Kuka perustelee tyhmiä päätöksiä

  • licence27

Kun aikoinaan neuvolajärjestelmä Suomeen saatiin vauvat ja lapset pysymään hengissä. Nyt sitten synnytyksiä ollaan keskittämässä aina vaan suurempiin yksiköihin, suljetaan kaikki pikkukoulut ja rakennetaan tilalle velkarahalla kymmenien miljoonien jättilaitoksia.

Näin voidaan tehdä kun on käytettävissä raakaöljyä ja niin odottavat äidit kuin jo syntyneet lapsetkin saadaan rahdattua jonnekin reilun tunnin ajomatkan päähän.

Miksi aikoinaan kouluverkko on ollut tiheä- no siksi kun joka talossa ei ole ollut autoa ja vaikka olisi ollutkin niin ei ole ollut mahdollisuutta lähteä päivittäin kuskaamaan lapsikatrasta kouluun.

Olot ovat muuttuneet, mutteivät pelkästään parempaan suuntaan. Nyt jos tänne suuntaan tapahtuu jotain samansuuntaista kuin mitä itänaapurissa on jo tapahtunut ja huoltoasemat sulkeutuvat on koko maa halvaantunut kolmessa vuorokaudessa. Voi olla että opetus kouluissa jatkuisi siitä huolimatta, mutta oppilaskato olisi varma kun kävellen/pyöräillen koulumatkan taittaminen kunnan ainoaan keskuskouluun veisi koko valoisan ajan päivästä.

Vielä enemmän ihmettelen synnytyspaikkojen vähentämispäätöstä. Toki ymmärrettävää että joku tietty hoidon taso on ongelmatilanteessa oltava, mutta auttaako siinä tuhannen hengen organisaatio kahden tunnin ajomatkan päässä yhtään sen enempää kuin taksikuski matkalla tapahtuneessa synnytyksessä.

Vielä tästä tyhmien päätösten kirjosta: Kun aikoinaan betoni ja tiili ovat olleet halpoja ja on rakennettu hienoja julkisia rakennuksia- millaisia käyttöikä vaatimuksia niille on asetettu? Jos esimerkiksi sairaalaa syytetään sokkeloksi niin kuka sellaisen rakennusluvan on hyväksynyt. Nykyään on tyhjiä terveyskeskuksia, kouluja, kunnantaloja, sivukirjastoja teollisuusrakennuksia, autiotaloja ja tiloja. Samaan aikaan valitetaan asuntopulaa, työvoimapulaa ja pulaa työpaikoista.

Kuvaavaa on esimerkiksi paikkakunnan nimeltä Kiuruvesi kehitys. Tyypillisesti siellä on haettu vuosittain reilut 10 rakennuslupaa uudisrakennukselle- tänä vuonna tasan kolme. Kuka haluaa rakentaa kodin tietäen että mikä tahansa palvelu saattaa koska tahansa siirtyä tuottavuuden nimissä suurempaan yksikköön ja työpaikka halvemman työvoiman maahan.

Sekin kunta (kaupunkikin) olisi kusessa jos sinne muuttaisi vaikkapa sata uutta perhettä vuodessa. Ehkä jopa liikennevaloistakin olisi jotain hyötyä ja valokuitu saataisiin vedettyä muutamalle uudelle kylälle.

3 kommenttia

Franny_Berry

26.9.2014 15:40

Eikös tämä ole sitä perse edellä puuhun -toimintaa?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

licence27

26.9.2014 23:42

Jotain siihen suuntaan. Samoin lähipäivinä selviää tuleeko SCC vai saiko Sambian ex pressan lesken varjolla huijari rahat omaan huvijahtiin ja muutmaan lakeijaan.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:32

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus