Porvoolaisravintolat tarjoavat parastaan elokuisissa ruokakarnevaaleissa: "Ihan uskomaton ruokailotulitus on tulossa"

Smaku Porvoo kokoaa kaupungin parhaat herkut saman katon alle.

Haikon Kartano: Paikallista kuhaa ja silakkaa, omenaa ja yrttejä omasta puutarhasta
Haikon Kartano: Paikallista kuhaa ja silakkaa, omenaa ja yrttejä omasta puutarhasta Kuva: Smaku Porvoo / Ilona Savola Photography

Porvoo tunnetaan loistavista ravintoloistaan, joten kaupungilla on luonnollisesti myös oma ruokafestivaalinsa. Smaku Porvoo on kaksiviikkoinen ruokakarnevaali, jonka aikana paikallisten ravintoloiden tarjontaan pääsee tutustumaan viiden euron hintaisten maisteluannosten kautta.

Smaku Porvoossa on tänä vuonna mukana 18 ravintolaa. Ravintolat ovat loihtineet tarjolle yhteensä 24 erilaista Smakuannosta, joita pääsee maistelemaan ravintoloissa kahden festivaaliviikon ajan.

Festivaali huipentuu lauantaina 25. elokuuta, jolloin kaikki ravintolat annoksineen kootaan saman katon alle Porvoon Taidetehtaan päätapahtumaan.

Meat District: Finnish Bossäm, 48 tuntia savustettua mangalitsaporsasta, piparjuurikimchiä,karhunlaukkamajoneesiä ja sipulisiemenmysliä.
Meat District: Finnish Bossäm, 48 tuntia savustettua mangalitsaporsasta, piparjuurikimchiä,karhunlaukkamajoneesiä ja sipulisiemenmysliä. Kuva: Smaku Porvoo / Ilona Savola Photography

Tänä vuonna kolmatta kertaa järjestettävä tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta niin, että vielä viime vuonna festivaaliareenana toimineen Kulttuuritehdas Grandin tilat kävivät jo ahtaaksi.

“Aiempi tila on ollut hyvä sijainniltaan, mutta emme osanneet odottaa sellaista kävijämäärää ensimmäisinä vuosina. Nyt haluamme varmistaa, että kaikki halukkaat mahtuvat sisälle niin, että siellä on viihtyisää olla”, kertoo Smaku Porvoon tuottaja Laura Pulkkinen.

Myös Taidetehtaan ulkotilat otetaan päätapahtuman ajaksi hyötykäyttöön. Pihalle nousee torialue, jonne tulee paikallisten lähituottajien ja design-yrittäjien kojuja, joten kotiin vietäväksi voi hankkia muutakin kuin makumuistoja.

Wanha Laamanni: Porkkana
Wanha Laamanni: Porkkana Kuva: Smaku Porvoo / Ilona Savola Photography

Ravintoloitsijoiden ja lähituottajien yhteensaattaminen on ollut osa Smakua jo ensimmäisestä vuodesta lähtien. Samalla myös ravintoloiden välinen yhteistyö on tiivistynyt.

“Yhdessä tekeminen ja yhteistyö, siitähän se kulttuuri syntyy, että tehdään yhdessä asioita”, Pulkkinen iloitsee.

Tänä vuonna mukana on ennätysmäärä ravintoloita, ja yleisöäkin odotetaan aiempia vuosia enemmän. Koska 24 annosta on melko paljon yhden päivän aikana maisteltavaksi, moni käy maistamassa osan annoksista ravintoloissa jo ennen pääpäivää.

Rafael's Steakhouse & Bistro: Beef Tataki
Rafael's Steakhouse & Bistro: Beef Tataki Kuva: Smaku Porvoo / Ilona Savola Photography

Pulkkinen ei ole itsekään vielä päässyt kokeilemaan annoksia etukäteen, mutta jo kuvat nostattavat veden kielelle.

“Kuvat kannattaa katsoa jo etukäteen, sillä ne ovat kuin taideteoksia. Niin upean näköisiä annoksia, ja varmasti todella maistuvia ihan joka ikinen. Vielä se vitosen hinta siihen kylkeen, niin ihan uskomaton ruokailotulitus on tulossa.“

Ravintola Porvoo Golf: Sweet Rocky Birdie Suklaakakku
Ravintola Porvoo Golf: Sweet Rocky Birdie Suklaakakku Kuva: Smaku Porvoo / Ilona Savola Photography

Smaku Porvoo 13.–25.8.2018

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi