Aniara

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2014.

Sixpack tyhjäksi, osa kaksi

Viikko näyttää olevan pitkä aika edesmenneen ”Sixpackin”, nyk. kait ”Viisikon seikkailuissa”. Muistaakseni brittiläinen lastenkirjailija kirjoitti, jopa filmattuja viisikon seikkailuja, missä lapset + koira selvittivät sankarillisesti isompia ja pienempiä aikuisten rötöksiä.

Alkuperäinen ”Sixpack” lähti suurin ja kunnianhimoisin tavoittein mm. uudistamaan Suomen kuntajärjestelmää, joko hyvällä tai sitten pakolla. Tämä pakko kohdistuisi ensisijaisesti suurien kaupunkien ympäristöön, kärkenä pääkaupunkiseutu.

Haasteet olivat suhteutettuna vähintään em:n lapsiviisikon tasoa, siis suhteutettuna.

Tuskin on vuottakaan kulunut siitä, kun kaikkitietävä ja -osaava kuntaministeri, jolta kyllä puhetta tulee kuin porolta paskaa, antoi ymmärtää, että kohta otetaan pakkokeinot käyttöön, mikäli puhe ei tehoa.

No vastustajia riitti ja mitä nyt pakkoliitosten tielle saattoi ilmaantua pienoinen este, ei vähäisempi eikä isompi kuin valtakunnallinen perustuslaki.

No tänään sitten nykyinen ”Viisikko” ilmoitti, että se luopuu pakkoliitoslaista.

Mitkähän ovat kuntaministerin saavutukset menneellä hallituskaudella, etenkin alkuperäisiin suhteutettuina?

”Sixpack tyhjäksi” ykkösosassa käsiteltiin kahden ministerin Eurohaaveita.

Jälleen vanha sanonta ”ei kahta ilman kolmatta” toteutui.

Tosiuskovaisten ministeri lähtee tavoittelemaan paikkaa Brysselin auringossa.

Tämä toteutuessaan ei edelleenkään merkitse ”Viisikon” hallitustaipaleen päättymistä, ainakin jos ”Viisikon” jäseniltä tai sidosryhmiltä kysytään.

Uskoo ken haluaa, mutta aikahan sen näyttää.


Sixpack tyhjäksi  1

Nykyhallituksen pääministeri ohjasi Vasemmistoliiton edustajat ulos hallituksesta, koska he, eikä heidän eduskuntaryhmänsä, voineet hyväksyä lapsilisään päätettyjä leikkauksia. Lähtö hallituksesta oli tarkkaan ja taidokkaasti harkittu, sillä päätöksestä nousi niin kodeissa kuin mediassakin ”hirmuinen prosessi”, jopa niin, että hallitukseen jääneet hädissään, (so. kannatuksen laskun pelossa vaalithan ovat tällä tietämällä vuoden kuluttua) esittivät päätöksen perumista tai vähintään kompensaatioita leikkausten vaikutusten vähentämiseksi. Samoihin aikoihin ilmoitti kaksi hallituksen keskeistä, merkittävissä asemissa olevaa kokoomusedustajaa pyrkivänsä Europarlamenttiin tulevissa kevään vaaleissa.

Mutta kukapa osasi vielä aavistaa mitä tuleman piti?

Jo pidempään on tiedetty demareitten pj:n pallin ja sitä myöten valtionvarainministerin pallin horjuvan, vaikka nykyinen ”varainhoitaja” urhoollisesti kertoo katsovansa pelin loppuun. Mutta, mutta henkilö voi hyvinkin vaihtua.

”Eikä tässä vielä kaikki”. Varsinainen pommi iski juuri keväisen viikonlopun viettoon orientoitunutta laman tuskassa äheltävää katajaista kansaa suoraan päin näköä.

Pääministeri lähtee viimeisten muuttolintujen saavuttua napapiirin pohjoispuolelle, aivan päinvastaiseen suuntaan, kohti etelää ja Brysselin toria.

Meni siinä monelta ”pikkukokkarilta” kuin myös tavalliselta vaalikarjan edustajalta iltadrinkki tai aamukahvi väärään kurkkuun, riippuen siitä milloin uutinen kohteensa tavoitti.

Kun tavallinen kansalainen – ja syystä – suuresti alun alkaen epäili hallituskokoonpanoa, taitaa usko siihen olla nyt huomattavasti heppoisempaa kuin Pisan kaltevan tornin pystyssä pysymiseen, kaatuu, ei kaadu, kaatuu…

Korkeimmat poliittiset vaikuttajat tietysti mantraavat, ”hallitusohjelma on kirjoitettu hallitukselle, ei henkilöille”, ja henkilöt voidaan korvata. Kukaan ei ole korvaamaton.
Pitänee paikkansa, mutta niin Kunta- kuin Sote-uudistus, ovat horjuttaneet hallitusta äärirajoille, eikä varsinkaan Kunta-uudistuksesta ole sovinnon merkkiäkään ja Sote saatiin aikaan vain opposition avittamana.

Nyt vain tarvitaan se kamelin selän taittava korsi, niin sixpack tyhjenee kuin pajatso rautamarkan avulla.

Ja tuo korsi on jo nurkan takana, valmiina kamppaamaan pahaa aavistamattoman hallitusparan. Kun Vihreät sanovat kiitos ei Rosatomin ydinlaitokselle, on hallitustaival loppuun käsitelty ja maassa syksyllä uudet vaalit.

Nyt äkkiä profiloitumaan edustajaehdokkaat!

Kirjoittaessani soi P.J. Hannikainen: Kevätsointuja: Taas leivoset ilmassa.... San. Larin Kyösti

Kommentoi kirjoitusta