Mehupillin viimeinen matka

  • licence27

Kutsun auton alkuperäistä pakoputkea mehupilliksi - täytyy sanoa että Japanissa on todella tarkkaan laskettu kuinka kauan kyseisen osan pitää kestää. 3 vuotta tai 100 tkm takuu-- kohdassa 102 tkm keskiosan takaliitos petti. Takapönttokin kesti yli tuplaten takuuajan.

Se että putki menee vaihtoon oli odotettavissa. Muistaakseni toisen huollon yhteydessä tuli huoltoihmisen kanssa puheeksi vakioauton eksotiikka ja hän väitti että taampaa katalysaattoria ei tarvi olla- vaan menee yhdelläkin päästöistä läpi jos kone on muuten kunnossa.

Kauppasi siinä sit samalla tarvikeputken joka on sisäputkeltaan suurempi kuin alkuperäinen ulkoa- Aika mennyt sen jälkeen noin seitsemän vuotta. No nyt kyseinen putki on kuivumassa ensimmäisen kuumankestomaalikerroksen jälkeen- tiiviste kaivettu esiin ja seuraava arvoitus onkin lähteekö mutterit auki yhtenä kappaleena vai ei.

Mikä sit on kyseisessä autossa putken vaihdon merkitys kasvaneen metelin lisäksi- kuulemma ilman muita osanvaihtoja jopa parinkymmenen hevosvoiman luokkaa. Japanin version teho samasta moottorista eri päästöluokassa taisi olla peräti 27 tai 47 heppaa suurempi versiosta ja vuosimallista riippuen. Todennäköisesti moottorinohjauksessa on Japanissa eri ohjelma kuin Euroopassa- Varsninkin tuntuu että Saksaan ja pohjoismaihin tulevista versioista karsitaan kireimmät tehot pois että koneet ei pauku edes vapailla nopeuksilla ajaessa. Tuo yksilö meni Saksan läpi ajellessa mittarin kymppiä vaille pohjaan - vaan kai se 100 tkm huollettunakin vähän hevosiä syö- puhumattakaan nykybensasta.

Perstuntuma on ainakin se että nyky 98 on yhtä kesyä kuin vanha 95- voi toki olla että kyse on siitä mikä on auton ikä ja ruiskutusjärjestelmän kunto. Ikäähän tuolla on ja jos kertakaikkiaan vakiosuuttimista loppuu kapasiteetti niin ne täytyy sit vaihtaa 5 tai 10 % suurempiin että saa saman määrän energiaa syötettyä koneeseen. Jos muut paikat antaa myöden ja kaikki on kunnossa niin vaikka 30 % suuremmat - jos olisi tehtävä E85 soveltuva kone niin 50 % isommat suuttimet ja varmaan aika liuta muitakin osia.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:39

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus