Rehellisyys maan perii, ja Rööperiä

  • Caduceus

Menin tänään kaverin synttäreille muutaman kilsan päähän. Koska on aika paljon pakkasta, ja koska olin laiska ja porvari, ja eniten koska julkisia ei mene sinne, ajoin taksilla. Taksin takapenkillä istuessani käsilaukkuni kaatui nurin. Koska siitä oli vetoketju auki, kopeloin penkin huolella että oliko sinne pudonnut mitään. En huomannut, että mitään olisi pudonnut enkä sen enempää tarkastanut käsilaukun sisältöä. En, ennenkuin olin tekemässä lähtöä kamun luota ja aloin kaivaa käsilaukkua että oliko kännykkään tullut viestejä. Ja mitä helvettiä. Kännykkä ei ollutkaan kassissa.

Pienen tuokion elättelin toiveita, että kännykkä ehkä jäi sittenkin kotiin, mutta sydämessäni tiesin että ei se siellä ole. Kaveri heitti mut kotiin ja kotona ollessa sitten lainasin kamun kännyä ja soitin omaani. Ei kuulunut asunnossa mitään, mutta sen sijaan puhelimeen vastasi möreä miesääni. Se oli se taksikuski, joka oli heittänyt mut kamulle. Se oli poiminut kännykkäni talteen. Ja oli liikkeellä reilun kilsan päässä kotoani ja oli niin ihana että toi kännykän mulle kotiin taksillaan. Pursusin kiitollisuutta ja pakotin sen sitten ottamaan kympin vaivanpalkkaa kännykän palauttamisesta. Mahtavaa, ettei kännykkä jäänyt sille tielleen. Maailmassa on sittenkin vielä rehellisiä ihmisiä (tai tässä uskossa olen ainakin puhelinlaskun tuloon saakka).

Eilen kävin katsomassa ennakkoon kehutun Rööperin. Täytyy sanoa, että tykkäsin todella kovasti. Ainoa, joka ei oikein istunut roolihahmoonsa, oli Jasper Pääkkönen, mutta inhoan hänen S-kirjainta suhisuttavaa puhetapaansa muutenkin niin paljon, että tämä on vain minun henk.koht. mielipiteeni. Erityisesti mieleen painui Peter Franzenin uskomaton roolityö Krisuna, jonka huumeet vähitellen vievät mukanaan. Franzen maalaa mielettömän kuvan narkkarista, jolle vain se seuraava piikki merkitsee jotain ja joka on valmis uhraamaan kaiken, myös vanhan ystävyyden ja uskollisuuden seuraavan annoksensa eteen. Franzen on monesti esittänyt kirkasotsaista söpöä pojua, tässä hän pääsi näyttämään näyttelijänlahjojaan ja voi veljet. Hän on todella hyvä. Kaiken kaikkiaan muutenkin erittäin hyvä leffakokemus, suosittelen.

5 kommenttia

Anonyymi

25.1.2009 00:13

On tässä pahassa maailmassa vielä jäljellä rehellisiäkin ihmisiä :)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Caduceus

25.1.2009 17:25

Mä tarkastin lokin eikä siellä ainakaan näkyny että olis sillä minnekään Paraguayssa asuvalle tädilleen tms soitellut. Tai sitten se on ollu niin fiksu, että on tyhjännyt lokin. Mut en mä usko. Mut oli mieletön tuuri! Ja tosi hyvä säkä et se sattu olee ihan siinä mun kodin lähellä kun sitten sille soitin.

Kyllä meinasi sydän jättää muutaman lyönnin väliin kun totesin että nyt ei kyllä kännyä näy missään.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

25.1.2009 20:46

Hyvä homma että sait puhelimen takaisin, ilman sitä on vähän alaston olo nykyaikana. :)

Mä kävin pari viikkoa sitten katsomassa Rööperi-leffan ja pidin siitä myös, vaikka Pääkkönen ei sopinut ollenkaan siihen rooliinsa, liian babyface tai jotain.
Kieltämättä mulla oli ennakkoluuloja kun ohjaajana oli Aleksi Mäkelä ja mukana oli "Vintiöt"-sarjan hemmoja mutta hyvin elokuva veti mukaansa ja sitä jaksoi katsella.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

EasyLiving77

29.1.2009 18:16

Mäkin pidin Peter Franzenista Rööperissä, se veti hienosti ja hyytävästi antisankarin roolinsa alusta loppuun saakka. Jasper... no se nyt on mitä on, ehkä siinä Korpun roolissa haettiin jotain Kellopeli Appelsiinin tyyppistä hahmoa, siltä se ainakin näytti.

Muuten se leffa oli ehkä puoli tuntia liian pitkä, pidin kyllä fiiliksestä ja visuaalisesta ilmeestä.

Olin jouluaattona taksissa, löysin takapenkiltä lompsan, ja annoin sen kuskille. Tuli hyvä mieli itselleni.

-Easy-

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:50

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus