TableOnlinen ruoka ja ravintola-aiheinen blogi. Blogissa tuodaan ajankohtaisia aiheita, ravintoloita sekä ravintola-alan henkilöitä kaikkien luettavaksi ilman turhia hienosteluja, alan sanastoja tai liian syvällisiä kirjoituksia.
Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Helsinki.
Alkukesäisenä tiistai-iltana intensiivinen puheensorina kuuluu italialaisravintola Baccosta, kun astun sisään ravintolaan puoli kahdeksalta. Kuulostaa tosiaan Italialta, ja näyttää. Siirryn pöytään, josta jo illalliskaverini minulle iloisesti vilkuttaa.
Alamme välittömästi tutkailla menua, sillä se näyttää olevan kaikenlaisia herkkuja täynnä. Ja minä, italialaisen ruoan suurena ystävänä ahmin erilaisia herkkuja listalta silmilläni. Reipas ja iloinen tarjoilija toivottaa meidät tervetulleeksi sekä suomeksi että englanniksi, ja samassa hengenvedossa tilaammekin häneltä lasilliset kuohuvaa, Proseccoa tietenkin.
Aloitamme ruokailun italialaisittain, valitsemme nimittäin muutaman alkuruoan jaettavaksi. Listalta valikoituu Cinta Senese ja muita italialaisia leikkeleitä sekä Mozzarella di Bufala Caprese. Pääruoan eli pizzavalintojemme kanssa maltamme vielä hetken.
Italialaisia leikkeileitä, joita saa tilata neljässä eri koossa.Raikas Caprese-salaatti, jonka kruunaa Mozzarella di Bufala -juusto ja tuore basilika.
Alkupalat ovat juuri niin italialaisia kuin toivoa voi. Raikas Caprese -salaatti sopii loistavasti toscanalaisen, makean rasvaisen Cinta Senese -kinkun sekä muiden leikkeleiden kanssa nautittavaksi. Makuyhdistelmä on taattua Italiaa!
Alkuruokien jälkeen hengähdämme hetken, mutta kuitenkin jatkamme pizzojen pariin. Toden totta naapuripöydissä ne näyttävät niin herkullisilta että maistettava on itsekin. Ja kun tiedän että pizzataikina koostuu kuuden eri jauhon seoksesta ja kohoaa 96 tuntia, on sen pakko olla hyvää.
Ja niin se onkin, superherkullista! Itse valitsen klassikon eli Margheritan, jonka herkullinen tomaattikastike on sopivan makeaa ja mozzarellaa on juuri sopiva määrä. Kauniin ja todella maukkaan klassikon kruunaa tuoreet basilikanlehdet. Illalliskaverini valinta on ravintolan nimikkopizza Bacco, joka koostuu vahvasta gorgonzolamaisesta sinihomejuustosta, herkkusienistä ja Parmankinkusta sekä tietenkin mozzarellasta. Täyteläisen pizzan kruunaa reilu annos rucolaa. Pizzojen kanssa meille suositellaan herkullista toscanalaista punaviiniä, joka todellakin on oiva valinta pizzojemme kanssa.
Klassikko Marherita sekä Bacco pizza, herkullisia molemmat.
Dolci eli jälkiruoka jää meiltä väliin, sillä olo on sen verran täysi juuri nauttimiemme herkkujen jälkeen. Baccon jälkiruokalistalta löytyy kuitenkin myös klassikot kuten Tiramisu ja Cannolit.
Bacco - aito italialainen ravintolakokemus Helsingin sydämessä.
Bacco on moderni italialainen pizzeria mutta myös Enoteca, jossa nautitaan viinistä. Viinivalikoima onkin erinomainen ja varmasti tarpeeksi laaja antaakseen jokaiselle oman suosikin. Palvelu on jouhevaa, hymyilevää ja ystävällistä, aivan kuten Italiassa ja ravintolaan on helppo pistäytyä vaikkapa vain lasilliselle viiniä. Myös lounasaikaan italialaiset herkulliset aidot pizzat ovat tarjolla, samoin kuin italialaisia vivahteita saaneet lounassalaatit.
Hanna/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Vattuniemen kupeessa Lauttasaaressa sijaitseva Rugosa on nuori, mutta jo lauttasaarelaisten sydämet valloittanut ravintola, jossa kortteliravintolamainen rentous yhdistyy hyvätasoiseen keittiöön. Vierailemme ravintolassa lauantai-iltana, jolloin ravintolassa käy kova kuhina. Rugosan omistaja Milka tietää kertoa lauttasaarelaisten ottaneen paikan omakseen jo siinä määrin, että pöytävaraukset jäävät tekemättä, mikä saattaa osoittautua huonoksi ratkaisuksi tämän kaltaisena päivänä.
Rugosan tarinassa roolinsa on Milkan miehen akvaarioharrastuksella, josta muodostui ravintolan teema. Merellinen Lauttasaari ja ravintolan näyttävä merivesiakvaario vaativat merellistä nimeä: Rugosa tarkoittaa sarvikorallia. Rugosa-koralleja tosin ei ole tavattu satoihin miljooniin vuosiin kuin fossiileissa, mikä antaa osviittaa nimen syvällisemmästä merkityksestä. Rugosa ei ainoastaan ammenna itse merestä, vaan antaa sille myös takaisin tukemalla Suomen luonnonsuojeluliiton työtä korallien ja merien säilymiseksi.
Milka poimii listalta suosikkeja, joita lähdemme seuralaiseni kanssa testaamaan. Rugosan keittiö on sekoitus Välimerta ja Skandinaviaa sisältäen runsaasti klassisia eurooppalaisen keittiön elementtejä, mutta myös erikoisempia yksityiskohtia. Alkuun maistelemme Rugosan paahdetut punajuuret sekä kampasimpukat, joista kumpikin annos onnistuu yllättämään.
Hunajasmetanan kanssa tarjoillut mehevät punajuuriviipaleet saavat raikkautta vinegretistä ja purutuntumaa saksanpähkinöistä. Kampasimpukoiden ja avokadokreemin täyteläisyys taittuu säpsähdyttävän kirpeällä sitruskastikkeella.
Pääruuan kanssa meinaa mennä sormi suuhun: puuhiiligrillistä valmistuu upeita kokonaisena grillattuja kaloja, jotka saattavat viereiseen pöytään tuotuna aiheuttaa vakavaa annoskateutta. Uteliaisuus vie kuitenkin voiton ja päädymme testaamaan Rugosan Mixed Grillin, joka on keittiömestarin erikoisuus 2-6 hengen seurueille. Mixed Grill tarjoillaan pöytään näyttävässä pöytägrillissä, joka pitää neljää erilaista lihaa sekä kasviksia ja ranskalaisia perunoita sisältävän lajitelman lämpimänä. Lampaan kare sekä naudan sisä- ja ulkofilee ovat kypsyydeltään täydelliset. Myös kana on mehukasta ja toimii hyvin erityisesti kastiketarjottimelta löytyvän tsatsikin kanssa. Vaikka meidän valintamme olikin lihaisaakin lihaisampi, todettakoon kuitenkin listalta löytyvän houkuttelevia vaihtoehtoja myös kasvisruokaa suosiville ja erityisruokavalioisille.
Viinin alkuperästä kuuleminen ilahduttaa minua aina ja Rugosassa molemmilla pääruuan kanssa maistamillamme viineillä olikin tarina kerrottavana. Talon punaviinin virkaa toimittaa portugalilaisen AdegaMãen viinitilan Pinta Negra Tinto, joka on saanut nöyryyttä ja ahkeruutta ihannoivan nimensä viinitilan työmiesten inspiroimana. Pehmeä viini on mainio valinta monipuoliseksi ruokaviiniksi. Särmikkäämpi pohjoisespanjalainen Godelia Mencia on peräisin jopa 80-vuotiaista Mencia-viiniköynnöksistä. Tarkan makupaletin omaava voisi löytää viinistä vivahteita vanhasta merenpohjasta ja simpukoista.
Jälkiruokaviineistä kysyttäessä Milkan silmät syttyvät niin, ettei ole vaikea arvata seuraavaksi olevan tiedossa jotain erityistä. Henkilökunnan suosiksi noussut Xarada Mistela Negra on tuotekuvauksen mukaan luumuinen ja kirsikkainen, mutta maistuu suomalaisessa suussa ilmiselvästi mustikalle. Kertakaikkisen upea viini olisi itsessään ajanut jälkiruuan aseman ongelmitta, mutta toisaalta enpä ole vielä eläessäni törmännyt tiramisuun, jota en haluaisi maistaa. Rugosan tiramisu on korkeudessaan komea ilmestys, sillä pehmeäksi uitetut savoiardinkeksit on korvattu ryhdikkäillä gluteenittomilla mantelikekseillä. Jos tiramisussa on hieman poikettu perinteistä, Saaren suklaafondant taas on valuvana ja syntisen suklaisena ylistys klassiselle ranskalaiselle keittiölle.
Laura/Improve Media Improve Media on TableOnlinen sisaryritys.
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Kaunis kevätviikonloppu Helsingissä ja ei sovittua ohjelmaa. Mikäs parempi tapa ottaa pieni irtiotto arjesta kuin lähteä yöpymään hotelliin meren äärelle. Tähän pikaiseen pakoon arjesta tarjosi meille loistavan mahdollisuuden Hotel Rantapuisto Vuosaaressa. Hotelli sijaitsee kotoa ja myös Helsingin keskustasta vain noin 20 minuutin ajomatkan päässä, mutta kun kohteeseen saapuu niin tuntuu kun olisi ajanut kauemmaskin luonnon helmaan ja samalla 30 vuotta ajassa taaksepäin. Aikamatkan tunne tulee siitä, että hotelli on toiminut aikanaan Suomen Yhdyspankin koulutuskeskuksena ja rakennusten ulkonäköön ei ole juuri tehty muutoksia. Tuli siis hyvin nostalginen olo, kun hotellin respaan saavuimme. Vastaanotto hotellin oli hyvin iloinen ja tunsimme itsemme odotetuiksi vieraiksi.
Oleskelulounge hotellin superior-siivessä, josta käy hyvin ilmi Rantapuiston aikamatkafiilis. Lähde: Hotel Rantapuiston kuvapankki
Huoneemme sijaitsi merisiivessä ja oli luokitukseltaan superior, joka lienee tarkoitti tässä tapauksessa hieman isompaa tilaa. Vertailukohtaa tähän meillä ei ollut kun muita huoneita emme nähneet. Mukana oli myös perheen kuopus, puolivuotias kaveri, joka vietti elämänsä ensimmäisen yön poissa kotoa. Oli siis mukava huomata, että toiveemme vauvansängystä oli toteutettu ja huone oli myös sen verran tilava, että se hyvin huoneeseen sopi. Huoneesta oli mahtava näkymä merelle, jota korosti kaunis keväinen sää.
Saapuminen hotelliin oli mennyt sen verran myöhäiseksi, että illallinen oli lähestymässä. Olimme varanneet pöydän hotellin ravintolasta klo 19.30. Ehdimme kuitenkin ennen dinneriä vähän käydä kävelemässä hotellin ympäristössä meren rannalla nostamassa ruokahalua. Ravintolaan saavuttuamme valitsimme alkudrinkiksi lakkakuohuva -drinkin varmistamaan hyvän ruokahalun. Drinkki toimikin yllättävän hyvin aperitiivina eikä maistunut liian makealta, mikä oli pelkoni. Rantapuiston ravintola, kuten muukin hotelli, sijaitsee kauniissa merellisessä miljöössä ja siksi soveltuu hyvin myös tunnelmallisen illallisen viettämiseen. Ravintolassa oli kohtuullisesti muita asiakkaita, mutta se ei ollut liian täynnä, mikä oli mukava, koska välillä 6kk kuopus ei jaksanut istua paikallaan ja katsoa kun muut herkuttelee.
Mustikkagraavattu siika oli napakymppi
Ravintolan ruokalista on sopivan suppea ja sieltä valikoin itselleni alkuruoaksi mustikkagraavattua siikaa. Tällä kertaa illan paras annos tuli heti kättelyssä. Siikapala vaikutti melko paksulta normaaliin graavikalaan verrattuna, mutta maku oli tarttunut tosi hyvin koko kalaan ja vaikka kalapala oli melko iso, niin olisin voinut syödä tätä enemmänkin. Seuralaiseni valitsi alkuun yrttimarinoitua nautaa ja savuaiolia, joka sekin oli todella onnistunut annos, mutta jäi väkisin hieman siian varjoon.
Yrttimarinoitu naudan filee aiolilla oli myös onnistunut annos!
Pääruoaksi otin Rantapuiston pippuripihvin, joka mielestäni on yleisesti hieman tylsä valinta, mutta tällä kertaa teki mieli pihviä ja punaviiniä. Pihvi tarjottiin lohkoperunoiden, grillatun sydänsalaatin ja pippurikastikkeen kanssa. Pihvi oli oli juuri sopivasti paistettu mediumin ja medium miinuksen rajalle, kuten toivoin. Pihvin kanssa suositeltu Murdiviedron reserva sopi todella hyvin ja siksi sitä ehtikin mennä parikin 16cl kaatoa pihvin kyytipoikana. Viini oli myös todella hyvä hinta-laatusuhteeltaan ja maksoi vain 6,70 per 12cl. Seuralainen valitsi pääruoaksi burgerin, joka sekin sai hyväksynnän.
Pippuripihvi Rantapuiston tapaan.Seuralaisen burgeri Rantapuiston tapaan
Annokset olivat aika reilun kokoisia ja siksi jälkkärin tilaaminen vähän arvelutti, mutta pakkohan ne nyt on blogikeikalla tilata ja päädyin valitsemaan listalta Rosmariinipannacottan. Se tarjoiltiin kauniista hillopurkista ja oli todella herkullinen versio tästä perinteisestä jälkkäristä, joka on yksi ehdottomia suosikkejani. Seuralaisen suklaakakku ja vadelma -annos oli myöskin kaunis ja herkullinen kokonaisuus. Jälkkäreiden jälkeen olo oli melkein turhankin täysi ja tässä kohtaa osasi arvostaa sitä, että ei ollut pitkä matka pyöriä hotellihuoneeseen lepäämään.
Suklaakakku ja vadelma -annos oli myös oikein kaunis
Aamulla nautimme vielä Rantapuiston monipuolisen ja aamiaisen ja sitä hieman sulateltuamme huoneessa, oli aika lähteä levänneenä ja hyvin syöneenä kotiin. Yhteenvetona voisi sanoa, että yö Rantapuistossa ja illallinen ravintolassa toimii hyvin nopeana irtiottona arjesta ja voin suositelle tätä ratkaisua muillekin. Alueen tarjonta ravintoloiden osalta ei ole kovin kummoinen ja siksi olisin kuvitellut näkeväni perjantai-iltana ravintolassa enemmän myös muita kun hotellin asukkaita. Sen verran varmaa ja tasalaatuista työtä ravintolan keittiössä tehtiin, että ehdottomasti etenkin paikallisten kannattaisi ravintolaa hyödyntää.
Ville/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Italialaisravintola Pjazza aivan Helsingin keskustassa on jazzia, isoja annoksia, turisteja ja vilkasta puheensorinaa lounaalta iltamyöhään.
Pjazza on ollut avoinna nyt nelisen vuotta ja se oli yksi ensimmäisistä pitserioista Helsingissä, josta sai aitoa roomalaistyylistä pitsaa. Pitsan lisäksi Pjazzan ruokalistalta löytyy toki paljon muutakin, kaikki tietysti autenttiseen italialaiseen tyyliin valmistettuna.
Ravintola vaikuttaa olevan turistien suosiossa ja ravintolasta kerrotaankin asiakaskunnan olevan todella monimuotoista. Myös henkilökuntaa on koottu useista kulttuureista, aidon italialaisen leppoisaksi kokonaisuudeksi. Kun tyylikkääseen ravintolatilaan astuu keväisen harmaalta Yrjönkadulta, virittäytyy äkkiä rentoon tunnelmaan. Pjazzan kauniit tilat sopivat hyvin erilaisiin tilaisuuksiin, eri kokoisille ryhmille ja myös yksityistilaisuuksiin.
Annokset Pjazzassa ovat isoja ja niiden välillä valitseminen on vaikeaa. Kaikki ruoat ovat erittäin maistuvia ja raaka-aineet tuoreita.
Alkuruoaksi valitsemme carpaccion rucolalla ja parmesaanilla sekä puhvelimozzarellaa, tomaattia ja basilikaa. Lihasta eikä juustosta säästellä ja alkuruoissakin on jo reilusti syötävää. Tässä ravintolassa on hinta-laatusuhde kohdillaan!
Vaikka muitakin vaihtoehtoja on tarjolla, ovat pääruokavalintamme alusta saakka selvät ja haluamme molemmat maistaa ravintolan mahtavantuoksuisia pitsoja. Pitkän harkinnan jälkeen jatkamme raaka-aineiden suhteen klassisella linjalla ja toisen pitsan täytteiksi valikoituu kirsikkatomaattia, puhvelimozzarellaa, basilika ja yrttisalsa ja toisen täytteeksi mozzarellaa, parmankinkkua ja basilikaa.
Vaikka olemmekin jo aika uhkaavan täynnä, on (tietenkin) pakko maistaa jälkiruokia. Tiramisu purkissa on hauskan leikkisä, aina varma valinta ja Pjazzassakin todella maukas. Päivän juustokakkuna on tarjolla iso pala Nutellasta mausteensa saanutta kakkua. Huh mikä määrä siinä on suklaata ja kaakaota!
Pjazzassa on vaihtuvia jazz-orkestereita soittamassa aina tiistaista torstaihin ja monet vieraista tulevatkin ilmiselvästi paikalle musiikin takia ja nauttivat kuuntelun lomassa samalla illallista. Varaa siis pöytä ja nauti italialaisista herkuista musiikkia kuunnellen. Muista myös Pjazzan maukas lounas!
Katja/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Espanjalaistyyppinen ravintola Más aukesi vuoden 2017 loppupuolella keskeiselle paikalle Scandic Simonkentän yhteyteen Helsingin Narinkkatorille. Ravintolan sijainti on ihanteellinen ja kulkuyhteydet hyvät. Kuitenkin Más onnistuu sulkemaan kiireisen kaupungin hälyt oviensa ulkopuolelle. TableOnline pääsi testailemaan kauniisti sisustetun ravintolan annoksia. Maukkaiden annosten ohella ravintola tarjoilee ihastuttavia yksityiskohtia ja kauniita sisustusratkaisuja.
Nimi puupalikoissa varauksen merkiksi on superhauska idea ja luo heti viimeistellyn tunnelman pöytävarauksen alkuun. Másissa kattaus on muutenkin runsas ja kutsuva hauskoine cocktailkortteine ja pienin nahkayksityiskohtine.
Ruoat uhkaavat jäädä ihan sivuosaan runsasta sisustusta ihastellessamme. Ravintolan tarkasti mietityt yksityiskohdat tarjoiluastioissa, sisustustavaroissa ja huonekaluissa hellivät silmää.
Mutta entäs se ruoka sitten? Más luottaa trendikkääseen, jaettavien annosten valikoimaan ja se sopiikin hyvin espanjalaishenkiselle ravintolalle. Pienet annokset ovat raikkaita, hauskoja ja leikkisiä ja sopivat hyvin ravintolan valitsemaan linjaan.
Jaettavat annokset ovat myös mukavan kevyitä, joten niitä voi tilata useita itselle ja isommista annoksista saattaa malttaa jakaa myös kaverille. Erityisesti tyylitelty paella ilahduttaa. Hauskasti kootun annoksen maut ovat kohdillaan.
Makumaailma ravintolan annoksissa on hyvin espanjalaishenkinen, tomaattia ja chorizoa löytyy monesta annoksesta. Asiakkaat vaikuttavat löytäneen uudehkon ravintolan aika hyvin ja iso sali onkin puolillaan myös ihan tavallisen keskiviikon alkuiltana. Ravintolassa on myös hyvin tilaa isommille seurueille.
– Muista myös ravintolan huikea terassi kesällä!
Katja/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Designravintola Eevert avautui viimevuoden lokakuussa Helsingin Ratakadulle, arkkitehti Alvar Aallon suunnittelemaan, suojeltuun vuonna 1952 valmistuneeseen rakennukseen, jossa Alvar Aallon oma toimistokin on aikanaan sijainnut. Ravintolan inspiraation lähteenä toimii Suomen luonnon vaihtuvat vuodenajat, monipuoliset upeat maut ja värit. Kotimaisia raaka-aineita hyödynnetään rennolla ja modernilla twistillä ja ravintolan vastikään uusituista menuista löytyy runsaasti luonnonantimia, kuten marjoja, sieniä, riistaa, poroa ja monenlaisia kaloja.
Eevertin uudet menut on rakennettu kotimaisen luonnon parhaista raaka-aineista. Menuissa voi maistaa savun, tervan, ohran ja lakritsin sekä monen muun hienon maun uudella tavalla yhdisteltynä perinteisiin raaka-aineisiin. Uudelta ruokalistalta löytyy esimerkiksi poroa Kilpisjärveltä, lakkaa Länsi-Lapista, ternimaitoa Hämeestä sekä Eevertin keittiössä itsetehtyä kotijuustoa ja paljon muita pientuottajilta tulleita herkkuja.
Ravintolan erikoisuutena on yhteistyö Kyrö Distillery Companyn kanssa, joka on huomioitu niin yksittäisissä juomatuotteissa, kuin cocktailien yhdistelyssä annosten kanssa. Myös ruokien yhteydessä tarjoillut leivät ovat maukkaita ja ravintolan omassa ruisleivässä on myös koskettava tarina taustalla; Eevertin ruisleivän leivonnassa käytetään ravintolan omistajaperheen suvun vanhaa juurta, joka otettiin matkaan, kun Karjalan Suojärveltä tuli lähtö evakkoon vuonna 1939. Leipäjuurta tiedetään siis käytetyn jo 30-luvun puolivälistä alkaen, ellei jopa aiemminkin!
Pääsimme maistelemaan Eevertin uudistuneen 6 ruokalajin menun, joka sisälsi seuraavat annokset
Maa-artisokka & samppanja
Hirvi & ohra
Tatti & kyssäkaali
Taimen & Blue Congo
Suomalaisia juustoja
Porkkana & tyrni
Kuohkeaa keittoa on hauskasti maustettu mäntyöljyllä ja sen lempeät maut avaavat illallisen mainiosti. Seuraavan annoksen ohra ja hirvi jatkavat lempeiden makujen linjaa. Illallisen ensimmäinen yllätys tulee tattia ja kyssäkaalta sisältävän annoksen juomavalinnassa. Tatti on paritettu klassisesti sherryn kanssa.
Mainiosti kypsennetylle taimenelle taas oli valittu lähes yhtä klassisesti Chablista. Taimenen lisäkkeenä ollut sydänsalaatti oli erittäin maukasta ja kauniinvärisessä annoksessa oli mukavasti hapokkuutta. Juomapaketti kokonaisuudessaan sekä alkuun otetut drinkit toimivat annosten kanssa mukavasti, vaikka tatin ja sherryn yhdistelmä yllättikin meidät illallistajat. On kuitenkin hauskaa, että illallinen mahdollistaa välillä myös poistumisen omalta mukavuusalueeltaan.
Ruoan lisäksi ravintolan sisustus ansaitsee ehdottomasti oman huomionsa. Eevert on täynnä kauniita yksityiskohtia ja silmäruokaa löytyy Alvar Aallosta Yrjö Kukkapuroon ja Iittalan Kastehelmiastioihin. Myös Lars Sonck ja Harri Koskinen ansaitsevat tulla Eevertin yhteydessä mainituksi.
Designin puolelta haluan kuitenkin nostaa erityisesti esiin Iina Vuorivirran, jonka Vino-peilit osuvat heti saapuessa silmään ihastuttaessaan - ja kuulemma myös hämmästyttäessään - ravintolasalissa. Illallisavecini sattuu olemaan Iina Vuorivirran tuttava ja minulle taas Iinan kymenlaaksolaislähtöisyys on muuten vaan plussaa, joten oli todella iloinen yllätys bongata vanhojen klassikoiden seasta myös Iina Vuorivirran kaltaisia uusia taiteilijoita. Ravintolan silmiä hivelevä sisustus mukava sekoitus uutta ja vanhaa designia - vähän kuin Eevertin menuutkin.
Katja/TableOnline
Osa kuvista ravintola Eevertin
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Sogno on tunnelmallinen italialainen ravintola Helsingin Töölössä. Suositussa ravintolassa on tarjoilla lounaan ja illallisen lisäksi myös kehuttu lauantaibrunssi. Brunssilla alku- ja jälkiruoka noudetaan noutopöydästä, josta löytyy raikkaita makuja jokaiselle. Lautasannoksina tarjoiltava pääruoka kruunaa brunssin ja täyttää varmasti nälkäisimmätkin vatsat.
"Nappisuoritus kaikin puolin. Asiakkaat olivat tyytyväisiä ja Sogno sai varmasti pari fania lisää."
Illallisella ravintola suosittelee koko pöytäseurueelle tarjoiltavaa Menu Sognoa, johon kuuluu valikoima talon suosituimpia alkuruokia ja jaettava jälkiruoka sekä pääruoka, jonka voi valita kahdesta vaihtoehdosta.
Menu Sogno osoittautuu hyväksi valinnaksi ja saamme maisteltavaksi grillattua mustekalaa, talon antipastovalikoiman sekä paahdettuja juureksia, rochettaa ja pistaasipestoa. Juurekset on paahdettu mukavan napakaksi ja yhdistelmä juuston ja pähkinäisten makujen kanssa on mainio. Grilli maistuu hyvin mustekalassa ja erityiskiitosta saa sen seurana tarjottu kastike. Kokonaisuudessaan alkuruoat koostuvat mukavan lempeistä mauista ja ne herättelevät odottelemaan pääruokaa. On kiva päästä maistamaan kerralla useampia alkuruokavaihtoehtoja. Antipastolankku toimii hyvin varsinkin talon focaccian kanssa, jota tuodaan illallisen aluksi pöytään runsaasti.
Menun kuuluu päivittäin vaihtuvat kaksi pääruokavaihtoehtoa, joista pöytäseurueellemme valikoituu testattavaksi niin lihaa kuin kalaakin. Pääruokien kanssa suositellaan otettavaksi varsin kohtuuhintaisia lisukkeita, joita löytyykin listalta hyvä valikoima moneen makuun.
Pääruokien kanssa tarjoiltavissa lisukkeissa on myös kivaa sosiaalisen syömisen ideaa. Itse pääruoka tarjoillaan jokaiselle lautasannoksena, mutta lisukkeet taas katetaan isommille lautasille koko porukalle jaettavaksi. Lisäkkeet ovat hurjan maistuvia ja jättävät melkein itse pääruoan varjoonsa.
Illallinen on ollut täyttävä, mutta vielä mahtuu hieman jälkiruokaa. Jaettava, yhdelle lautaselle katettu, jälkiruoka päättää aterian mukavasti ja kokoaa illan teemaksi yhdessä syömisen. Myös jälkiruoassa päästään maistelemaan mainio läpileikkaus Sognon annoksia. Lautaselta löytyy kaikkea; niin omenastruudelia, kirsikkaista suklaakakkua kuin jäätelöäkin. Nam!
"hyvät pizzat, kylmät oluet ja hyvät palvelu."
Sogno on lämminhenkinen ravintola keskeisellä paikalla, mutta silti omassa rauhassaan. Ravintolan lähellä on ilahduttavan hyvin parkkitilaa. Sognon tunnelmallinen terassi ja kiva kabinetti mahdollistavat ravintolan käytön moneen tarkoitukseen.
Väliotsikoihin poimitut lainaukset ovat TableOnlinen asiakkaiden jättämiä kommentteja käynnistään Sognossa.
Katja/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Hotel Haagan ravintola Central Park on pienen julkisilla seikkailun takana Etelä-Haagan rajalla. Ravintola sijaitsee hotellin yhteydessä.
Ravintolan yksi seinusta on kauttaaltaan ikkunaa, joka luo mukavan fiiliksen jo paikan ulkopuolellakin – hotellia lähestyessä silmään pistivät ravintolan tunnelmalliset valot. Sisään astuessamme meidät otetaan lämpimästi vastaan, ja toteamme seuralaiseni kanssa ravintolan olevan pirteä yllätys hieman syrjäisemmällä sijainnilla.
Perjantai-illaksi ravintola on hiljainen, mutta paikan tunnelmaa elävöittää muutama kansainvälinen pöytäseurue. Tarjoilijan mukaan paikka vetää erityisesti kokousporukoita puoleensa: kokousta pidetään päivä ja viimeistään illalla siirrytään ravintolan puolelle ruokailemaan. Paikalliset lähtevät keskustaan syömään, vaikka mielestämme paikka sopisi täydellisesti perheillallisille.
Ravintolahenkilökunnan ammattitaitoa arvostavina nautiskelijoina lähdemme liikkeelle ruuilla, joita meille suositellaan. Lista on juuri uudistunut, mutta tarjoilijallamme on selkeä näkemys suosituksista: keittiö hyödyntää runsaasti tuoreita ja hyvälaatuisia raaka-aineita tarjoten erityisesti useita herkullisia lihavaihtoehtoja. Pääruuista marmorifilee sekä Ahvenanmaan karitsa saavat suitsutusta, joten lähdemme yhteisymmärryksessä niillä liikkeelle. Ensin on kuitenkin suositeltujen alkuruokien aika. Arvostamme seuralaiseni kanssa monipuolista maistelua ja sovimme, että jaamme annokset puoliksi. Tämä on muuten käyttökelpoinen vinkki siihen, miten annoskateudesta pääsee eroon…
ALKURUUAT
Alkuun meille tuodaan lohikeitto ja katkaraputoast. Aloitamme juomapuolella molemmat saksalaisella Prinz von Hessen Weingut -Rieslingillä.
Aloitan katkaraputoastista, joka ei ensisilmäyksellä ole kovinkaan perinteisen näköinen annos. Ulkonäkö on hauska ja siitä huomaa, että annoksen esillepanoon ja kokonaisuuteen on laitettu ajatusta. Talon oman leipurin kädenjälki näkyy leipälisukkeiden muodossa. Ensimmäinen hämmentävä ajatukseni annoksesta on, että siinä oleva KRUTONKI on huippuhyvää. Annoksessa on runsaasti pehmeitä käsin kuorittuja katkarapuja sekä uppomuna, joiden vastapainona toimivat krutonkien lisäksi juureslastut. Rapeat seuralaiset saavat annokseen kivan purutuntuman. Raikkaus ja maku ovat kohdillaan, annoksessa on hyvässä suhteessa salaattia ja majoneesia. Rieslingini sopii annokseen mukiinmenevästi. Kylmä uppomuna on yllätystekijä, sillä ajattelimme molemmat sen olevan lämmintä. Meiltä tarkistellaan, maistuuko ruoka, ja maistuuhan se.
Upea katkaraputoast
Perinteisen lohikeiton ulkonäkö on katkaraputoastista poiketen nimensäkin mukaisesti hyvin perinteinen: kermainen liemi, paljon perunaa ja maltillisemmin lohta. Keittolautanen on todella kuuma pitäen myös keiton erittäin hyvin lämpimänä kuvailuumme uppoavasta ajasta huolimatta. Ulkonäkö antaa odottaa yksinkertaisia makuja, mutta kuinka väärässä ulkonäkö voikaan olla? Maku on ihanan kermainen, pehmeä, monivivahteinen ja - perinteinen. Viini ei mene täysin yksiin tämän annoksen kanssa, mutta itse keiton maku on niin hyvä, ettei se haittaa kumpaakaan meistä. Jos jotain voisi tältä annokselta toivoa lisää, niin ehkä hieman lisää maistuvaa lientä. Vaikka annoksen nähtyämme kaipasimmekin siihen lisää lohta, syödessä sitä tuntuu olevan juuri sopivasti antaen liemelle sen ansaitseman huomion.
Perinteinen lohikeitto
PÄÄRUUAT
Pääruokana härän marmorifileepihvi lunastaa odotuksemme – ensiajatukseni on, että liha on todella hyvänmakuista. Pihvin päällä on ihanan runsaasti valkosipulivoita, seuralaiseni makuun liikaakin. Liha on suussa sulavan mureaa ja röstiperunan lisäksi lisukkeena tarjolla oleva paksoi eli pinaattikiinankaali on jumalainen yhdistelmä lihan kanssa. Kerrankin ison pihvin kanssa on osattu parittaa sopivan raikkaat lisukkeet. Pihvin kanssa tarjoiltu viini Wyndham Eastaten BIN 555 Shiraz on kelpo makupari.
IHANA PIHVI
Toinen pääruoka, Ahvenanmaan karitsan entrecôte, on tuhti annos joka täyttäisi isonkin miehen. Lihan määrä suorastaan pyörryttää! Seuralaiseni ensikommentti on: ”supermurea” ja se kuvaa annosta hyvin. Lihan kaverina tarjoillaan sitrus-perunapyreetä, paistinlientä sekä kasviksia ja kuivattuja tomaatteja. Seuralaiseni mielestä ruuan kanssa nautittu chileläinen punaviini Cono Sur Single Vineyardin Pinot Noir jää hieman lihan varjoon. Täydellä vatsalla on hankala syödä näin raskasta ruokaa – nimimerkillä siirryn annoksen kimppuun vasta 100 gramman pihvivuoron jälkeen, kun vaihdamme annoksia päittäin. Vatsa puhkeamispisteessä siirryn kuitenkin takaisin marmorifileepihvin kimppuun – ei varmaan tarvitse erikseen mainita, mikä suosikkiannokseni oli? Tämä karitsa-annos on kuitenkin nappivalinta tuhdimman liha-annoksen ystävälle.
Vilaus Ahvenanmaan karitsasta
JÄLKIRUUAT
Päätämme ähkystä huolimatta tilata myös tarjoilijamme suosittelemat jälkiruuat – lakka crème brûlée on oikea valinta. Kaksi klassista makua yhdistellen sekä suomalaisia raaka-aineita, että ranskalaista, espanjalaista tai englantilaista keittiötä - crème brûléen oikea alkuperämaa kun on yhäkin epäselvä. Annoksessa on kauniit kukkakoristeet, mansikkaa ja itse jälkkärissä kaunis rapea kuori. Kombo on aika makea ja makeutta entisestään tukee espanjalainen Moscatel-viini.
Toinen jälkiruokamme on talon leipurin suklaaleivos, joka on moussemainen kaunotar. Ensimaistamisella toteamme molemmat sen sopivan hyvin portugalilaisen Pocas Vintage Port -viinin kanssa. Odotimme molemmat perinteistä suklaakakun tyylistä jälkiruokaa, mutta freesimpi (ja huhun mukaan myös keittiömestarin lemppari) leivos oli mielestämme virkistävä yllätys.
Talon leipurin suklaaleivos ja crème brûlée
Vierailu Central Parkissa on onnistunut. Palvelu on mukavaa ja huomioivaa, ruuat saapuvat nopeasti. Suuren ikkunan äärellä olevaan pöytään voisi jäädä istuskelemaan viinille pidemmäksikin aikaa, mutta päätämme kuitenkin pari-kolme tuntia istuttuamme siirtyä kohti keskustaa. Bussipysäkki löytyy lyhyen kävelymatkan päästä eikä keskustaan vierähdä kuin hetki. Jos yhden vinkin voin antaa, se on ehdottomasti pihvi. Kiitos Central Park!
Ira/Improve Media Improve Media on TableOnlinen sisaryritys.
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Ludviginkadulla Helsingissä sijaitsee kreikkalaisravintola El Greco, jossa perinteet ja kreikkalaisen ruokakulttuurin tuntemattomammat puolet kohtaavat. Tarjottujen ruokien toivotaan tuovan asiakkaille aina sekä tuttuja tunteita että uusia elämyksiä. Maut ovat ruoissa kohdallaan niin uusia kuin vanhojakin makumuistoja varten, mutta myös El Grecon toinen vahvuus, tunnelma, tarjoaa paljon.
Kaunis ja valoisa ravintolatila on moderni lasiseinien ja vaaleiden pintojen ansiosta. Tilaan on tuotu myös kreikkalaista tunnelmaa esimerkiksi ravintoloitsijan vaimon valitsemien verhojen avulla. Ravintolassa on todellista perheyrityksen tuntua. Koko henkilökunta on iloinen ja rupattelee mielellään, ja ravintoloitsija ja hänen poikansa ovat todellisia seuramiehiä. Illallisen aikana pääsemme kurkistamaan annosten taa niin kreikkalaiseen kulttuurin, kuin heidän oman perheensä tarinan ja ruokamuistojen kautta. Pääsimme myös tutustumaan uuteen, syyskuun alkupuolella julkaistavaan ruokalistaan. Annokset olivat välimerelliselle ruoalle tyypillisesti vahvasti kasvispainotteista. Oliiviöljyä, yrttejä ja tomaattia käytetään runsaasti.
Saimme alkuun pienen pullollisen oliiviöljyä, johon dippasimme ihanan pehmeää ja tuoretta leipää. Se oli hurmaava aloitus illalle, yksinkertainen ja maukas sukellus kreikkalaisuuteen. Illallisella ruokia tuotiin pöytään paljon ja olimme kuin parhaimmankin kreikkalaisen isoäidin käsittelyssä. Maistelimme aivan kaikkea: suolaista juustoa ja makeaa hunajaa yhdistelevää fetaa filotaikinassa, munakoisoa salaattina, kääryleinä sekä haudutettuna tomaattikastikkeessa, sinisimpukoita tomaattisessa yrtti-valkosipuliliemessä, lihapullia sekä musakaa ja tsatsikia; totta kai.
Grillatut porsaan kasslerviipaleet salaatin ja grillatun pitaleivän kanssa ovat El Grecon salonkikelpoinen versio pita gyros -katuruokaklassikosta. Se toimii loistavana yhteisnaposteltavana viinin kanssa ja on hyvässä seurassa sosiaalista ruokailua parhaimmillaan. El Grecon maahantuoma, pienen kreikkalaisen tuottajan kevyt punaviini sopi erityisesti musakan kanssa hyvin. Ilmiselvästi Kreikassa taidetaan muunkin kuin retsinan teko. Jälkiruoaksi, jota emme kaiken herkuttelun jälkeenkään voineet ohittaa, meille tarjottiin ravintolan egyptiläisen kokin erikoisuutta, sopivan makeaa Kantaifi-taikinapohjaan leivottua kolmikerroskakkua sekä klassista baklavaa uudelleenrakennettuna.
Opimme, että kreikkalaiset illalliset ovat elämys ja kokemus, jossa ympäristö ja seura ovat puoliruokaa. On helppo ymmärtää miksi Kreikka on niin suosittu matkailumaa ja miksi niin monet ihmiset menettävät sydämensä sen rannoille ja ruoalle. Maut ovat keveitä, vaihtelevia ja syviä. Annokset kohtuullisen pieniä ja helposti jaettavia. Ravintoloitsija kertoo, että kreikkalaisen illallisen pitäisi toimia johdantona upeaan yöhön ja muistuttaa elämisen sietämättömästä keveydestä – hymyilen koko matkan kotiin.
Makujen ja tunnelman yhdistelmä vie ruokailijan kuin lyhyelle lomamatkalle, josta palaa rentoutuneena takaisin syksyn kiireisiin. Ei ihme, että ravintola on kuulemma aina lounaalla täynnä. Kukapa ei haluaisi piipahtaa pienellä lomalla työpäivänsä lomassa, ystävien seurassa.
Katja/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Korttelin ravintoloista myös Fisken på Disken on kiinnostanut minua kovasti ja olen kuullut huhua heidän uskomattomista tartareistaan pitkin vuotta. Kuten edellisellä Kortteli-kerralla, ei tälläkään kertaa oma osaamiseni olisi riittänyt ymmärtämään ostereiden kaikkia hienouksia ja olikin ilo saada mukaan myös asiaan tarkemmin vihkiytynyt maistelemaan Fisken på Diskenin herkkuja. Sekä ammattilaisen että amatöörin mielestä ravintolassa oli kaikki kohdillaan ja asiantuntemus oli loistavaa, mutta en silti kärsinyt osteritietämättömyydestäni illallisen aikana.
Ostereita tarjoiltiin kahta lajia, ne olivat tuoreita ja niiden lisukkeet oivaltavia. Avecini piti kovasti piimä-tillivinegrettestä ostereiden lisukekastikkeena. Hänestä piimä toi uuden ulottuvuuden merelliseen herkkuun. Fine de Claire -ostereiden koostumus oli napakka, suutuntuma lihaisa ja maukas. Ostereita oli kiva maistella alkuun ja ne kelpasivat oikein hyvin sekä kokeneelle että kokemattomammalle syöjälle.
Ostereiden jälkeen saimme heinillä savustettua siika ja pikkelöityä raparperia raparperihollandaisekastikkeella, mantelipähkinämurulla ja kuivatulla nokkosella. Annos oli todella kaunis ja sen idea oli hieno ja maut sopivat erinomaisesti yhteen. Raparperi tuli kunnolla esiin vasta hollandaiskastikkeen jälkimaussa. Annos oli herkkä niin ulkonäöltään kuin mauiltaan, mutta samalla makumaailma oli runsas erityisesti ihanan pähkinämurun ansiosta.
On todella hyvä, ettei kalabaarissa nojata pelkästään niihin merenantimiin, vaan uskalletaan käyttää myös (hyvää) lihaa. Tartar oli molempien ruokailijoiden mielestä napakymppi ja liha toi sopivaa vaihtelua pidemmän menun kala-annosten väliin. Ravintolassa on kuulemma aina tarjolla tartaria, eikä yhtään suotta.
Annosten esillelaitto oli kaunista läpi koko menun ja sen ruokalajit olivat yllättävän täyttäviä, vaikka annokset olivatkin herkkiä ja jopa kevyen näköisiä.
Pehmeälle briossille koottu hieman erilainen toast skagen kuului ehdottomasti iltaan. Klassikkoa oli raikastettu savukuivatulla tonnikalalla ja yrtticremellä ja sen kanssa tarjoiltiin puhdasta Rieslingiä. Tällaista kokonaisuutta sitä odottikin tästä ravintolasta ja tämän annoksen myötä odotukset myös täyttyivät.
Koko illan ajan palvelu oli huolehtivaa ja ruokia tarjoiltiin juuri sopivaan tahtiin. Vaikka kesäinen tiistai-ilta oli ravintolassa aika hiljainen, oli annosten välinen odotusaika sopiva. Fisken på Diskenin kokit ovat muuten osa Suomen kokkimaajoukkuetta ja intohimo keittiössä välittyy helposti myös lautaselle, saliin ja aina vieraille saakka.
Seuralaiseni mielestä pääruoan kala oli yksi parhaista pitkään aikaan. Hänkin tulee onnelliseksi aina kun saa täydellisesti paistettua kalaa ja annoksen nieriä oli juuri sitä. Nieriän seurana oli korvasieni-kanttarellipaistosta, fermentoitua sitruunaa ja kukkakaalia. Hyvin ajassa kiinni oleva annos oli reippaan kokoinen ja sen kanssa maistui mainiosti lasillinen Petit Chablista.
Kun ilta kääntyi kohti sen loppua, meille selvisi, että tartarin lisäksi kalaravintolassa osataan todella tehdä myös jälkiruokia. Jo pelkästään pääruoan ja jälkiruoan välillä tarjoiltu suunraikastin oli aivan uskomattoman valloittava annos lakritsaa ja mansikkaa. Kerkesin jo julistaa sen suosikkiannoksekseni, kunnes varsinainen jälkiruoka saapui pöytään. Koivua, valkosuklaamaitoa, tattaria, kauraa, mahlaa ja koivunlehteä sisältänyt annos vei jalat alta niin ulkoisella kauneudellaan kuin ihanilla mauillaan. Se oli niin suomalainen, kesäinen, herkkä, eteerinen ja kaunis, huh! Jälkkärit ovat Fisken på Diskenin todellinen vahvuus ja siellä ollaan syystäkin ylpeitä niistä. Jälkiruoat kruunasi australialainen Rolling Moscato.
Illan aikana ruuan ja juoman yhdistely osui kaikin puolin nappiin, olematta kuitenkaan liian kikkailevaa. Pääsimme myös kuulemaan meille tarjoilleen työntekijän mielenkiintoisesta matkasta viinien maailmaan. Fisken på Disken on ravintola, joka onnistuu olemaan ajan hermolla ilman, että siitä tarvitsee tehdä numeroa. Sen ruoka on valmistettu pieteetillä ja annokset ovat kauniita, mutta pönötyksestä ei ole tietoakaan. Ravintola voisi hyvin olla missä tahansa, eikä sen sijainti kauppakeskuksessa vaivaa meitä ja se tuleekin illan aikana mieleen vain puhuttaessa Korttelin ravintoloiden keskinäisestä yhteistyöstä ja tunnelmasta. Täällä naapuri on vahvuus ja jäämme innolla odottelemaan Korttelin yrittäjien suunnittelemia tempauksia ja mahdollisia yhteistapahtumia.
Katja/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.