Blogi

Näytetään kirjoitukset kesäkuulta 2009.
Seuraava

Jasså  5

Vittu minua alkoi vituttamaan tuo maailman parantajien ennakkosensuuri. Siispä tässä Pelkosen Jaanalle vastaus/kommentti:

Menee taas kukkahattutoiminnaksi. Touhua uusia virkoja; tupakannatsapoliiseja (röökikyttiä) kaikille julkisille paikoille. Saataisiin työpaikkoja ja päästäisiin työttömyydestä.
Ja niin, eivät ne olekaan roskia. Alapas valittamaan räkälimpeistä ja purukumeista myös.

Ja sitten asiaan...
Tuli tästäkin päivästä autoilupäivä. Ensin lohkoin muutamia pölkkyjä pihalla ja sitten hokasin että en ole käynnistänyt Briggs & Strattonia tänä kesänä ollenkaan. Otin kanisterin kontista ja höläytin tankin täyteen. Hieman minulla oli epäuskoa koska B&S oli taas seissyt ulkosalla kuusen juuressa koko talven. No, öljyä oli tarvittava määrä ja eikun nykäisemään. Ensimmäisellä nykäisyllä ei vielä mitään. Toisella nykäisyllä kone alkoi pyörimään bensiinistä saatavalla energialla! Enne oli sanonta: toimii kuin junan vessa. Junien paskikset kun digitalisoitiin niin niiden toimintavarmuus on vähintäänkin epävarma. Muutin sanonnan: Toimii kuin Briggs & Stratton!

Ai niin se autoilupäivä...Vahasin Almeran loppuun. Vahana käytän Korrekin tuotteita. En käytä mitään höpöhöpö vahoja vaan oikeaa levitä-anna-kuivua-ja-kiilloita vahaa. Vesi kimpoaa maalista nyt. Ikkunat käsittelin ulkopuolelta 5-sateesta aineella. Vesi kimpoaa pois lasista, lika ja hyönteiset eivät tartu ja läpinäkyvyys paranee noin 50%.

Jos haluat autosi paskaksi kahdessa vuodessa tee ainakin näin:
1. Älä pese ja vahaa autoa koskaan tai jos niin ainakin mahdollisimman harvoin.
2. Aja aina kaikki hiekkatiet niin kovaa kuin pystyt/uskallat. Hiekka ja kivet tekevät gutaa helmoissa ja korroosio pääsee ottamaan sijaa kivasti.
3. Pysäköi auto aina nurmipenkalle tai muulle kosteikolle. Jos kosteikkoja ei ole niin pysäköi lantakasaan, se ajaa saman asian. Korroosio tarvitsee kosteata.
4. Aina kun asioit marketeissa pysäköi auto aina sinne missä on eniten tunkua ja kävelyliikennettä eli mahdollisimman lähelle marketin ovia. Näin varmistat että autosi kyljet ovat kuin pottusäkit ja naarmuiset.


Valkosipulimakkaraa!  10

Minulla on outo pinttymä. Nimittäin otan isohkon valkosipulikynnen ja siivutan sen lautaselle. Laitan kaminaan tulen. Paistan hiillosmakkaraa tulella tasan 5 minuuttia niin että pinta on tumman ruskea. Otan makkaran talouspaperilla käteeni ja hieraisen hieman sinappia kärkeen. Otan pienellä hiplehaarukalla valkosipulisiivun ja työnnän sen suuhuni, en puraise heti. Puraisen palan makkaraa ja pureksin samalla valkosipulin. Tätä jatkuu kunnes kumpikin loppuu yht'aikaa, makkara ja valkosipuli. Ja homma alkaa alusta kun saan paistettua toisen makkaran. Syödessä katson jotain elokuvaa.

Huom! Obs! Makkaran on oltava hiillosmakkaraa. Sinapin on oltava Auran. Makkara on paistettava tulessa. Muuten homma ei toimi.


Uh oh  1

Taas joku markkinapelle herätti mut keskes yötä jotain klo 11. Olisko ollut Mediapex tai joku muu turhuuden huipentuma. Neiti alkoi kyselemisen onko minulla kiire. Sanoin että on kiire, ei jouda ja käänsin tyynyä ja kylkeä. Pari tuntia vedin zetaa vielä. Mitä vittua ne mulle soittelee prkl.

Päivän duunailin siitintä. Purin oven verhoilun ja kiinnitin irronneen ikkunalasin takaisin paikoilleen.. Samalla liimailin repsahtaneet verhoilut vaneriin ja öljysin kotelosuojaöljyllä ovea. Samalla öljysin sitten saranat ja lukotkin. Piti imuroida vielä ja pestä ja kuivata koko komeus. Koko vehkeen olin jo vahannut viikko sitten. Noh, luutusin vielä verhoilun. Eilen vaihtelin puhtaat istuinsuojat ehjien istuinten suojaksi.

Rouva kun tuli hakemaan autoa puhkesi hän liikuttuneena kyyneliin. Hänestä tuli 92k ajetun, loistavasti huolletun Porsche systeemin omistaja kaikkine kuitteineen ja asiakirjoineen. Kovin kummoisesti hän ei kyllä osaa kytkintä käyttää ja moottori on tehokas sata hepoinen ruiskusyöttöinen, joten hän epäili olevansa vaaraksi liikenteessä...I agree...Auton säilytyspaikkana on sitten ainakin toistaiseksi pahin mahdollinen paikka: Nurmipenkka!. Siihen se ruostui edellinenkin auto, Honda vm86.

Nyyh, tulee ikävä kaunista mustaa urheiluautoani, minkä rakas täti-vainaani minulle jätti. =(.

Aloitin sitten vahaamaan Almeraa. Vitun verenimijät kuppasi koko ajan. Miksi ne eivät kuole pakkasessa!!?? Miksi niitä pitää olla olemassa?

Viime yönä oli molemmat plus asteet ja taitaa tulla viileähkö tämäkin yö.


AGGRESSIIVI  2

Suomen kielen vanhojen modusten rinnalle on puhekielessä vakiintunut aggressiivi. Se taipuu persoonissa ja luvuissa ja kaikissa tempuksissa. Aggressiivin tunnus on toistaiseksi hyvin vaikeasti mihinkään sanaluokkaan määriteltävissä oleva VITTU. Vittu ei koskaan esiinny yksin, se edustaa siis eräänlaista pohjarakennetta tai osamorfeemia. Vittuun agglutinoidaan aina jokin persoona- tai relatiivipronomini. Jälkimmäiset esiintyvät poikkeuksetta paikallissijoissa.

Vittu + pronomini -kombinaatio muodostaa siis aggressiiville tunnusomaisen modusrakenteen. Aggressiivirakenteen rektio on sellainen, että se vaatii peräänsä joko kieltomuodon pääverbin tai vaihtoehtoisesti paikallissijamuotoisen (harvemmin partitiivimuotoisen) kielteisen liitepartikkelin sisältävän pronominirakenteen. Funktioltaan aggressiivirakenne on siis kieltoapuverbiä (en, et, ei) vastaava.

PREESESTAIVUTUS

1.sg vittumä jaksa mitään myydä.
2.sg vittusä rupee mulle iniseen.
3.sg vittuse tullu ees paikalle, turhaan venasin.
1.pl vittume mitään pikkulapsia syödä, paskapuhetta.
2.pl vittute mihinkään raflaan tule, kunhan jauhatte.
3.pl vittune mistään mitään tiedä.

Persoonattomia:
Vittusiellä mitään ilmasta viinaa ollu.
Vittutäällä mikään kesä ole.
Vittutäällä jaksa pitempään notkua.

Muissa tempuksissa aggressiivi taipuu saman kaavan mukaan.
Imperfekti: Vittumä jaksanu sitä kissa pelastaa.
Perfekti: Vittumä oo jaksanu kahteen viikkoon tiskata.
Pluskvamperfekti: Vittumä ollu jaksanu ees syödä päiväkausiin ennenku jouduin tiputukseen.

Lause "Vittuse tippu tohon avantoon" ei ole aggressiivi, koska lauseen imperfektimuotoinen predikaatti on indikatiivissa! Kyseessä on siis tavallinen kirosanalla höystetty indikatiivilause, jonka nimeäminen aggressiiviksi osoittaa sangen pitkälle kehittynyttä lingvistisen silmän verkkokalvon rappeumaa.

AGGRESSIIVI MODUKSENA

Koska aggressiivi on modus, se ei voi esiintyö samassa lauseessa eri modukseksi laskettavan predikaattimuodon kanssa. Aggressiivi, vanhan kansan suussa ponsitapa, ilmaisee aktiivista närkästystä, kyllästymistä, turhautumista, hermostumista ja suoranaista suuttumista. Tarkemman taustatunteen voi vastaanottaja päätellä kontekstista. Aggressiivin yhteydessä käytetään eräissä piireissä tehokeinona elekieltä, jonka luonne voi vaihdella sormimerkeistä aina täyskontaktimanööveriin. Tämänhekisen tietämyksen mukaan aggressiivia ilmaistaan samalla tavalla suurimmassa osassa maailman viittomakieliä.

Vittumä mitää tajunnu. =/


Autoilupäivä  2

Möin siittimeni pois kun kerran löytyi halukas rouva ja maksoi mitä pyysin. Joutavanahan tuo tuossa roikalehtikin. Jatkuvaa laittoa se vaati että pysyi jotensakin käyttökunnossa. Mutta hyvin se oli suojattu ja rasvattu tähän asti! Pesen sen vielä ennen luovutusta, samaan hintaan.

Tilalle rekisteröin 99 mallisen automaattivaihteisen Almeran.



Sää -blogi  1

+2C. Sataa hoo2oota. Lisäsin puita kaminaan. Kohti jääkautta mennään vitun viherpiipertäjät.

Edit: Ostakaa lisää niitä muovisia kotteroitanne ja muovisia pussejanne ja muovi-sitä-muovi-tätä ja maailmanne pelastuu senkin hippokraattiset kettutytöt! Phui vitun vihreet nillittäjät.


Sää -blogi  6

Yöllä oli +1C ja tuuli. Vieläkin tuulee hiukan. Aina tuulee. Piti lämmittää sauna kuumaksi. Kamina lämmitti yläkerran. Ei öljyllä kesällä lämmitetä. Jos en muuta keksi niin twistaan itseni lämpimäksi. Tai hyppään narua.


Eihän voi olla totta!  3

Sanokaa, voiko tämä olla totta että "tytöt kerjäävät raiskaamistaan pukeutumalla minimaalisesti paljastellen pintaa"? Nimittäin itse lukeudun siihen kasvatuskastiin kuka ei koske sormellakaan vaikka nainen olisi alasti kadun kulmassa. Ihmisellä on henkilökohtainen koskemattomuus. Ei iholle saa käydä vaikka mikä olisi. Silti, aika iso osa ihmisistä syyllistää naisen pukeutumisen raiskaus tapauksien syyksi. Minusta se on merkillistä. Eihän homo sapiens ole viettiensä vietävissä. Ihmisellä on vapaa tahto valita tekemisensä - hyvässä ja pahassa.

Mietin asiaa enempi tuon iltalehden uutisen vuoksi.

Tämä keskustelu sai siis alkunsa siitä kun Tampereella etsitään taas tummaihoista (ilm. pohjois-afrikkalainen) raiskaajaa.


Seuraava