Blogi

Näytetään kirjoitukset joulukuulta 2010.

Itsenäisyyspäivä: yleinen vapaapäivä ja silleen  5

Ihanaa itsenäisyyspäivää. Joillakin se on vapaapäivä ja jotkut on saanu rentoutua pitkän viikonlopun. Mulla oli vapaata lauantai. Eilen mut soitettiin töihin, koska "kukaan muu ei pääse tuleen (=suostu tulemaan)". Pääsin töistä kymmeneltä ja kun olin polkenut pakkasessa kotiin pyörällä, kesti pitkälle yli puolenyön ennenkuin sain nukuttua.

Aamulla heräsin puoli kahdeksalta siihen, että lumitraktori peruutti maantasossa olevan makuuhuoneeni ikkunan alla *piip piip piip piip*, muistuttaen minua siitä, että jotkut ovat todellakin itsenäisyyspäivänäkin töissä. Siis myös jotkut muut kuin... no mutta siitä myöhemmin. En saanut enää unta, vaikka väsyttikin, joten nousin sitten ja vedin aamiaisen kitusiin ja läksin koirien kanssa ulos. Ulkona oli vähemmän kiva huomata, että siellä tuulee n. 100m/s vaakatasoon. Nimittäin seuraava ohjelmanumero oli lähteä ihan suoraan vastatuuleen polkemaan tallille, koska luuska tarvitsi liikuntaa, en ollut saanut ketään puolestani katsomaan sitä (onhan sentään itsenäisyyspäivä) eikä bussit kulkeneet, koska... niin, on itsenäisyyspäivä. Yleinen vapaapäivä.

Tallilta kotiuduttua taas koirat ulos, niille sapuska eteen ja itse suihkuun kolmeksi minuutiksi. Hiusten kuivaus, meikkiä, vaatteet niskaan, heiheit koirille ja taas pyörän selkään. Pihatiellä ekan kerran nurin ja liikenneympyrässä toisen kerran. Onneksi ei ollut liikennettä (koska on itsenäisyyspäivä, yleinen vapaapäivä).

Onneksi täällä töissä ei mikään ole muistuttanut minua siitä, että on yleinen vapaapäivä. Sen verran täällä on ollut koko illan helvetti irti. Töissä taas iltakymmeneen, vain päästäkseni huomenaamuna kahdeksaksi takaisin. Mulla oli viimeksi täysin vapaa viikonloppu 1,5kk sitten. Viikottainen työtuntimääräni saattaisi saada työsuojeluvaltuutetulta kahvit näppikselle.

On mulla sitten etuoikeutettu olo, kun mulla on töitä. IHAnaa!


Muutto  8

Tapahtu se, mitä mä oon "pelänny" loppuvuoden. Mun tulevasta työpaikasta sit ilmotettiin, et passais tulla. Kuukautta etukäteen.

Vittu mä tarviin enemmän mun elämän järjestelyyn. Ei kuukausi riitä. Kämpän irtisanominen, sähkösopimus, sanomalehden peruminen ja muut vastaavat on ihan helppo homma verrattuna siihen, että mun eläintarhalle pitäis löytää jotkut paikat missä olla. Lisäks mun kämppä siellä uudella paikkakunnalla on rempassa, sähkömies tulee "joskus ensi viikolla" eli ei tuu ja kylpyhuoneeseen ei tuu vielä vettä. Rahat on lopussa, lo-pus-sa, ja koska joudun järjestelemään tän muuton näin nopealla aikataululla, joudun ottamaan viikon palkatonta vapaata. Se taas ei kohenna rahatilannetta.

Vittumävihaan.

Ja mikä voiskaan olla kivempaa ku joulu muuttolaatikoiden keskellä? Kolme vuotta sittenhän sitä viimeks kokeiltiin.