Turkissa maa järisee, kun Fenerbahçe pelaa

  • Tuomari
David Jones / Flickr.com
David Jones / Flickr.com

KYSYMYS: Viettelin ravintolailtaa Istanbulissa, kun yhtäkkiä maa alkoi täristä ja seinät heilua. Kysyin tarjoilijalta, mitä tapahtuu, johon neitokainen vastasi “Fenerbahçella on peli muutaman kilometrin päässä”. Mitä hittoa ne siellä puuhaa?

VASTAUS: Fenerbahçen uskolliset fanit ovat Euroopan kovaäänisimpiä kannattajia. Maan tärinään on helppo vastaus. 55 000 hullua sinikeltaista kannattajaa sattuu hyppimään ennen matsia yhtäaikaa ja sen kuulee koko Istanbulin kaupunki. Stadionin tunnelma on jotain elämää suurempaa, jonka täytyisi jokaisen futisdiggarin kokea. Liitokset repeilee turkkilaisten pistäessä parasta ja ajatelkaa, millainen on meteli, kun vastustaja kaatuu.

19-kertainen Turkin liigan mestari on Turkin rikkain seura ja sen fanipohja on iso, aina muuta eurooppaa myöten. Fenerin kotiottelut ovat järjestään loppuunmyytyjä. Fenerbahçe on samalla oman maan sisällä vihatuin seura. Pahimmat kilpakumppanit, Galatasaray ja Besiktas, tulevat samasta kaupungista. Nämä seurat kun kohtaavat, kaupungilla liikkuminen on omalla vastuulla.

Osataan sitä muuallakin hyppiä katsomossa. Saksalainen maineikas Frankfurt pistää kuuluisan “Pepin” soimaan. Kyllä saksalainen rakennelma kestää, vai uskaltaisitteko messiin? Betonit lähtee liitoksista, kun alkaa tapahtua (kohdassa 0:30).

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar

2 kommenttia

juginho

17.3.2015 16:35

Mahtava meininki ja sitä on luvassa taas viikonloppuna, kun Fenerbahce kohtaa koripallon euroliigassa Milanin ja jalkapallossa paikallisvastustaja Besiktasin. Upeaa olla paikanpäällä todistamassa kyseisiä tapahtumia!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Dost

17.3.2015 22:29

Mahtava tunnelma kyllä, mutta kirjoitus sisälsi aika monta asiavirhettä. Ehkä otin kirjoituksen liian kirjaimellisesti, mutta ensinnäkin Fenerillä ei ole Euroopan kovaäänisimmät kannattajat, eivät itse asiassa edes Turkin kovaäänisimmät, saati Istanbulin. Tällä hetkellä Galatasaraylla taitaa olla hallussaan mitattu desibeliennätys, jota edelsi Besiktasin ennätys. Jälkimmäinen rikkonee ennätyksen uuden stadioninsa valmistuttua. Toinen melkoisen hölmö väite koskee tuota "omalla vastuulla liikkumista." Jos provosoi tai muuten vain osaa käyttää maalaisjärkeä, niin sitten. Toki hankaluuksiin ja myllyihin pääsee herkästi, jos niin vain haluaa. Kolmanneksi, Fenerin ottelut eivät ole järjestään loppuunmyytyjä, varsinkaan nyt Passolig-kortti(kusetus)järjestelmän käyttöönoton myötä. Nykyisin ehkä derbyissä ja isommissa europeleissä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi