käyttäytymisessä?

Niin ikä. Sellainen sana ja asia, että vastauksia saa miettiä. Ja luultavasti vastauksia on yhtä monta kuin on ihmistäkin. Joillakin ikä voi näkyä esim. juuri käyttäytymisessä, joillakin ei. Itse kuulun ainakin välillä tuohon jälkimmäiseen kategoriaan :)

Niin ikä. En tosiaankaan tunne olevani sen ikäinen, mitä olen. On hetkiä, jolloin tunnen itseni esim. yli kolmekymppiseksi (älkää kysykö millä perustein) ja on hetkiä, jolloin tunnen olevani hädin tuskin täysi-ikäinen. Ja hyvin usein nämä hetket ovat riippuvaisia siitä tilanteesta, jossa olen, ja tilanteen muista tekijöistä, kuten ihmisistä.

Milloinkohan tunnen esim. olevani täysin aikuinen? :) En varmaan koskaan.

- Lilli -


Jossain siellä pääkopassa, huhuu...  1

Tarvitsisin tällä hetkellä hieman enemmän spontaanisuutta ja oma-aloitteisuutta. Nyt tietyt asiat tuntuu junnaavan paikallaan. Ja jossain määrin vika on mussa.

Tosin ehkä mä en tässä tilanteessa tee spontaaneja tekoja ja ole oma-aloitteinen tietystä syystä. Kun vain saisi tuon syyn kaivettua tuolta tiedostamattomasta. Saisi sen melkein käsinkosketeltavaksi. Nyt se on vaan ajatuksen alku, joka välillä ottaa tulta alleen ja välillä ei.

Mut onneksi on loma :) Tällaisiäkin on mukavampi pohtia loma-aikaan.

- Lilli -


Maanantailounas  1

Kävin tänään lounaalla Strampenilla kavereitteni kanssa. Se on sellainen paikka, jossa en ole käynyt kunnolla koskaan aikaisemmin, vaikka on ollut tarkoitus käydä. Eihän siinä sitten mennytkään kuin kuusi vuotta, kun tuonne ehdin :)

Ja sitten kun sinne pääsi, niin siellä kans oltiin. Lounas venähti neljätuntiseksi... Terassilla kun syötiin, niin pitihän sitä kylmä olut ottaa ruoan jälkeen. Ja oli hyvää seuraa, niin helpostihan siellä aika vierähti. Päätettiin kyllä, että nyt käydään tuolla useamminkin.

Mulle on itse asiassa aika tyypillistä, että haluan käydä jossakin tai aion käydä jossakin, ja saattaa mennä vuosia, ennen kuin se toteutuu. Kaikenlaista vaan tulee eteen ja kaikenlaista sattuu, niin johonkin ei menekään silloin, kun on aikonut. Mutta hassu piirre tää kyllä on. Jonkinlaista saamattomuuttakinhan se kuvastaa.

Sellaista siis tänään. Oli kyllä kiva maanantai. Harmi vaan, että yks kaveri lähtee koko kesäksi kotiseudulleen, niin ei hetkeen nähdä. Tosin me tajuttiin sekin totuus, että oikeastihan kesä on helvetin lyhyt. Elokuu tulee tuossa tuokiossa.

Mutta tietty sitä ennen ehtii nauttia kesästä, lomasta ja kymmenestä tuhannesta muusta asiasta :)

- Lilli -

Edellinen