The Way avaa leipomon ja viinibaarin Kallioon – hapanjuurileipää ja alkuviinejä aamuvarhaisesta iltamyöhään

Karhupuiston laidalle avattavan The Wayn taustalla on tuttuja nimiä ravintola Grönistä ja Good Life Coffeesta.

The Wayssa leivotaan päivittäin tuoretta hapanjuurileipää.
The Wayssa leivotaan päivittäin tuoretta hapanjuurileipää. Kuva: Toni Kostian / The Way

“Kaikki me tykätään leivästä ja viinistä, joten miksei niitä voisi yhdistää”, sanoo Grönin sommelierinakin tunnettu Toni Feri.

Muualla maailmassa leipomon ja viinibaarin yhdistelmä on varsin suosittu konsepti, ja pian sellainen löytyy myös Karhupuiston laidalta. Torstaina avautuvan The Wayn taustajoukoissa vaikuttavat Toni Ferin lisäksi myös Grönin ravintoloitsijat Toni Kostian ja Lauri Kähkönen sekä Good Life Coffeen Lauri Pipinen.

Aamuisin The Wayn painopiste on uunituoreessa leivässä ja kahvilatuotteissa, iltaisin paikka muuntautuu viinibaariksi.

Kun kyseessä on leipomo, myös ruokalistalla pääroolia näyttelevät trendikäs hapanjuurileipä sekä The Wayn oma erikoisuus, hapanjuureen leivottu perunaleipä, joiden ympärille annokset rakentuvat. Leipää voi luonnollisesti ostaa myös kotiin.

Valmiiksi määriteltyjä aamupalakokonaisuuksia ei ole, vaan kukin saa koota listalta mieleisensä aamupalasetin, johon voi sisällyttää vaikkapa paikan päällä hapatettua jogurttia, The Wayn omia mehuja tai kombucha-teetä.

Alkuviinejä ja hylättyjen omenapuiden siideriä

Viinilistaa hallitsevat eurooppalaiset alkuviinit, joista monet ovat peräisin biodynaamisilta tuottajilta.

“Suurin ero esimerkiksi Alkon luomuviineihin on, että alkuviini saa käydä spontaanisti villihiivoilla, niitä ei suodateta tai kirkasteta, eikä niihin lisätä mitään ylimääräistä: ei entsyymejä, väriaineita, sokeria eikä mitään muitakaan lisäaineita. Käytännössä alkuviini on rypälemehua, joka on saanut käydä spontaanisti”, Feri kertoo.

Kaikkia The Wayn viinejä on saatavilla myös laseittain, ja henkilökunta opastaa mielellään viinien valinnassa.

“Jos alkuviinit eivät ole vielä tuttuja, niin tämä on hyvä matalan kynnyksen paikka tulla kokeilemaan. Henkilökunta neuvoo kyllä, ei tarvitse yhtään kainostella.”

Viinien lisäksi valikoimiin tulee myös Malmön hylättyjen omenapuiden omenoista valmistettua siideriä sekä turkulaisen Kakolan panimon oluita.

Hapanjuurileipää, kirnuvoita ja Comté juustoa.
Hapanjuurileipää, kirnuvoita ja Comté juustoa. Kuva: Toni Kostian / The Way

Varsinaisia menukokonaisuuksia ei ole, mutta listalta löytyy valikoima pieniä annoksia, joita voi maistella rennosti viinien kanssa.

“Annoksia voi tilata myös lennosta, sisään tullessa ei tarvitse vielä tietää, mitä kaikkea haluaa illan aikana tilata. Voi aloittaa rauhassa viinillä, ja sitten jos alkaa tehdä mieli jotain suolaista, niin ottaa alkuun vaikka pari annosta ja myöhemmin lisää, jos siltä tuntuu.“

Sisään voi piipahtaa rohkeasti milloin vain, pöytävarausta ei täällä tarvita.

“Tänne voi tosi ennakkoluulottomasti pamahtaa sisään, istua ikkunalaudan ääreen tai pystybaariin ja tulla testaamaan. Meillä on ajatuksena olla myös sellainen paikallisten asukkaiden rento kohtaamispaikka.”

The Way, Agricolankatu 9

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi