Palaneen kävyn käryä

  • Caduceus

Helvetti, että ihmisellä onkin korvat päässä. Silleen on nimittäin pakko kuulla/ kuunnella asioita, joista ei aina olisi niin väliksi, etenkään tässä työyhteisössä.

Satuin syömään samaan pöytään tanttalauman kanssa ja menossa oli keskustelu kesälomista. Siitä, mihin aikaan kelläkin on tarkoitus lomansa toivoa ja silleen. Lomia kun ei vielä ole tulevalle kesälle jaettu. Meidän työpaikalla lomat tulevat käytännössä aina touko-elokuulle, ja jokaiselle sitten vuorollaan siellä toukokuussa. Kun kylmä tosiasia nyt vain on se, että kaikki eivät voi olla yhtäaikaa heinäkuussa lomalla ja että kaikki eivät aina saa lomiaan samaan aikaan kuin muu perhe. No, yksi isosuinen ja -ääninen tantta siellä oli sitten oikein täydessä vauhdissa selostamassa, miten hän on anonut lomansa heinäkuulle, ihan niinkuin aikaisempinakin vuosina, koska "meidän Petterin firmassa" kesälomat ovat aina heinäkuussa. Ja monologi päättyi julistukseen: "Perkele, jos mulla on kesäloma touko-kesäkuussa, niin se on sitten sairasloma heinäkuussa."

Tässä vaiheessa mä annan itselleni täyden kympin. En nimittäin tehnyt sitä mitä mieli teki eli alkanut avautua akalle siitä miten helvetisti tuollaiset vitun loiset korpeavat minua, vaan söin ruokani ääneti loppuun ja läksin pois. Ja tulin avautumaan tänne.

Kun se nyt vaan on sillä lailla se asia, että lomat kiertävät. Jokaiselle sattuu vuorollaan loma jonain muuna kuukautena kuin heinäkuussa. Se nyt vaan on niin. Systeemi on IHAN JOKAISELLE yhtä reilu tai epäreilu. Jokainen joustaa vuorollaan, ja jokainen saa vuorollaan. Paskempi tuuri yksinä vuosina, parempi toisina. Ja mun mielestä se on oikeastaan ainoa järkevä tapa ratkaista asia tällaisessa maassa, jossa kesä ei todella kestä puolta vuotta. Ja koska töissä on vaan joidenkin pakko olla silloinkin,kun aurinko paistaa. Mua vituttaa aivan suunnattoman paljon tuollaiset itsekkäät omaan napaansa tuijottajat, jotka asettavat itsensä ja oman etunsa (tässäkin asiassa) toisten yläpuolelle ja perustelevat sekä itselleen että toisille, että heidän kohdallaan on tehtävä asiassa poikkeus vain siksi, että se on heidän mielestään oikein. Mitäpä siitä, että kyseinen tantta on saanut lomailla heinäkuussa kaksi edellistä vuotta jo. Ja sitten tuo, että aletaan latelemaan ehtoja tyyliin "jos en saa sitä niin sitten minä jään sairaslomalle".

Olisin muuten tanttana aika varovainen siitä, kenen aikana tuollaista suustani päästän. Korvat kun kuuntelevat. Ei, en aio mennä kielimään, ei kuulu tapoihin. Mutta muut eivät ehkä ole yhtä solidaarisia.

4 kommenttia

TiBu78

16.3.2009 12:19

Ihanaa... muillakin on tollasia työkavereita.... :) Meillä ei ehkä ihan sama tilanne kun kahdestaan pitää lomat jakaa, mutta yhtä hankalaksi senkin voi kuitenkin tehdä... Kun toinen kutsuu itseään "senior backoffice-toimihenkilöksi" niin olettaa, että tällä itsensä seniorioimisella on sitten etulyöntiasemassa aina, kun lomista "sovitaan"...

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Caduceus

16.3.2009 12:55

TiBu, just just, että tyyppi sit on antanu itselleen "ylennyksen" ;D *heko*

Fran, samaa mieltä!

gentle, mulla myös aina syksyisin lomaa syys-lokakuussa jossain vaiheessa, mutta on se kiva kesälläkin vähän hengähtää välillä. Etenkin, kun pääsee järvelle veneilemään ja kalastamaan.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

16.3.2009 16:28

Tänä vuonna on mulla taas loma heinäkuussa.Mulle ihan sama vaikka oliski alkukesästä loma.Mutta mutta..
Idiottimaisesti lomarahat tulee aina vasta heinäkuun liksaan.Viimevuonna oliki kiva lomarahoista maksella pois sitte se lähes tappiin vingutettu visa.
Vielä olis 8 päivää lomia käytetävä ennen seuraavan lomakauden alkua.Jos ei käytä ni saa vasta seuraavan kerran niitä käyttää syyskuussa 2010. Sekin on kummaa kun ei tienattuja lomia saa pitää pois kun vasta vuoden päästä.No tasan ei käy lomat..

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:49

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus