Tuulennopea rugbyn seuraava supertähti

  • Tuomari

KYSYMYS: Onko Carlin Isles rugbyn seuraava supertähti?

VASTAUS: Kyllä, ellei ole jo sitä. Yhdysvalloissa rugby on ainakin saanut enemmän uutistilaa Carlin Islesin myötä. Lahjakas ja nopea Isles saa vastustajan näyttämään todella huonolta, jos laitakiituri saa vähänkin siimaa vastapuolen kaveriin. Parhaimmillaan Islesin työskentely näyttää siltä kuin hän olisi eri liigasta.

Isles on yhdysvaltalainen rugbynpelaaja, joka pelaa Glasgow Warriorsissa Skotlannissa Pro12-liigaa. Nopeutensa ansiosta Islesin pelipaikka on laitajuoksija eli wing.

Pienikokoisen rugbypelaajan suurin vahvuus on hänen loistava juoksunopeutensa. Entisen yleisurheilijan ennätys pikajuoksun 100 metrillä on 10.24 sekuntia. Ennen Rugby-ammattilaisuutta Isles harrasti yliopistossaan (Jackson High School) 100 metriä, 200 metriä ja pituushyppyä ja rikkoi koulunsa kaikki ennätykset. Pallotuntuma tuli kouluaikaan tutuksi amerikkalaisen jalkapallon parissa, niin lukioaikana kuin yliopistossa. Isles teki vuonna 2013 sopimuksen NFL-liigan Detroit Lionsin kanssa, ja liittyi seuran harjoitusrinkiin. Taidot eivät riittäneet jenkkifudikseen ja sopimus purettiin 2014, ja siitä lähtien raketti on panostanut rugbyyn ja Glasgow Warriorsiin.

Normirugbyn lisäksi jenkkiylpeys on pelannut rugbyn sevens-pelimuotoa, jossa laiturin nopeus pääsee enemmän esiin, kun kentällä on enemmän tilaa. Rugby sevens muoto debytoi myös olympiatasolla vuoden 2016 kesäolympialaisissa Rio de Janeirossa, ja voin sanoa, että jos mies on vain kunnossa kisojen aikaan, jälki on tuhoisaa. USA voitti ensimmäistä kertaa Englannissa järjestetyn sevens-turnauksen. Välierissä kaatui isäntämaa Englanti selvin luvuin 43-12 ja finaalissa Australia 45-22. Turnauksen suurin tähti oli Carlin Isles, joka on luultavammin rugby-historian nopein pelaaja.
Loppuun vielä Islerin pari murskaavaa maali Lontoon 7 turnauksesta.

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi