Koira

  • Caduceus

Saatana. Koiralla on jo pitkään (viimeisen vuoden) ollut ongelmana toisen takajalan ontuminen kovan rasituksen (esim. kahden tunnin lenkki umpihangessa, höpelönä se juoksee koko ajan) jälkeen. Ontuminen on kestänyt sen illan ja jalka on ollut aina seuraavana päivänä täysin normaali. Olen aina hieronut ja venyttänyt sitä hellävaraisesti ja se on tuntunut auttavan, lisäksi koira ei ole reagoinut minkään nivelen taivutteluun. Niinpä olen antanut asian olla ja pitänyt sitä lihaskramppina jota hieronta ja venytys on helpottanut.

Nyt kaksi viikkoa sitten käytiin heittämässä umpihankilenkki vajaat kaksi tuntia, ja koira tietty painoi koko ajan sata lasissa. Ja koira kolmella jalalla samana iltana. Mutta myös seuraavana päivänä ja sitä seuraavana. Joten vein sen lääkäriin joka totesi, että takapolvesta taitaa olla ristiside ainakin osittain pamahtanut joskus aikoinaan, ja sen pohjalta sitten polveen on kehittynyt vuosien saatossa nivelrikko. Määräsi tulehduskipulääkekuurin ja sanoi, että jos koira alkaa taas kuurin jälkeen ontua niin sitten vaatii jo tarkemmat tutkimukset ja kuvantamiset, ja voi olla että siitä ei kyllä hyvä tule.

No, eilen loppui lääkekuuri ja tänään koira sitten selvästi vain vartin aamukävelyn jälkeen aristi jalkaa oltuaan vähän aikaa levossa.

Voi vittujen kevät. En paremmin sano. Nimittäin tuo koira on niin metsästyshullu, ja niin aktiivinen liikkuja, että sillä hajoaa pälli jos se ei pääse juoksemaan kuin sekopää. Ja mitä siitä syksyllä tulee, kun lähden metsälle ja koiran pitäisi jäädä kotiin? Sanonpahan vaan, että mökki olisi revitty siinä vaiheessa maan tasalle, kun tulisin kotiin. Helvetin helvetti. Ja tuo koira niin elää metsästykselle ja juoksemiselle, että tiedän että se kärsii, jos se ei saa niitä tehdä.

Se on vaan siinä, että mä en oikeasti kestä jos toi koira pitää lopettaa. Se on nimittäin kiltein koira, mitä olen koskaan nähnyt, ja luonteeltaan vaan niin ihana, että toista saa hakea urosten joukosta.

Mitä hittoa mä teen?? En voi tässä ajatella vain itseäni ja omaa mukavuuttani, tiedän että mun on ajateltava myös koiran parasta ja mitä elämää on ramman metsästyskoiran elämä? Ei mitään. Mutta miten minä teen päätöksen?

Helvetin helvetti.

8 kommenttia

Arica

30.3.2009 19:58

Ne saavat leikkaamalla nykyään ihmeitä aikaan. Se tosin tarkoittaa muutaman viikon pakkolepoa operaation jälkeen, mutta sitten koira voikin jatkaa normaalia koiran elämää.

Jaksamista emännälle ja koiralle rapsutukset! Jospa kaikki järjestyisi parhain päin.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ZOMQandBarbieQ

30.3.2009 20:04

joo kyllä sen kuntoon sen sun koiras, mut maksaa maltaita tosin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SeSama

30.3.2009 20:06

Suosittelen lämpimästi homeopatiaa! Edellinen koirani sai siitä avun niskamurtumaan, johon oli joutunut syömään kipulääkkeitä jo kolmatta talvea ennen kuin löydettiin tämä kunnon hoito. Periaatteessa on täyttä huuhaata, mutta ihme kyllä toimii!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Caduceus

30.3.2009 21:07

Arica, Zom, muutaman tutun koiralta on ristiside leikattu, ja ei siitä kyllä hyvä tullu. Aikansa kesti ja sitten pamahti uudelleen. Kun nää on niin saakelin höpelöitä juoksemaan nää setterit, ja niin metsästyskiihkoisia, niin ne ei osaa yhtään satsailla vaan se on täysillä tai ei mitään. Sitä ei meinaa korjatut paikat kestää. Ja kun kyse ei ole tuoreesta ristisidevammasta vaan vanhan vamman aiheuttamasta nivelrikosta, niin voiko sen nivelrikon leikata? En usko. Tai mistä mie tiedän. Ahistaa. No, toivottavasti nyt saisin omalle eläinlääkärille ajan keskiviikolle jolloin pääsisin sen viemään. Sitten oltais viisaampia.

SS, homeopatia on varmasti hyvä tollasissa tapaturmajutuissa, mutta mitenkähän kun nivelrikko on jo kehittynyt?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Robust77

30.3.2009 21:33

jokainen meistä pystyy hankkimaan koiran, mutta kaikki eivät kykene siitä luopumaan. Rakkaakkaalle ysvävälle on tehtävä sen ansaitsema palvelus. Et sinäkään olisi varmaan onnellinen, jos kätesi sahautuisi poikki ja joutuisitkin Dubaihin kotirouvaksi huntu päällä, kun et muuhun enää kykene.

Keäväisiä auringonsäteitä

:)roopusti

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Robust77

30.3.2009 21:34

kts yllä, kylläpä tuli kohtuuttoman monta kirjoitusvirhettä, liikaa happea suonissa ilmeisesti, kun tulin koirien kanssa pitkältä lenkiltä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Caduceus

1.4.2009 21:27

Rob, niin, sinähän olet siinä tilanteessa ollut ja tiedät, millaista se on. Mutta tiedät myös koiran ja sen luonteen, ja sen että rampana sen elämä ei kummoista ole.

mini, kiitos haleista ja tekstareista. Huomenna ollaan viisaampia.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:48

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus