Huutokaupan huumaa

  • licence27

Tiedän ettei sotakaluston käyttöikä tositoimiin joutuessa ole kovin pitkä ja että silloin kaiken kaluston tarvis toimia.

Vuodesta toiseen olen kuitenkin ihmetellyt sitä kaikkea uuden ja käytännössä uuden tavaran romuttamista ja hylkäämistä + myymistä puolustusvoimien huutokaupoissa.

Tänään ihmettelin erityisesti kolmea nosturilla varustettua puoliperävaunua. Enimmillään käyttötunteja taisi olla 79 ja kahdessa muussa vieläkin vähemmän. Vastaavalla nosturilla tai vastaavalla vaunulla tai vastaavalla Hatz moottorilla kun ajetaan hyvinkin huonoissa oloissa tuhansia käyttötunteja.

Toinen karu esimerkki on venäläiset maastokuorma-autot. Niitä hylätään sisäänajamattomina ja alkuperäisillä renkailla hintaan jolla ei saa kaupasta edes kunnollista käytettyä henkilöautoa. En väitä että idän ihmeillä olisi taloudellista ajaa satoja tuhansia kilometrejä, mutta luulisi niidenkin kestävän sentään joitakin kymmeniä tuhansia kilometrejä.

Kun käytetty myydään 1000 € - 4000 € hinnalla ja tilalle ostetaan maasto-ominaisuuksiltaan huonompia laitteita 100 kertaa kalliimmalla niin voi miettiä kuinka huonosti kaluston hankinnat ja käyttö on suunniteltu.

Tai UAZ - jos jokaiseen UAZ maasturiin vaihtaisi pelkästään paremman moottorin ei tarvisi ostaa kalliita Land Rovereita katolleen tai kyljelleen ajettaviksi kymmeniin vuosiin+ tulisi vähemmän päästöjä ja jätteitä. +

En Väitä että UAZ olisi hyvä auto muiltakaan osin, mutta riittävän yksinkertainen.

Jotain sentään lähti selvästi ylihintaan eli MB-trac 1600 hintaan 35000€ . käytetyt henkilöauton perävaunut nousivat koviin hntoihin

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:35

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus