Aniara

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2014.

Sixpack tyhjäksi, osa kolme

Hopea ei ole häpeä, voitaneen reilusti sanoa Urpilaisen tappiosta. Jutta ansaitsee täyden tunnustuksen pelottomasta, periksi antamattomasta kamppailusta. Hän ei totta totisesti arkaillut ottaa haastetta vastaan, jo alkuvaiheessa häämöttävästä tappiosta huolimatta, antamatta tuumaakaan periksi.

No tappio kuitenkin tuli ja lähtö Demarien pj:n paikalta, samoin kuin Sixpackistä jäljellä olevan Viisikon valtionvarainministerin paikalta. Näin henkilökato jatkuu valtion johdossa. PM:n lähtö valtiolaivan peräsimestä vasemmiston eron jälkeen, lisättynä kunta- ja Euroministerin pyrkimyksillä Brysselin koneeseen jättää Suomi Oy:n entistä labiilimpaan tilaan. Totta on, että PM. on kirkasotsaisesti kuin Peter Pan, taistellut puolueensa ja maan edestä jo 10 vuotta, mutta joku voisi silti luonnehtia vetäytymistä näin pahassa tilanteessa rintamakarkuruudeksi.

Palataan vielä Demareitten tilanteeseen. Opettaja Jutta joutui siis väistymään juristi Antin tieltä. Nykydemareita on moitittu rasvanahkaduunarien unohtamisesta. Miten tämä korjautuu kun akateeminen vaihtuu akateemiseen, mahdotonta ennustaa, mutta haastajan äärimmäisen niukka voitto, ei povaa hyvää. Demarit näyttävät olevan entistä sekavammassa tilassa, puolue pahasti kahtia jakautunut. Miten tämän jälkeen kannatus saadaan nousuun vajaassa vuodessa eduskuntavaaleihin ja kuinka rasvanahkaduunarien – jos heitä enää Suomessa onkaan – etuja voidaan nykyistä paremmin ajaa, niin että he palaisivat korkeakattoisen ja laveaseinäisen puolueen helmaan Persuja äänestämästä.

Julkisuudessa on myös spekuloitu, kenen hyväksi Turun telakkahakkeen ennenaikainen julkistus oli tarkoitettu. Ajatus, niin itsestään selvältä kuin se näyttääkin, on totaalisen virheellinen. Tarkoitus oli täysin päin vastainen. Hankkeen julkistus tehtiin nimenomaan sen takia, että ettei mahdollinen voittava haastaja, saa heti alkumetreillä näkyvyyttä onnistuneella (?) työllisyyshankkeella, eikä niin ikään mahdollinen voittava, istuva pj. ja valtionvarainministeri pääse hehkuttamaan voittonsa ohella, demarien suurta menestystä (?) työllisyyden ja rasvanahkaduunarien pelastamisessa..

Mutta yksi on varmaa, Sixpack eli nykyinen Viisikko tulee vielä tutisemaan pahasti liitoksissaan. Rinne tod. näk. haluaa tarkennuksia hallitusohjelmaan, mikä heti hänen hallitustiensä alkuun aiheuttaa ongelmia hallitusyhteistyössä. Tämä on kuitenkin pientä sen rinnalla, että viimeistään syksyn tullen Vihreät huomaavat, että vaaleihin on enää puolisen vuotta ja Fennovoiman ydinenergialuvan uusiokäsittely tulee taivaan lahjana eduskuntaan. Niinpä Neiti Ville Vihreä johdattaa joukkonsa liput liehuen oppositioon.

Jos Viisikko tämän kestää, on se melkoinen saavutus, olipa tuolloin PM. kuka tahansa.

Kuka sanoi, että politiikka on tylsää?