Syömään! Uudet ravintolat Helsinki: rentoja bistroja ja runsaasti italialaista

Nälkä? Me vinkkaamme kaupungin uudet ruokapaikat.

Hiedassa on valkoiset pöytäliinat, mutta rento tunnelma.
Hiedassa on valkoiset pöytäliinat, mutta rento tunnelma.

Hieta

Hietalahdenranta 11

Vanhan Salven tilalle avattiin Royal Ravintoloiden Hieta, joka jatkaa paikalla sijainneiden ravintoloiden perinnettä rouhealla suomalaisruoalla. Herkulliset räiskäleet ansaitsevat erityismaininnan!

Tukkutorin Kala

Työpajankatu 2

Teurastamon kalakauppa sai kaivatun oman ravintolan, kun Tukkutorin Kala alkoi tarjoilla ruokaa huhtikuussa. Kalaruokaa kalakaupassa – tuoreempaa on vaikea löytää.

Tribunalin napolilaispizzan maine kiirii kaupungilla pitkälle.
Tribunalin napolilaispizzan maine kiirii kaupungilla pitkälle.

Pizzeria Via Tribunali

Sofiankatu 4

Aitoa napolilaisuunia odoteltiin Helsinkiin lähes vuoden päivät - eikä turhaan. Via Tribunalin pizzat ovat nousseet pizzapuristien suosikeiksi jo alkumetreiltä lähtien, ja lätyt ovat jopa ehtineet loppua parina päivänä.

HSS Paviljong

Liuskasaari

Liuskasaaren Boathouse on nyt HSS Paviljong, skandinaavista ruokaa kohtuullisin hinnoin tarjoileva saariravintola. Terassilta avautuu mahtava näkymä merelle – voisiko kesäpäivää paremmin viettää?

Pupun Simo Hurmeelle ja Petri Hotille maistuu luomusalaatti.
Pupun Simo Hurmeelle ja Petri Hotille maistuu luomusalaatti.

Pupu

Uudenmaankatu 13, Mannerheimintie 4

Luomusalaattiravintola Pupu haluaa olla vaatimattomasti Helsingin parhaan salaatin tekijä. Täällä tiedät, mitä syöt: jokaisen raaka-aineen alkuperä lukee ravintolan seinällä.

Corso

Korkeavuorenkatu 45

Passio-ravintolan omistajan uusi italialaisravintola Corso ei ole tietääksemme sukua vantaalaiselle kaupunginosakaimalleen. Simppeleitä italialaisherkkuja Kaartinkaupungissa? Kelpaa.

Jackie on tyylikäs loungebaari.
Jackie on tyylikäs loungebaari.

Jackie

Iso Roobertinkatu 21

Kun Iso-Roban legendaaristakin legendaarisempi We Got Beef kuopattiin, jäi monelle päällimmäiseksi laimea suru ja hyvät muistot. Tilalle pantiin tyylikäs loungebaari Jackie, joka toimii myös levypizzaravintolana.

Kungfu Kitchen

Lönnrotinkatu 18

Vappuna avattu ravintola yhdistelee eurooppalaisia, pohjoisamerikkalaisia ja aasialaisia makuja – ja myös meininkejä. Tsekkaa myös sisäpihan terassi!

Ensossa maistuu muun muassa tartar – italialaisittain, tietenkin.
Ensossa maistuu muun muassa tartar – italialaisittain, tietenkin.

Enso

Korkeavuorenkatu 4

Italialainen on kevään sana Helsingissä! Enso on niin ikään kaupungin uusia italialaisravintoloita. Urbaani Enso tarjoilee aitoja italialaismakuja trendikkäässä ympäristössä Korkeavuorenkadulla.

Egg

Kanavaranta 7 B 3

Uuden, terveellisen pikaruoka-aallon harjalla taiteileva Egg on kananmunaravintola, jolta löytyy tarjottavaa myös vegaaneille. Omelettia kansalle!

Rune's on töölöläisten uusi olohuone.
Rune's on töölöläisten uusi olohuone.

Rune's

Runeberginkatu 60

Runeberginkadulle avattiin huhtikuussa töölöläisten uusi olohuone. Rune's on rento bistro, johon voi piipahtaa aamiaiselle, lounaalle, illalliselle, kahville tai lasilliselle.

Melt on pastellisen söpö kahvila-ravintola.
Melt on pastellisen söpö kahvila-ravintola.

Melt Eatery

Suvannontie 18

Vallilaan keväällä avattu Melt on newyorkilaishenkinen kahvila-ravintola, jonka suloisuudelle on vaikea vetää vertoja. Sandwicheja, salaatteja, kuppikakkuja ja pannukakkuja, sekä yksi kaupungin kiinnostavimmista brunsseista.

Bistro BadenBaden

Hiekkarannantie 11

Hietsun uimarannan kahvilan otti vappuna haltuun bistro BadenBaden – kahvila-ravintola, joka tarjoilee niin ruokaa nälkäisille kuin drinkkejä janoisillekin. Valtava terassi. Viikonloppuisin auki puoleenyöhön!

Primero on urbaani ruokala.
Primero on urbaani ruokala.

Primero Urban Eatery

Pohjoisesplanadi 41

Stockan kulma ei ole enää entisensä, kun katutason AKA Gastrobar ja nyt myös sen yläkerrassa toimiva Primero sekoittavat pakkaa raikkaalla otteellaan. Primero tarjoaa aamiaista, lounasta sekä illallista, ja viikonloppuisin ruoka- ja juomanautintoja ryydittää dj.

Venn

Mikonkatu 4

Kun Mikonkadun Michel suljettiin, avattiin sen tilalle nuorekas, kaveriporukan rentoon yhdessäoloon tarkoitettu Venn. Ruokaakin on tarjolla, mutta tsekkaa erityisesti irtokarkkibuffet ja loppumattomat viiniputket.

Wino tarjoilee raikasta ruokaa ja mieleinkiintoisia viinejä.
Wino tarjoilee raikasta ruokaa ja mieleinkiintoisia viinejä.

Wino

Fleminginkatu 11

Kalliolaista viinibaaria odotettiin pitkään, ja kuten kaikkia hyviä asioita, sitä kannattikin odottaa. Asiantunteva palvelu, huipputason ruoat, kiinnostavat viinit ja viihtyisä tila – mitä muuta ihminen tarvitsee?

Levain

Kankurinkatu 6

Workshop Delicatessenin lopetettua ihastuttavan liiketilan Punavuoressa valtasi leipomoravintola Levain. Paikka on naapuruston väen (ja miksei muidenkin) olohuoneen jatke, jonne kaikki ovat tervetulleita ja jossa on rento meininki. Lisäksi ruoka on herkullista, parempaa kuin monessa muussa olohuoneessa.

 

Lue "Syömään!"-kokonaisuuden artikkelit

 

 
powered by Typeform

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi