Blogi

Näytetään kirjoitukset tammikuulta 2011.

Hrrrr....  10

En pidä makuuhuoneeni patteria päällä talvisinkaan. Pidän siitä, että makuuhuone on viileä, ei kuitenkaan kylmä. Viileässä makuuhuoneessa on taivaallista kietoutua untuvatäkkiin :) Monesti toitotetaan, että viileässä nukkuu paremmin. Ei aavistustakaan. Pidän viileämmästä ihan muuten vain. Muu asunto on lämpimämpi. Päivisin makuuhuoneen ovi on auki, jolloin lämpötila tasaantuu. Yöllä ovi on kuitenkin kiinni, etteivät karvakuonot valtaa petiäni. Niinpä makuuhuoneeni viilenee yön aikana.

Tänä aamuna tuntui kyllä poikkeuksellisen viileältä. Käsivartta ei paljon tehnyt mieli työntää pois peiton alta ja lopullinen nouseminen pois vuoteesta oli todella vavahduttava kokemus. Raahustin ikkunaan ja unentuhruisin silmin menin katsomaan lämpömittarista lukemat.

Naulasin katseeni sinne jonnekin -10c tienoolle. Tuttua väripalkkia ei kuitenkaan jostain syystä näkynyt koko mittarissa. Hämmästyneenä töllistelin aikani ja mietin, oliko mittari mahdollisesti rikki. Sitten aloin pikkuhiljaa, oivalluksen vallatessa mieleni, valuttaa katsettani alemmas, alemmas ja alemmas.

Löytyhän se palkki sieltä. Nimittäin -31c kohdalta! Helvetti!

Ensi yöksi on varmaan pakko laittaa patteri päälle.


Muuttohelvetti takana  6

No vihdoinki!

Sain muutettua mun kaikki kamat, paitsi huonekasveista suurimman osan. Muuttopäivänä oli -31c pakkasta. Muuttomies vanno, et sen auto on takaa niin lämmin et kasvit ei varmana palellu. Mä sanoin et varmana paleltuu. Muuttomies sano, ettei varmana palellu. Mä sanoin et kun sen auton peräkontti on nyt ollu kaksi tuntii auki koko ajan, ku sinne on roudattu kamat tässä järkyttävässä pakkasessa niin kai sä tajuut ettei se lämpee viidessä minuutissa sellaseks, että siellä vois kasvit olla ja ettei nää kasvit kestä edes minuutin verran pakkasta. Muuttomies vanno, ettei kasvit varmana palellu, koska hällä on supertehokas lämmitin.

Mun 11 vuotta rakkaudella kaksimetriseksi pienestä taimesta kasvattama limoviikuna paleltu kuoliaaksi, vaikka olin paketoinu sen. Samoin palmu. Orkideat kuljetin henkilöautossa kylmälaukun sisällä, ne selvis. Samoin kultaköynnös, se pudotti puolet lehdistään mut on hengissä. Mut mun rakas limoviikuna, mun ylpeydenaihe, mun pride&joy, on mennyttä forever. Vittu!Ja muuttomies vaan hymähteli. Eihän se voi tietty käsittää, et rehuihinsakin voi kiintyä.

Nyt sain sit laajakaistanki, viimein. Liikaa toki olis ollu vaadittu, et se olis menny niinku on sovittu, mut nyt mulla on se. Niiden piti tulla sopimuksen mukaan maanantaina "varaudu olemaan kotona klo 8-12, jotta asennus voidaan onnistuneesti suorittaa". No mä käkin kotona järjestelemässä tavaroita, eikä asentajaa kuulunu. Kahden maissa ip läksin sit kaupungille, koska oli tuhat ja sata asiaa, jotka piti saada hoidettua virka-aikana. En ennättäny edes keskustaan asti kun puhelin soi ja siellä oli asentaja joka kyseli miks mun kotikolossani ei oo ketään avaas ovea. Olin sit aika ynseenä sille siitä. Nolottaa, eihän se sen vika ollu kait, mut vitutti. Sanoin sit, et mä oon just lähteny kotoa ja niin paljon on asioita hoidettavana, etten ainakaan kolmeen tuntiin oo takas. Niinpä homma sit siirty. Mut nyt se on asennettu, viimein.

Ens maanantaina pitäis sit mennä takas duuniin. Viimenen lomaviikko menossa ja nyt oon viimein saanu unen päästä kiinni ja vedelly joka yö semmosta 10h unta. Mut ottaen huomioon et tätä ennen meni kaks viikkoa 4-5h yöunilla, niin ei tää yks viikko taida sitä paikata. Mut parempihan tää on ku ei yhtään mitään.