Onko tässä oudoin lätkämaali ikinä?

  • Tuomari

KYSYMYS: Tuomari, mikä on oudoin näkemäsi jääkiekossa tehty maali?

VASTAUS: Kyllä sen täytyy olla tämä maali edelleenkin, vaikka onhan sitä vuosien varrella nähty omituisia ahterimaaleja, veskareitten kikkailuja alimpana miehenä ja kierrelaukauksia, jotka menevät verkon väärältä puolen aina maaliin asti.

Winnipeg Jets ja Chicago Blackhawks kohtasivat kaudella 1993-1994 runkosarjamatsissa, joka sai surkuhupaisan lopun. Kyseinen ottelu taidettiin näyttää vielä jollain suomalaisella kanavalla jälkilähetyksenä, olihan kyse Teemu Selänteen kulta-ajasta. Itse ottelu ei tarjonnut katsojille oikeastaan mitään. 60 minuuttia painettiin surffaillen nollaa nollaa, kunnes jatkoajalla alkoi tapahtua.

Erikoinen maali sai alkunsa, kun Chicagon legendaarinen maalivahti Ed Belfour yritti heittää kiekon ränniin. Winnipegin kovanaama Nelson Emerson luisteli Chicagon maalin takaa, nappasi ilmassa olleen kiekon hanskaansa, pyörähti “vanhanaikaisella” maalin eteen ja heitti kiekon maaliin. Kaikille muille hallissa oli päivänselvää, ettei maalia hyväksyttäisi, mutta niin vain päätuomari ja muu raitapaitajengi pitkän mietinnän jälkeen hyväksyi maalin. Chicagon pelaajat ja valmennusporras kävivät todella kuumana tilanteesta ja syystäkin, nimittäin maalia ei olisi koskaan pitänyt hyväksyä.

Miksi maali sitten hyväksyttiin, vaikka tilannetta tarkasteltiin aina videoilta asti? Vasta seuraavana päivänä lehdistökin sai kuulla, miksi maali lopulta hyväksyttiin. Päätuomari luuli kiekon olleen Belfourilla, joka olisi pelannut sen omaan maaliin. Yläkerran videopojistakaan ei tullut apua, sillä tuolloin videotuomari sai katsoa ainoastaan ylittääkö kiekko maaliviivan, onko maali siirtynyt paikaltaan, syntyykö maali ennen peliajan päättymistä ja onko hyökkääjä maalivahdin alueella. Nykyään katsottavia asioita on lisätty videovastaaville. Vaikka selostaja väittää, ettei kiekko koskaan ylittänyt edes maaliviivaa, todellisuudessa videotuomari katsoi paremmalla kameralla ja kiekko ylitti viivan. Päätuomari ei taas havainnut, että kiekko vietiin kädellä maaliin ja väitti, ettei Emerson koskaan sulkenut kiekkoa kokonaan hanskaansa. Todellisuudessa kiekko oli useamman sekunnin Jetsin hyökkääjän kädessä, Belfourin estellessä. Mieshän joutui oikein kurkottamaan, että kiekko menisi maaliin.

En uskalla sanoa tulevaisuudesta mitään, mutta tuskin yhtä friikkiä maalia enää vastaan tulee, vai tuleeko?

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar

2 kommenttia

Jarbuusi666

10.8.2015 02:05

https://www.youtube.com/watch?v=nVXhN5EpWYM on se tämäkin kummallinen maali.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

OlympiaFiat

19.8.2015 10:02

"Kovanaama Nelson Emerson", juu todellinen paha poika...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi