Syömään! Pöydänvaraajien 10 suosikkiravintolaa Helsingissä

Nämä 10 ravintolaa ovat saaneet parhaat arvostelut asiakkailta pöydänvarauspalvelu TableOnlinen sivuilla.

City testasi Grönin joulukuussa 2015.
City testasi Grönin joulukuussa 2015.

1. Grön

Suomen Gastronomian Seuran vuoden 2017 ravintolan tittelin ansainnut Grön ei turhia kehuissa paistattele. Grönissä korostetaan sesonkeja uudella tavalla: vanhanaikaiset säilöntämenetelmät on valjastettu luovasti ravintolan käyttöön.

2. Finnjävel

Tommi Tuomisen ja Henri Alénin kulttuuriprojekti Finnjävel taikoo suomalaisesta perinneruoasta herkullista fine diningia ainutlaatuisessa ympäristössä. Ruokailuvälineetkin on suunniteltu varta vasten Finnjävelille, ja niitä voi myös ostaa lähtiessään mukaana.

3. Baskeri & Basso

Basbas ei petä koskaan, tai sitä mieltä on ainakin melko moni kaupunkilainen. Eurooppalaista ruokaa, kiinnostava viinivalikoima, rento meininki ja kaupungin parhaimpiin kuuluva tartar. Poikkeuksellisten aukioloaikojen ansiosta ravintoloitsijat ovat itse aina paikalla.

4. Spis

Skandinaavista fine dining -ruokaa tarjoava pikkuinen Spis valittiin vuonna 2015 Suomen Gastronomian Seuran vuoden ravintolaksi. Se on myös keikkunut Michelin-veikkauslistojen kärjessä, vaikka tähti on toistaiseksi jäänyt saamatta.

5. Lyon

Jo yli 50-vuotias Lyon on aina yhtä laadukas ja herkullinen, ranskalaista ja skandinaavista keittiötä sekoitteleva fine dining -ravintola, joka uhkuu historiaa ja perinteitä. 

6. Vinkkeli

Kaartinkaupungin tuoreehkoihin lisäyksiin kuuluva Vinkkeli tarjoilee klassista ruokaa modernilla otteella hienostuneessa ravintolassa, jonka palvelu on moitteetonta. Niin arvokas on sen tunnelma, ettei uskoisi, että Vinkkeli on vasta vuoden ikäinen.

7. Toca

Italialaissuomalaisessa Tocassa kokattiin tie helsinkiläisten sydämiin heti ravintolan ensimmäisillä viikoilla. Suosittu paikka on lähes aina täynnä, ja sen huomaa jo seinästä: kun Tocassa käy syömässä, pitää liitutauluseinään kirjoittaa terveiset.

8. Chef & Sommelier

Helsinkiläisten täytyy löytää top kymppiin ainakin yksi uusi paikka, kun Michelin-tähdenkin ansainnut huippuravintola Chef & Sommelier sulkee ovensa juhannuksena. Uusi paikka, joka kulkee työnimellä "Chef" avataan sen tilalle elokuussa.

9. Aito

Kun haluat erinomaista ruokaa ja moitteetonta palvelua Töölön sydämessä, suuntaa Aitoon. Aito tarjoilee eurooppalaisia ruokaelämyksiä kotimaisista raaka-aineista rennolla tyylikkyydellä. Menuja saa usein myös edulliseen hintaan.

10. Regina

Suomi-filmistä nimensä saanut Kaivopuiston kaunis Regina oli pieni ja viihtyisä gourmetravintola, jossa luotettiin hyviin makuihin ja osaavaan käsityöhön keittiössä. Ravintola on saanut lisäksi erityiskiitosta loistavasta asiakaspalvelustaan. Top kympissä on toinenkin vapaa paikka, sillä Regina on sittemmin suljettu.

TableOnline.fi on pöydänvarauspalvelu ja osa City Digitalia. TableOnlinen asiakkaat voivat jättää ravintolakäynnin jälkeen arvostelun TableOnlinen sivuile. Siinä arvioidaan ruokaa, tunnelmaa ja palvelua. Tämän jutun top 10:n tiedot on kerätty kesäkuun alussa 2017. TableOnlinen top-ravintolat muuttuvat sitä mukaa, kun asiakkaat arvostelevat lisää ravintoloita. 

 

Lue "Syömään!"-kokonaisuuden artikkelit

 

 
powered by Typeform

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi