Britit nuo Euroopan fiksuimmat

  • licence27

Kuulostaako tutulta vai sarkastiselta- no varmaan sielläkin on ollut mielipiteitä puolesta ja vastaan, fikusuja ja vähemmän fiksuja puheenvuoroja.

Kuitenkin nyt sit vaan odotetaan erojulistusta ja katsotaan mitä tapahtuu.

Ehdin nuorena miehenä työskennellä myös brittien kanssa heidän saarillaan ja silloin valuuttaa joutui vielä vaihtamaan vaikka kuinka moneen maahan mennessä. Nyt tehdään valuuttakurssimuutoksilla joko rahaa tai tappioita, mutta vähän kuulostaa siltä että jossain on viimein tajuttu että EU ei ole sama kuin itsenäisyys.

Liekö sitten seuraava vaihe sellainen että kanaalin alittava tunneli räjäytetään umpeen, kaikki rajamuodollisuudet palautetaan ja saari on taas saari.

Itsehän en äänestänyt EU:n puolesta. Kaikki pahimmat pelkoni ovat toteutuneet Ukrainan tapahtumia lukuunottamatta.

En tosin osannut kuvitella millainen määrä ihmisiä jättäisi kotinsa ja lähtisi vaeltamaan sotia pakoon tai paremman elintason perässä tai varsinkaan sitä kuinka paljon heitä kuolee sitä yrittäessään.

Toki samoin olisi voinut tapahtua jo kauan aikaisemmin ja on tapahtunutkin, mutta mitään ei vaan opita. Edelleen soditaan, edelleen elintasojen välillä on suuri kuilu, edelleen ollaan kateellisia naapureille ja ruoka on edelleen kallista, samoin alkoholi, tupakka, autot, moottoripyörät polttoaineet jne jne.

Työkoneissa hinnat ovat paikoin lähes tuplaantuneet, huoltotarpeistossa kerroin on lähellä kuutta ja paljon saa taas klapeja tehdä että selviää seuraavista talvista.

Halpaa on vain kaukoidässä tuotettu krääsä aina siihen saakka kun muuttuu romuksi ja koittaa jätehuoltolaskun aika.

Ei paljon naurata kun alkaa olla hyvän käytetyn auton verran saatavia maatiloilta joilla ei yksinkertaisesti rahat riitä elämiseen, lisää lainaa eivät saa ja rakennukset jäävät joko kesken tai kokonaan rakentamatta. Ne pärjää joilla on "vanhaa rahaa" tai muuta liiketoimintaa mutta tällä menolla ei tiedä kuinka kauan.

Maailma olisi erilainen jos Suomessa tehtäisiin edes kaikki pohjoismaiden matkapuhelimet/mobiililaitteet, autot ja työkoneet alusta loppuun ja merkistä riippumatta. Toki muutakin teollisuutta ja palveluita on oltava, mutta ennen kaikkea sellaista tavaraa mikä kelpaa vientiin muuallekin kuin sinne missä meldoniumongelma kasvaa.

Taas pienemmällä tasolla NYT pitäsi Suomessa herätä maatilojen ahdinkoon. Täytyisi tajuta että vaikka pieni olisi määrällisesti tuottamaton ja iso jonkun matematiikan mukaan kannattava niin jossain siinä välimaastossa on kohta ammottavia aukkoja maan täydeltä. Tiloja joille ei voi jäädä jatkamaan vuosisatojen perinteitä. Tiloja joita on raivattu metsiin kuokalla ja kaskeamalla. Tiloja jotka ovat liian suuria kaupunkilaisen hevosharrastuksiin, mutta liian pieniä viljelijäperheen elättämiseen.

Brittien päätös tulee näkymään Suomessakin. Voi olla että siellä asuvat sukulaiseni iloitsevat tai sitten siellä voihkitaan kun mielestään muuttivat toiseen EU maahan ja nyt maa palaa juurilleen. Ei tosin varmasti kivikauteen ellei satu ikäviä ydinturmia.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:29

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus