Tahdon! Ainakin isot juhlat!

Vanno ikuista rakkautta 60 000 eurolla!

Oululaiset Sanna ja Tommi viettivät häitään viime vuoden elokuussa. Takana oli neljä seurusteluvuotta. Edessä lapsihanke. Sannan ja Tommin hääkuvan otti vuoden muotokuvaaja Reijo Koirikivi Studio P.S.V.:stä. Sannaa ja Tommia ei ole haastateltu artikk
Oululaiset Sanna ja Tommi viettivät häitään viime vuoden elokuussa. Takana oli neljä seurusteluvuotta. Edessä lapsihanke. Sannan ja Tommin hääkuvan otti vuoden muotokuvaaja Reijo Koirikivi Studio P.S.V.:stä. Sannaa ja Tommia ei ole haastateltu artikk
Piip-piip. Elli, 30 ja Jari, 42 päättivät informoida sukulaisia ja tuttavia häistään tekstiviestillä – muutama tunti vihkimisen jälkeen. Vihkimisen suoritti hampurilaisen merimieskirkon pappi, ja todistajina oli kaksi hääparille tuntematonta naista.

“Se oli paljon hienompi juttu kuin mitä olimme etukäteen ajatelleet”, Elli sanoo.

“En ole koskaan kokenut sellaista tunnemyrskyä kun sen 20 minuutin aikana. Todistajatkin itkivät, vaikka eivät edes koskaan olleet tavanneet meitä aikaisemmin.”

Vihkimisen jälkeen Elli ja Jari söivät hienossa ravintolassa ja viettivät hääyön laadukkaassa hotellissa.

“Joimme samppanjaa ja soitimme tutuille, sitten laitoimme puhelimet kiinni ja puhuimme keskenämme neljään saakka aamuyöllä. Vain me kaksi.”

Sekä Eeva että Jari kammosivat ajatusta isojen juhlien keskipisteenä olemisesta.

“Se ei kerta kaikkiaan olisi ollut meidän juttu, tuntisin itseni naurettavaksi jossain marenkipuvussa. Lahjoja emme tarvitse, koska uudessa asunnossamme on kaikki mitä tarvitaan, ja pieniin juhliin olisi pitänyt jättää niin paljon ihmisiä kutsumatta, että joku olisi varmasti loukkaantunut”, Elli perustelee vihille karkaamista.

Lukuiset häät nähneenä Elli epäilee, että häistä on tullut monille enemmänkin sosiaalinen näytön paikka kuin juhla avioliiton kunniaksi.

“Ihan fiksutkin kaverit ovat seonneet täysin häitä järjestellessään. Yksikin kolmevitonen oli nyreänä, kun sai ”oikeiden polttareiden” tilalle vain hemmotteluillan.”

Elli on saanut kokeilla myös kaason osaa siskonsa häissä.

“Olin saada hepulin, kun hän tunki minulle iltalukemiseksi Hääleikkien Helmet.”

Ellin mielestä vihkiäisten tärkein sisältö oli papin puhe tahdon-sanan merkityksestä.

“Kun Jarin naama alkaa ottaa päähän, muistelen mitä sillä tahdolla oikein tarkoitettiinkaan.”

Ellin häät olivat siis lähes ilmaiset matkalippuja, käytännöllistä vihkiasua ja illallista lukuun ottamatta. Keskimäärin suomalaiset häät maksavat noin 10 000 euroa.

“Alle 5000 euron on vaikea järjestää minkäänlaista juhlaa”, sanoo Suomen ainoa hääjärjestelijä (wedding planner) Kati Strömsholm, “ja siihenkin tarvitaan paitsi kekseliäisyyttä, myös suhteita.”

Ylärajaa loppusummalle ei olekaan, eivätkä Hollywood-häiksi asiantuntijapireissä kutsutut jättijuhlat ole edes mitenkään harvinaisia.

Terhin, 24, häät maksoivat “noin 60 000 euroa”. Järjestelyt aloitettiin kotipuutarhan nurmikon uudistamisesta, ja ulotettiin pienimpiinkin yksityiskohtiin, kuten nimikoituihin lautasliinoihin ja morsiustuoleihin (!). Häitä järjesteltiin puolitoista vuotta.

“Juhlien lähestyessä äitini ja minä teimme töitä häiden eteen 15 tuntia vuorokaudessa. Äiti laihtui kolme kiloa ja minä viisi. Tupakkaa paloi, ja loppuaikoina itkukin alkoi olla herkässä”, Terhi kertoo.

Muu elämä jäi vähälle huomiolle.

“Kaksi päivää ennen häitä tilasin pihalle bajamajoja vieraille vessaksi, koska en ollut ehtinyt siivota sisällä kahteen kuukauteen. Kontrasti valkoisten liinojen ja viulumusiikin parista koiralta haisevaan eteiseen olisi pilannut illuusion.”

Häälehtien kyselyissä hääyö sujuukin usein morsiamen kuorsatessa pois viikkojen väsymystä. Kalliit alusvaatteet jäävät sulhaselta näkemättä.

“Jos juhlasta on muodostumassa avioliittoa tärkeämpi asia, niin ollaan harhapoluilla”, Strömsholm varoittaa.

Stressin välttämikseksi hän suosittelee riittävän väljää järjestelyaikataulua, ”ainakin puolta vuotta”.

“Alle kuukaudessa on mahdotonta tehdä mitään.”

Suuri päivä voi mennä pilalle monin tavoin: puutarhakeinuun kuvattavaksi istuutunut pari romahtaa keinun alla olevien lemmikkikoirien päälle. Ilmaan heitetty sulhanen tippuu maahan ja katkaisee jalkansa. Morsiuspari alkaa riidellä samppanjapäissään. Sulhanen vetää morsianta kuonoon illan päätteeksi. Tosi tarinoita kaikki.

Mutta hääkeskusteluissa toistuva tavoite on joka tapauksessa “täydellinen päivä”.

“Olen haaveillut häideni järjestämisestä pikkutytöstä lähtien, ja nyt niihin on enää kaksi vuotta. Joten eikö ole aivan luonnollista, että hössötän jo nyt?”

Lukijoilta

“Järjestän häitäni ja horroria on erityisesti tuottanut se, että vieraat haluavat väkisin tuoda mukanaan häihin kaverin, kummin, koiran, hetken heilan ja vaikka kenet, joita me hääpari emme ole koskaan edes tavanneet, ja tuskin tulemme jatkossa tapaamaan.”
Nainen, 27

“Hirveimmät häät olivat ne, joissa olin kaasona ja joissa sekä morsiamen isä että sulhanen ehdottelivat minulle vaikka mitä. Sulhanen paini häätilaisuudessa nurmikolla niin, että vuokrapuvun napit lentelivät, onneksi laukussani oli hakaneuloja. Eteisessä sulhanen suuteli toista naista. Jatkoilla sulhasen äiti yritti raahata sulhasta ulos “pois tuon naisen luota”.”
Nainen, 31

“Suunnittelin häitä koko kevään, ja kaikki oli viimeisen päälle toteutettua, eikä kustannuksissa säästelty. Oli juhlallinen kirkkoseremonia, prinsessamekko, kaunis juhlapaikka luonnon keskellä, hyvää ruokaa ja juomaa, bändi soittamassa, sekä iltasella vielä rantasauna lämpiämässä vieraille. Yksi ongelma vain oli: miehelläni oli kevään aikana ollut suhde toiseen naiseen. Kävellessäni alttaria kohden mielessäni toistui ‘Eihän tässä ole mitään järkeä.’ Erosin miehestä vuoden päästä näistä kesähäistä.”
Nainen, 31

“Olen ollut lyhykäisen elämäni aikana noin viisissä kirkkohäissä, enemmän tai vähemmän sukujuhlissa. Joka ikinen kerta meno on ollut yhtä tylsää ja puuduttavaa. Yksiin häihin oli jopa saatu Jonna Tervomaa laulamaan, mutta juhlakansa oli silti kuin puuseipään niellyt pastorirykmentti pornoluolassa. Häissä tekisi aina mieli tappaa itsensä.”
Mies, 21

“Menin miehen kanssa salaa naimisiin, kesän kynnyksellä. Kahdeltakin kesällä naimisiin menevältä kaverilta meni pullat väärään kurkkuun kuullessaan - ja kuukausia toipumiseen. Me ‘pilasimme’ heidän juhlansa, ehtimällä ensin ja vieläpä ilman stressiä ja ahdistusta! ha ha ha haaa!”
Nainen, 27

Kysymys: Kutsun koodit?

Saako häihin tuoda lapsia, vaikka se kielletään kutsussa? Entä kumppanin, jos kutsu ei ole avec?

”Juhla on hääparin, ja he saavat muotoilla päivästään juuri sellaisen kuin haluavat. Lapsien tuominen häihin kielletään usein siitä syystä, että juhlan luonne tai juhlapaikka on sellainen, ettei se sovi lapsille. Tiedän asian herättävän tunteita puolesta ja vastaan, mutta hääparin tahtoa asiassa on kunnioitettava. Kutsut ovat henkilökohtaisia. On todella epäkohteliasta tuoda avec, jos sitä ei kutsussa mainita. Jokainen kutsumaton vieras on ylimääräinen kustannus.”Kati Strömsholm, wedding planner

35 kommenttia

Naimisiin

18.6.2004 14:58

Nyt sulhaskandidaatit vaatimaan avioitumista pienimuotoisesti, kahden todistajan läsnollessa. Tarkoitushan on liittää yhteen kaksi rakastavaista, ei koreilla eikä toteuttaa ulkokohtaisia prinsessaunelmia. Stressi- ja kustannussäästöjen lisäksi pari voi keskittyä oikeasti toisiinsa jne. Ulkoisilta puitteiltaan isot juhlat voisi suunnitella vaikka 10-vuotishääpäiväksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

puustiskissa

18.6.2004 15:49

meni kyllä mehut väärään kurkkuun juttua lukiessa. miten ihmeen, anteeksi nyt vain, tyhmiä ihmiset voivat olla, kun ottavat yhdestä ainoasta päivästä noin tajuttomat stressit? järjestellään yli vuoden, yli kymmenen tuntia päivässä, laitetaan siihen uskomattomat määrät rahaa, unohdetaan parisuhde ja sitten tuherretaan itkua, kun asiat ei menekään täydellisesti prinsessapäivänä. tuollaisilta morsiamilta katoaa täysin se päivän pääajatus: se tahtominen.

ja sitten se, että alle 5000 euron olisi muka vaikeaa järjestää "minkäänlaisia juhlia". pah! omasta lähipiiristä ei muita löydykään kuin alle tuolla summalla järkättyjä hääjuhlia ja hyvin on silti riittänyt ruokaa ja juomaa usealle kymmenelle vieraalle. on tainnut wedding planneriltakin suhteellisuudentaju kadota.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Naenen

20.6.2004 11:22

Yök! Olen nainen, ja jos koskaan menen naimisiin, prinsessajuhlaa siitä ei tule. Sen mitä olen suuria häitä seurannut niin se on tekopyhää pullistelua "ystävien" edessä, ja todennäköinen lopputulos siltikin on tilastojen mukaan on avioero, kun tärkeimpään eli parisuhteeseen ei panosteta pitkänpäälle. Siinä sitten mietitään että "olipa sentään kivat häät" - kun allekirjoitetaan eropapereita.
Luulisi että naiset olisivat kasvaneet ulos moisesta, mutta kaipa sitä saa selitettyä itselleen mitä tahansa, jos ei tutki tekemistensä motivaatioitaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

janna27

20.6.2004 18:05

Kukin tyylillään. Olen seurustellut kuusi vuotta ja naimisiin menemme joskus, hääjuhlia emme pidä vaan valintamme (sekä minun että poikaystäväni) on salavihkiminen maistraatissa. Toisaalta viihdyn kyllä ystävieni häissä, vaikka itse en sellaisista haaveilekaan.

Ei isot häät tai häätömyys ole huonoja juttuja kumpikaan - tärkeintä on tehdä, niin kuin itse kokee parhaaksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kissa

21.6.2004 14:49

Rakkaus ja avioon tahtominen ennen älytöntä stressin ja lainan ottoa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Varaton22

21.6.2004 17:10

Nuukana ja köyhänä opiskeljana ei mieleeni missään nimessä tulisi laittaa minkäänlaisia summia häihin. Jos joku, jota en tunne, maksaa lystin, niin ehkä sitten, mutta muuten päiväni olisi pilalla ajatellessani jokaista juhliin uponnutta senttiä. En ole onneksi koskaan haaveillut häistä, vaikkakin naimisiin on kyllä tarkoitus mennä heti kun ehditään. Yhdessä haluamme olla ja se on pääasia. Onko juhla välttämätön pakko?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lappi

22.6.2004 01:18

Alle 5000 euron häitä mahoton järjestää?? On tainnu wedding plannerilta karata mopo käsistä. Omat hääni maksoivat n.2000 euroa. sekin summa meni ruokaan, juomiin ja hääpuvun vuokraan. vieraita oli vajaa parisataa. ite tehtiin kaikki, ei ollu stressi eikä mitään ongelmia. Paljon tullut palautetta että olivat vieraiden mielestä parhaat häät missä ovat ikinä olleet. tunnelma oli lepposa ja rento. turha kukkoilu ja kaavamaisuus jätettiin pois.
Tärkeintähän on rento yhdessä olo kuten juhlissa pitääkin. Turha venyttää hampaat irvessä hienoksi(=hautajais tunnelma).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

_Sipsi

22.6.2004 10:25

Meillä maksoi häät n. 5000 euroa ja sekin tuntui tosi paljolta. Miten niin ei voi järjestää häitä alle 5000 eurolla? Aika käsittämätön väite.

Tärkeintä on, että häät ovat hääparinnäköiset. Ja kannattaa muistaa, ettei kirkkohäät ole pakolliset, jos haluaa juhlista näyttävät. Meidät vihki maistraatin tyyppi ulkona meren rannalla. Ei siihen aina pappia ja kirkkoa tarvita. :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sulho93

22.6.2004 18:18

Kyllä se on kivaa kun amerikkalainen täydellinen tyhjyys menee suomalaisiin naisiin kuin veitsi voihin. Sitten kun julkaistaan ensimmäinen juttu siitä, miten mies on vaatinut mahtipontisia megahäitä (ilman että on viisikymppinen yrittäjä lapsivaimon kanssa), niin homma onkin aitten ihan valmista. muutetaan kaikki Espooseen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

skotti

24.6.2004 15:38

Hmm, meidän häät taisivat maksaa jopa alle 5000 markkaa (-99)... lähes kaikki tehtiin itse, minäkin oman hääpukuni... ei siinä nyt niin kamala stressi ollut, ja oli todella kivat kylähäät; vieraat tykkäsivät ja oli rento meininki.
Riippuu kait itsestä, miten paljon haluaa asioista stressata...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jeagle-

24.6.2004 18:25

Mun taytyy kylla myontaa, etta jos joskus tyttoystavan kanssa naimisiin menisimme ja rahaa olisi, niin kylla sita palaisi. Tahtoisin jonkun aika kokolailla erikoisen kirkon (ei tosin Tuomiokirkkoa, kuka sielta haluaa poistua vastavihittyna suoraan keskustan saasteisiin ja paskaselle Senaatintorille), morsiamelle nimettomaan timantti josta nakee ilman suurennuslasia, etta se on timantti, Juhlapaikka pitais jostain vuokrata, kun ei omaa pihaa ole jonne satukesahaamme mahtuisivat. Juhliin melkolailla vieraita ja niille hillittomat sapuskat, juomat ja sikarit viimesen paalle, bandi.. Haamatka pitaa sitten olla taytta ja pelkkaa luksusta ja hemmottelua.. Mulle haat ovat kuitenkin ensisijassa juhla. okei,okei tietysti sen the Lupauksen juhlistamista varten, mutta kun ei meilla kummallakaan oo mitaan uskoa avioliittoon ja sen kestavyyteen kuitenkaan (tyttoystava kuitenkin jaksaa uskoa sen pyhyyteen)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lez

28.6.2004 02:43

[LAINAUS]sulho93 kirjoitti 22.06.2004 klo 18:18:

Kyllä se on kivaa kun amerikkalainen täydellinen tyhjyys menee suomalaisiin naisiin kuin veitsi voihin. Sitten kun julkaistaan ensimmäinen juttu siitä, miten mies on vaatinut mahtipontisia megahäitä (ilman että on viisikymppinen yrittäjä lapsivaimon kanssa), niin homma onkin aitten ihan valmista. muutetaan kaikki Espooseen.[/LAINAUS]
Ihan samaa mieltä... Ei sellaisissa häissä ole edes mukavaa, jossa (yleensä) morsian on takakireä ja räjähtää heti, kun kaikki ei mene pilkulleen kuin hän on kaiken suunnitellut. Vähän sataa tihuuttaa, niin jo on päivä pilalla. No höh! Siinä luvataan olla toisen kanssa koko loppuelämä ellei avioero erota ensin, niin luulis siinä pikku tihkun enää haittaavan.
Itse jos joskus naimisiin eksyn, niin häät ei todellakaan tule olemaan mitään sekunttikellon kanssa juoksemista vaan rennon ja kivat bileet. Ruokaa ja juomaa kaikille tarpeeksi. Hyvää musiikkia ja ehkäpä joku esitys.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

vaivaantunut

28.6.2004 08:06

Häät ovat vain ja ainoastaan noloja tilaisuuksia. Rahaa ei ole tarpeeksi tehdä superhäitä niin sitten siellä se serkku joka on "oopperalaulaja" laulaa paanukirkossa laulua juutalaisesta musikaalista.
Illalla ryöstetään morsian kömpelösti (kaikki osalliset jälleen vaivaantuneita) ja ainoa jonka mielestä sulhasen jalan tunnistamisleikki on hauska, on hääpari itse.
Yöruokana sukulaisten tekemää budjetti-janssonia tms..
Ja sitten se suurin pointti: useampia ihmisiä ei todellakaan kiinnosta toisten ihmissuhteet, ei siis myöskään heidän naivi lupauksensa ikuisesta uskollisuudesta tms...
Joten säästäkää lähipiirinne tästä kalliista lapsellisuudesta, jota ette kuitenkaan osaa sitten tehdä staililla (tarkoittaa tarpeeksi paljon rahaa).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

s6a6a6tana

2.7.2004 03:01

no raumalainen morsian teki kaikkensa järjestäänkseen hyvät juhlat. niin juhlat oli hyvät mutta sulhanen jäi 3 kk:n jälkeen pikkujouluihastuksen takia.

anna piere verta!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

never21

5.7.2004 15:35

[LAINAUS]vaivaantunut kirjoitti 28.06.2004 klo 08:06:

Häät ovat vain ja ainoastaan noloja tilaisuuksia. Rahaa ei ole tarpeeksi tehdä superhäitä niin sitten siellä se serkku joka on "oopperalaulaja" laulaa paanukirkossa laulua juutalaisesta musikaalista.
Illalla ryöstetään morsian kömpelösti (kaikki osalliset jälleen vaivaantuneita) ja ainoa jonka mielestä sulhasen jalan tunnistamisleikki on hauska, on hääpari itse.
Yöruokana sukulaisten tekemää budjetti-janssonia tms..
Ja sitten se suurin pointti: useampia ihmisiä ei todellakaan kiinnosta toisten ihmissuhteet, ei siis myöskään heidän naivi lupauksensa ikuisesta uskollisuudesta tms...
Joten säästäkää lähipiirinne tästä kalliista lapsellisuudesta, jota ette kuitenkaan osaa sitten tehdä staililla (tarkoittaa tarpeeksi paljon rahaa).[/LAINAUS]

Huh, sinä taidat olla usein hääparin mielestä se "viimeinen listalla, joka on pakko kutsua", vaikka heidän ei tekisi mieli nähdä kurjistelevaa naamaasi yhtenä heidän tärkeimpänä päivänään. Yleensä häät ovat iloinen tapahtuma, jossa nautiskellaan ystävien onnesta ja ilosta, eikä voivotella sitä, miten tylsää ja tympeitä leikkejä sitä onkaan keksitty.
Ensi kerralla häitä juhliessasi yritä edes näyttää siltä, että viihtyisit, edes niiden ihmisten vuoksi, kenelle kyseiset häät jotain merkitsevät.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Syysavioliitto

6.7.2004 00:14

Minusta on mukava suunnitella häitäni, eikä stressistä ole tietoakaan. Tulossa mukava päivä rakkaimpien ihmisten kanssa. Kutsuttuna on vain ihmisiä, joita meidän ihmissuhteemme kiinnostaa ;) Rahaa menee n. 3000 euroa ja vieraita on 80. Kai palamaan saisi omat ja vieraatkin valuutat, mutta meille on pääasia että ruokaa riittää ja pipo ei kiristä. Kirjaillut lautasliinat (puhumattakaan tuoleista???) tai hääyö hotellin sviitissä ei voisi vähempää kiinnostaa... Juhlia meinaamme vieraitten kanssa loppuun asti. Miksi pitäisi karata omista julista kesken pois?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jilli

7.7.2004 09:22

Erinäisiä häitä kiertäneenä tuleville morsiuspareille vinkki tai pyyntö oikeastaan: Kannattaa satsata ULKOPUOLISIIN tarjoilijoihin tms. henkilökuntaan.

Älkää helvetissä nakittako hommia kaason ja kavereitten niskaan (tarjoilut, siivoaminen jne.) Mikään ei ole ärsyttävämpää, kuin se, että morsian paria päivää ennen häitä kysäisee, että "kaadatko jossain välissä kahvia, jos tarvitsee?" ja loppujen lopuksi kaverit häissä huomaavatkin olevansa tarjoiluhenkilökuntaa ja astiankantajia ja jäävänsä muitten lähdettyä siivoamaan... Siinä ei paljon juhlita ja olo on todella pettynyt ja petetty.

Jos ei ammattilaisia ole varaa palkata, palkatkaa vaikka pari puolituttua hommiin, että ystävänne pääsevät juhlimaan häitä kanssanne.

Kiitos.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Prinssieversti

7.7.2004 23:58

Häiden suhteen olen pysyvästi estynyt saapumasta paikalle. Koska n. puolet avioliitoista päättyy eroon, en viitsi vaivautua paikalle todistamaan sitä kuinka valehdellaan ikuisesta rakkaudesta. Vaikka hääpäivä olisi tiedossa viittä vuotta aikaisemmin, olen aina "estynyt saapumasta paikalle". Jokaiselle parille lähtee standardionnittelu tupsunauhoineen ja sinetteineen ja jos satun inhoamaan jompaa kumpaa pariskunnan jäsentä, niin kuoreen livahtaa myös itse kutsukorttikin. Monet kaverit ovat jo huomanneetkin että minun kutsumiseni on turvallinen valinta, sillä on aina varmaa että en saavu paikalle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sivustakatsoja

8.7.2004 03:31

Häihin voi upottaa ihan millaisen summan hyvänsä ja kyllä, rahalla saa onnea päiväksi. Vain persaukiset pitävät valtavia häitä pullisteluna ja vain uusrikkaat päästävät niihin lehdistöä paikalle, mikä tukee rahvaan mielikuvaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Omena81

8.7.2004 12:35

Mulla on omat häät nyt lauantaina ja mä en kyllä jaksa ymmärtää mitään mahdotonta stressiä ja touhottamista. Kieltämättä alkaa jo olla vähän perhosia vatsassa, mutta se siitä. Kokonaiskustannukset hääyö ja -matka mukaanlukien n.2500 euroa. Vieraita tulee vajaa 50. Ihan naurettava väite, ettei juhlia järjestetä alle 5000 euron... Pistäköön ne ihmiset rahaa palamaan, joilla sitä on. Se vaan että mun mielestä kauniit häät ei ole yhtä kuin kalliit häät. Tuleva mieheni aina muistuttaa siitä, että eikö pääasia ole, että meistä tulee mies ja vaimo :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lassynlassyn

8.7.2004 15:47

Ystavattareni on menossa naimisiin, ja sai houkuteltua minut lukemaan haapaivakirjaansa jollekin 'mennaan naimisiin' - sivustolle. Voi TAIVAS! Siis jengi OIKEESTI kay kuumaa keskustelua siita, mita TULEE HEITTAA kun haapari poistuu kirkosta. Mikaan ihme etta haitten paras osa (haayo) jaa sitten morsiamelta valiin.

Mina ja poikaystavani ollaan puhuttu naimisiinmenosta, mutta kummempiin krumeluureihin ei kylla satsata. Naimisiin kaupungintalolla ja vieraille ilmaiset viinat ja livebandi. Kuka helvetti sita jaksaa yokausia jotain haakarkkeja yksilollisine runonvarssyineen vatvata?! Jos sita haapaivaa suunnitellaan VUOSIA (voi taivas!), ei mikaan ihmekaan etta haitten jalkeinen antikliimaksi on niin valtava, etta erotaan jo pelkastaan siksi, etta voidaan tavata uusi aviopuolisoehdokas ja alkaa taas haitten suunnittelu...

Kele sanon mina. Jotain rajaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

morsian_2003

15.7.2004 12:28

Tohon wedding planerin kommenttiin, et alle 5000€ on melkein mahdoton järjestää mitään.... Tiedoksi, meidän häät järjestettiin vajaalla 4000€ ja oli uupeet. Vieraita n. 120 kpl. Oli kunnon ruuat roseepaistista isoon hääkakkuun ja vielä yöpalaa juhlioille. Juomatkin oli hommattu, ei tarvinnut omia pulloja raahailla. Bändiä ei ollut mutta hyvät stereot hoitaa sen homman, eikä tarvitse hermoilla mitä muusiikkia se bändi nyt soittaa ja missä kunnossa bändi sapuu paikkalle ja mihin aikaan. Sormukset olivat varta vasten suunniteltu ja teettetty ja oli saketit ja hienot puvut. Tottakai tämä vaati paljon omaa aikaa ja hikeä ja tottakai apua, mut ei tarvii maksella häitä vielä sillonkin kun on kiva ostella asuntoa kasvavalle perheelle. Meille oli tärkeintä että saimme viettä elämämme tähän astisen tärkeimmän päivän rakkaittemme kanssa. Kaikki ovat kehuneet häitämme koska siellä oli kaikilla hauskaa, eikä tarvinnut istua asennossa vaan sai pistää jalalla koreasti yö myöhään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Onnistuimme

16.7.2004 09:09

Joo, ei niitten häitten tarvitse maksaa ihan ylettömästi. Meidän häät järjestettiin Helsingissä, vieraita 22, kutsut tehtiin itse, juhlapaikka kiva kartano (alkumalja, alkuruoka, pääruoka, kakku, viiniä ja muita virvokkeita tarjoiltuna pöytiin), vihkipaikka kartanon kappeli, tuttu pappi vihkimässä, hääpuku ja sulhasen puku ostettiin omat, sormus oli ihana, kampaukset ja meikkaukset ja kukkaset hankittiin, valokuvaaja tuli paikan päälle ottamaan upeita kuvia, hääkarkit ja kaurapussit tehtiin, jatkot juomineen ja pikkulämpimine ruokineen meillä kotona, hääyö keskustan hyvässä hotellissa (eikä mennyt hääyö nukkuen!!!), kiitoskortit lähetettiin, tehtiin kahden viikon unelmahäämatka Thaimaaseen 4 tähden rantahotellissa...Ja kustannukset yhteensä vajaa 4000 euroa, omasta pussista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Morsionkaveri

16.7.2004 18:59

ystavattereni meni viime kesana naimisiin suht pienella budjetilla. Aurinko paisto ja vetta tuli ja vihkiminen oli ulkosalla. meno vain parani aamua kohden ja nuoripari taisi jattaa juhlat 04:30 aamulla!
Loistavat, mahtavat ja rakkauden tayteiset juhlat!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sadustako

23.7.2004 16:37

Tuttavani elämän päätarkoitus oli ilmeisestikin päästä naimisiin, mutta koska kunnollisia vapaita miehiä ei näyttänyt vastaan tulevan niin morsian lähti hakemaan sulhasta varatuista piireistä: sieltä sitten tarttuikin mukaan komea, mutta heikkoluontoinen adonis, joka ei halunnut lopettaa avioliittoaan sen paremmin kuin tätä kakkossuhdettaankaan. Tuttavaani tämä ei kuitenkaan häirinnyt vaan hääjärjestelyt aloitettiin jo yli vuosi ennen kuin mies oli avioeroa edes hakenutkaan: vaikka mies varovaisesti yritti sanoa, ettei halua naimisiin niin eihän tämä nainen sitä kuunnellut vaan oli tehtävä kaikki hääkarkit, lautasliinat, häälehdet, Internet-sivut, missä kehuskeltiin rakkaustarinan ihanuutta jne. Naisen sopiman hääpäivän lähestyessä iskikin paniikki kun eroa entisestä ei oltukaan vieläkään haettu - tästä alkoi sitten henkien taistelu ja loppujen lopuksi nainen sai miehen allekirjoittamaan avioerohakemuksen uhattuaan tappaa itsensä.

Häät pidettiin ilman sulhasen sukulaisia ja ystäviä: mies vietti hääyönsä entisen vaimonsa kanssa, mutta juhlat olivat kuulemma hienot ja morsian kirjoittelee vieläkin Internetin hääpalstoilla juhliensa ja itsensä ihanuudesta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sapluuna

31.8.2004 13:12

Olin erään läheisen tuttavani häissä ja häät olivat juuri niin kammottavat kuin kuvittelinkin. Morsiammen aikoja sitten eronneet vanhemmat järjestivät häihin "omat" ohjelmansa, koska yhteis suunnittelu ei sujunut. hääpärin lasten hoitoa ei järjestetty ja minulle lykättiin hääpaikalla muksut syliin ja sanottiin että "sori, mut kai sää voit kattoo perään" ja niinhän minä tein. häävieraiden paikkoja ei oltu mitenkään suunniteltu ja vanhempien eripuraisuuden johdosta morsiammen vanhemmat istuivat samassa pöydässä purnaamassa toistensa huonoista "hääleikki" valinnoista. Kaikki häissä oli laitettu niin pienen budjetin mukaan , että morsian ei muuta tehnytkään kuin ruikutti kaikesta miehelleen. vaikka tekisi kuinka pienen bujetin häät, niistä voi saada miellyttävät ja upean tapahtuman, koska tärkeintähän ei ole se, että hääkakun koristeena olevalla naisella on oikean väriset hiukset.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

morsiusneitona

23.9.2004 12:36

Jos on pakko mennä naimisiin pienellä budjetilla ja lyhyellä varoitusajalla ( olin juuri morsiusneitona... suunnittelu ja toteutus tapahtui n. 1,5 kk:ssa! ), yrittäkää tehdä siitä mahdollisimman helppoa heille, jotka vapaaehtoisesti ja ilman palkkaa (!), sitä suurta juhlaanne järkkäävät! Siis tehkää myös itse mahdollisimman paljon! Muistuttaisin, että päävastuu juhlista ei ole äidillä, morsiusneidoilla tai kaasolla vaan teillä, pääparilla itsellänne.
Häät, jotka me ( kaverit=morsiusneidot ja kaaso) järjestimme onnistuivat lopputulokseltaan loistavasti, mutta stressi oli jossain välissä mahtava. Kun sanoin, että järjestimme, se ei todellakaan rajoittunut vain suunnitteluun ( sisälsi kyllä sitäkin, ohjelman ja istumajärjestyksen suunnittelusta, polttareihin )mutta teimme kirjaimellisesti jopa pöytäliinat yht. n. 50m ( ja niihin töpsyttelimme kultamaalilla koristeet ). Yksi morsiusneidoistamme suunnitteli, teki ja tulosti kutsut, kaikki kotikoneella. Se oli hänen lahjansa morsiusparille. Lopputulos oli kyllä mitä upein, mutta ilman meitä, olisivat häät olleet hyvin yksinkertaiset, niin sisällöltään kuin puitteiltaankin.
Ymmärrän kyllä, että homma oli varsin vapaaehtoista, ja morsian kyllä kysyi minultakin haluanko hommaan osallistua. Siinä vaiheessa en toki tiennyt, mihin työmäärään olin itseni sotkenut. Mutta kuten sanottua, lopputuloksesta olen varsin ylpeä! Ja noita hommiahan olisi ollut varmasti mukavampi tehdä löysemmällä aikataululla. Kun puolitoista kuukautta koko elämä on vain hääaskartelua, voi edessä häämöttävä juhlallisuuskin hämärtyä vain yhdeksi ylimääräiseksi pakkotapahtumaksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MrNiceMan

11.11.2004 11:41

Ei vitsi miten sairaita ihmiset nykyään on! Itse kyllä kannatan avioliittoa miehen ja naisen yhteisen elämisen muotona, mutta tämä naisten häähömppä on kuin joltain toiselta planeetalta. Perusasiat ensin kuntoon ja häissäkin voisi tinkiä puuduttavista, jopa 7 tunnin leikkiohjelmistoista ja keskittyä olennaiseen. Puheet ovat usein paljon mielenkiintoisempia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kaanaa

16.11.2004 15:36

Meidän häät maksoi 3500 euroa, se sisälsi viikon kaupunkiloman etelä euroopassa. Paikalla oli 50 kaikkein tärkeintä ihmistä, ruokaa riitti ja viini virtasi. Häät vietettiin tunnelmallisessa kartanossa meren rannalla. Minä morsiamena tein todella paljon itse, kuten kukka-asetelmat, hääkarkit jne. kutsut teimme yhdessä kotikoneella, kuin myös kiitoskortit. Mun puku vuokrattiin, sulhasen ostettiin. Tunnelma juhlissa oli sellainen kuin toivottiinkin, rento ja leppoisa, niinkuin kavereiden illanistujaisissa yleensä. Kukaan ei joutunut meidän hääjärjestelyistä stressaamaan. Valmistelut aloitettiin tammikuussa ja häät olivat heinäkuussa. Wedding planerille tästä sukat suuhun.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

iilimato

18.11.2004 17:45

En ole itse mennyt naimisiin, mutta olen suunnitellut tulevia häitä kumppanini kanssa.Olen päättänyt mennä vain kerran naimisiin, ja silloin haluan pitää isot häät makso mitä makso.Enkä aio sen enempää itse niistä stressata.Tietenkin osallistun suunitteluun ja joidenkin peinten asioiden tekemiseen, mutta muuten hoitakoon ammattilaiset ne puolestani.Haluan päivästäni täydellisen, ja niin myös kumppanini.Ja siitä lapsiasiasta ymmärrän, että jos paikka tai tilaisuus on hyvin pienimuotoinen ja halutaan viettää päivä aikuisten kesken on silloin suotavaa siitä mainita kutsussa.Mutta mikä olisi ihanempaa kuin viettää kesällä häitä koko suvun kanssa lapset mukaan lukien jossain ihanassa ja rauhallisessa ympäristössä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sivustakatsoja

19.12.2004 04:43

En itse ole vielä naimisiin joutunut mutta tarpeeksi monet häät ja erojaiset nähneenä näkisin että on täysin turhaa tuhlata vanhempien rahoja johonkin omien unelma häiden järkkäämiseen. Maksaisivat edes hääpari itse tuhlajaiset, muta melkein aina käydään rakkaiden vanhempien kukkarolla. Ikuista rakkautta ei saada mahtipontisilla häillä. Ja usein ohjelma on häpeällistä kaikkien kannalta...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

häitä suunnittelemassa

9.11.2006 11:56

Kommentoisin hääsuunnittelijalle tuosta minimisummasta 5000 euroa (“Alle 5000 euron on vaikea järjestää minkäänlaista juhlaa”, sanoo Suomen ainoa hääjärjestelijä (wedding planner) Kati Strömsholm, “ja siihenkin tarvitaan paitsi kekseliäisyyttä, myös suhteita.”):

Pyysin juuri tällä viikolla tarjouksia useista paikoista täällä Helsingissä ja reilulla 5000 eurolla näyttäisi saavan jopa kaiken valmiiksi tehtynä noin 100 henkilölle. Ja jos valmistaa itse vaikkapa ruoat, tulevat häät tietenkin huomattavasti halvemmaksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Until dead do you part

28.1.2008 18:14

4 vuotta sitten serkkuni meni naimisiin. Häät olivat 1700-luvun tyyliset ja oikein tyylikkäät. Mutta tiedättekö te kaikki häähullut ja eronneet, mikä juhlissa oli parhainta? Se, että kaksi rakastavaista saatettiin yhteen! Tänäkin päivänä ne on onnellisesti yhdessä, koska ne keskittyi häiden suunnittelun aikana parisuhteeseen. Me kaikki naiset unelmoitiin jo pikkutyttöinä täydellisistä häistä, muttei ajateltu pääasiaa: avioliittoa. Mua harmittaa, että nykyisin häät on pelkkä pröystäilyn ja vaurauden näyttämisen paikka. Kun kositaan, ihmiset vastaa "kyllä" vain, koska ne tahtoo koreilla ja olla kaiken keskipisteenä kuin mitkäkin prinsessat. Ja sitten häitten suunnitteluun ei varata tarpeeksi aikaa ja stressi ottaa kaiken haltuun. Ja kun "täydellinen" päivä koittaa ja morsian astuu kohti alttaria, hän ei ymmärrä, että kaiken suunnittelun keskellä hän unohti miehensä ja häitten jälkeisen elämän. Sitten about vuoden päästä hän huutaa miehelleen riidan päätteeksi:"Haluan avioeron!" En tietenkään neuvo näitä uusromanttisia järjestämään värittömiä häitä vastoin tahtoaan. Ne saa toki pitää suuret ja upeat häät, kunhan noudattavat näitä neuvoja:1. Varaa suunnitteluun vuosi aikaa. 2. Ota kaasoksi joku, joka on naimisissa tai on ennenkin toiminut kaasona. 3. Laadi budjetti ja pysy siinä. 4. Kuuntele läheistesi neuvoja, mutta pidä kuitenkin oma pääsi. 5. Älä raivoa. Muista välillä rentoutua. 6. Kaikkein tärkein: älä unohda, että astut alttarille tosirakkauden ja uuden perheen kunniaksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

runaway2

9.2.2009 15:00

tosi fixu koodi jos ei lue avec niin tule yksin. OMG voisiko vittu olla karseemapaa istua yksin ja ottaa vastaan ehdotuksia kaikilta muilta noavecsinkuilta

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kuokkijat kotiin!

26.9.2009 11:24

Noista kuluista vielä: Mielestäni 10.000 euroa on suht maltillinen arvio. Itse olimme suhteellisen tyyriissä ravintolassa Helsingin keskustassa, mutta se oli hintansa arvoinen, miljöö oli upea. 120 vierasta sai tilan, ruokailun ja juomat 10.000 eurolla. Monet unohtavat laskea sen, että vaikka itse hommaisi ruoat, tilan vuokra voi olla tuhansia euroja, stressiä riittää eikä siltikään saa yhtä hienoa kuin ravintolassa. Tähän hintaan tulivat päälle vaatteet (uusi morsiuspuku ja sulhasen puku maksavat helposti 1500-2000 euroa, tosin morsiuspuvun voi hankkia huokemminkin vuokraamalla tai käytettynä), kukat (750 €), kampaus ja meikki (100€), valokuvaus ja filmaus (500€), musiikki ja äänentoistovälineet (n. 1500€), sormukset (200€), kiitoskortit (200€) ja lukemattomat muut kulut.

Eli jos kuvittelee, että häiden hinta on sama kuin ravintolan tarjous ruoasta, ei todellakaan tiedä häiden järjestämisestä mitään. Kuluja tulee päälle vielä vaikka kuinka paljon. Alkoholin kulutusta on vaikea arvioida, meidän vieraamme olivat onneksi suhteellisen raittiita. Toisaalta jos vieraille on annettu lahjatilin numero, sinnekin kertyy nopeasti tuhansia euroja.

Ja todellakin, minua ainakin raivostuttivat ne, jotka väkipakolla halusivat tuoda juhliin jotain tuntemattomia hetken heilojaan, joita ei ollut edes kutsuttu! Ilmeisesti ei käynyt mielessä, että jokainen vieras maksoi kuitenkin meille yli 80 euroa. Ei paljon olisi huvittanut maksaa sitä summaa ventovieraasta, kun kutsuvieraslista oli muutenkin pitkä, ankaran harkinnan tulos, ja ison osan kavereista joutui jättämään kutsumatta. Jokaisen peruuttaneen tilalle olisi löytynyt 10 tuttavaa, jotka olisi tahtonut kutsua mutta jotka eivät mahtuneet. Tässä yhtälössä kutsumattomat seuralaiset todella harmittivat! Hääkutsu on tarkoitettu vain niille, joiden nimi kutsuun on kirjoitettu, ja jos on epäselvyyksiä (esim. merkintä perh.), voi hyvin kysyä hääparilta, kenelle kutsu on osoitettu ja kenelle ei!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi