Milloinkohan se päättyy

  • licence27

Tunnetteko yhtään nuorta yrittäjää- minä tunnen muutaman ja yhden pintaa syvemmältä. Ennen yrittäjäksi rupeamisen kynnys oli enemmän taloudellinen, mutta nykyään näyttää olevan ihan muita rasitteita. Toki taloudellistakin rasitteita on, mutta ihan jokainen on valittanut samasta ilmiöstä eli numeropalveluista ym. turhista palveluista.

Pikavippifirmojen ohella markkinointiyhtiöt ovat olleet hyvin ahkeria myymään ja räikein eli tuo Directa on ilmeisesti ollut niin hyvä bisnes että seuraajia syntyy kuin sieniä sateella. Näin ollen näistäkin tuttavuuksista toinen on vuoden aikana A jonottanut yhteensä vuorokauden asiakaspalveluiden puhelintuessa B saanut kymmeniä laskuja palveluista jota ei ole tilannut ja C muutamia mitä on tilannut ilman että on saanut riittävästi hintatietoa. Sitten vielä senkin jälkeen kun on saanut yhteyden asiakaspalveluun, saanut peruttua niin laskuja tulee ja useista soitoista huolimatta perintätoimiston kirjeitä.

Se toinen ihminen joka vähän raotti elämänsä ja yrityksensä arkea oli ottanut linjaksi A hinta pitää tietää etukäteen ja jos se on alle 100 € vuosi kaikkine kuluineen niin sen voi ottaa ja jos vähänkään epäselvä tai yli sen satasen niin sitä ei sitten oteta. Kummallakin sitten sama tilanne että pistettävä kalustoa myyntiin että selviää laskuista ja korjauksista.

Varmaan joillekin noista loputtomista numeropalveluista on hyötyä, mutta kumpikaan noista ei ole niiden avulla rikastunut tai tienannut.

Annan tästä esimerkin: Urakoitsija A ilmoitti lehdessä ja asiakas otti sen. Ainoa ohje oli että yksi omenapuu tarvii saada jäämään pystyyn perustusvaiheessa- se kaatui ekana työpäivänä vaikka tilaa oli kaikkiin ilmansuuntiin. Kun sitten tuli seuraavan vaiheen aika asiakas ei katsonut lehdestä tai puhelinluettelosta vaan kysyi uusilta naapureiltaan kokemuksia. Nyt siellä on sitten käyty moneen otteeseen - sikäli uutta että sen edellisen urakoitsijan työn jälki ja tehokkuus olivat hyvät, eikä hinnassa ollut eroa.

Asiakasta pitää siis kuunnella ja ainakin kertoa etukäteen jos joudutaan poikkeamaan sovitusta. Asiakkaan informaatioon pitää toki suhtautua kriittisesti tai muuten voi joutua heikoille jäille, suohon tai sen keskelle valokaaria ja valokaapeleita.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:35

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus