Himohamstraajat

  • licence27

Nyt kun talvi kolkuttaa ovea ja joulukin jo lähestyy, ainakin siltä näytti lähimmässä ostoskeskuksessa kun viimeksi kävin. Kaikkea ylivuotista tavaraa oli kannettu aulaan saakka mm. Kuntopyöriä, peittoja, pajukoreja ja muovilaatikoita.

BB:n ja V:n lisäksi tänne on tuotu himohamstraajat. Siis yksinkertaisuudessaan sarja ihmisistä joilla on liikaa tavaraa, pakko ostaa lisää ja lisää ja kauhean vaikea luopua mistään. Vielä joku pari-kolme sataa vuotta sitten paperia, lehtiä, kirjoja ym tavaraa oli niin vähän että tuollainen käytös oli mahdollista vain rikkaille. Nykyään kuka tahansa voi kantaa asuntonsa tavaraa täyteen, oli se sitten sillan alunen, pahvilaatikko, savimaja tai kivilinna.

Noin varmaan 20 vuotta sitten esitin toivomuksen ettei jouluna tulisi yhtään pehmeää pakettia, jopa noppakiville, tiilille ja leca harkoille olisi enemmän käyttöä. Edelleenkin olen aivan samaa mieltä, koska sukkia lukuunottamatta tuntuu että vaatteita olisi ainakin kymmenen vuoden tarpeisiin. Mutta milläs sen sitten sanoo tutuille ihmisille loukkaamatta? Hyvin säilyviä herkkuja olen toivonut ja myös antanut.

Valtavasta tavaramäärästä huolimatta puutteitakin tulee vastaan. Äidin primeran lasinpyyhkimiä korjatessa ei löytynyt sopivaa hylsyä, väännintä ja kierretappia, ei toki sitä rikkoutunutta osaakaan, mutta sen pystyi teräksestä tekemään. No talvirenkaita vaihtaessani totesin että kesäkumeja on kertynyt pari ylimääräistä ja kohta toinen sarja. Näköjään liian vähän tehoa kun ei kumit sula. Ylimääräinen sarja talvirenkaitakin ja tietysti niin hankalaan paikkaan varastoituina että niitä kukaan enää muista.

Onko siis ollut kyse himohamstrauksesta... Talvirenkaiden osalta kyse oli siitä että renkailla olí enemmän arvoa kuin autolla. Nykyään autoliikkeet ei uskalla ottaa/maksaa vanhoista autoista juuri mitään, vaikka kuinka olisi hyvin pidetty yksilö. Se sit johtaa siihen että niitä jää pelloille, metsiin ja pihoille kun korjaaminen maksaa enemmän kuin itse auto.

Japanissa 70-90 luvulla tuotetuista autoista vain murto-osa on pelleiltään alkuperäisiä. Tekniikka on ollut luotettavuudeltaan parempaa kuin. nykyautoissa. Paskaa saa tehdä ja paskaa saa myydä kunhan menee törmäystestistä läpi ja pysyy liikenteessä takuuajan. Valitettavasti myös japseissa on alkanut olla tyypillisiä britti/ranska autojen ongelmia.

Nyt siis autot hamstrataan jo tehtaalla täyteen tavaraa, esim jos kori painaa 200 kg alustan osat ja voimansiirto+ moottori 400 kg ja kokonaisuus 1400 kg tyhjänä- mitä sit on 800 kg? Muovia, verhoilua, eristeitä ja turvavarusteita, viihde ja mukavuusvarusteita.

En silti kaipaa katukuvaan vanhoja syöppöjä autoja, mutta joku kevyt ja kestävä 80 lukulainen nykyaikaistetulla moottoritekniikalla. Esim Golf 1 ja siihen 1.4 Tsi keulaan, tai datsun Cherry Juken tekniikalla.

Autotehtaiden ei kannata tehdä liian hyvää laatua- jos autot on hajoamattomia niin uusia ei mene kaupaksi samaan tahtiin.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:40

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus