Pelaajatarkkailu vaihtui pystypainiksi

  • Tuomari

KYSYMYS: Ex-City kärki Paulo Wanchope kuulemma tappeli itsensä ulos valmentajan paikalta. Pitääkö paikkansa?

VASTAUS: Kyllä pitää paikkansa. Herra oli tarkkailemassa pelaajia alle 23-vuotiaiden maaottelussa Costa Rican ja Panaman välillä. Wanchope kävi aivan hiilenä katsomossa ja aloitti tappelun, kun vartija tönäisi häntä valmentajan pyrkiessä kentälle.

Euroopassa hyvin tunnettu Paulo Cesar Wanchope Watson on costaricalainen entinen jalkapalloilija, joka pelasi viimeksi Yhdysvaltain Major League Soccerissa Chicago Firen joukkueessa kaudella 2007. Monelle suomalaiselle mies on tuttu Valioliigasta. Derbyssä, West Hamissa ja Manchester Cityssä pitkänhuiskea kärki mätti mukavasti maaleja ja ainakin Cityssä costaricalainen on tietynlaisessa kulttipelaajan maineessa. Wanchope on Costa Rican maajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä. Pelaamissaan 73:ssa maaottelussa syntyi komeat 45 maalia.

Ex-City-kärki valittiin vuoden alussa kotimaansa Costa Rican päävalmentajaksi. Legendan työpesti jäi kuitenkin varsin lyhyeksi, sillä hän päätti erota heti skandaalin vuoksi. Päävalmentaja kävi todella lämpöisenä 23-vuotiaiden maaottelussa ja halusi mennä kentälle kertomaan mielipiteensä. Päätä pienempi vartija oli tilanteesta eri mieltä ja päätti pitää puoliaan, kun Wanchope aloitti tappelun. Onneksi muu järjestysryhmä tuli paikalle, muuten Wanchopea olisi häpäisty tuplasti.

Koko hässäkkä tallentui kameralle ja Wanchope kertoi myöhemmin, että hän on päättänyt erota tehtävästään. Ex-kärki ehti toimia Costa Rican päävalmentajana vain kahdeksan kuukautta. Ennen muistin miehen vuoden 2006 MM-kisojen avausottelun kahdesta maalista Saksan verkkoon, mutta nyt surullisesta välikohtauksesta.

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi