Näinkö jatketaan

  • licence27

Aika synkkiä uutisia on vuorokauden sisään tullut maailmalta. On ammuskeltu aurinkorannalla, hyökätty kaasutehtaaseen ja jotain muinaismuistojen tuhoamistakin taas menossa.

Mitä tarvitaan noiden järjettömyyksien lopettamiseksi? Suomessa saa seinään laittaa julisteen jossa lukee "Jeesus oli muslimi" - siis jos oli niin olikohan sitä syntyessään, kuollessaan vai jossain vaiheessa siinä ennen vuorisaarnaa ja spitaalisten parantamista.

"Älä himoitse lähimmäisesi aviopuolisoa, maata tai karjaa tai mitään mikä on hänen omaansa". Tuskin tuo enää vastaa nykyistä suomennosta, mutta viesti on mielestäni aika selvä. Tuo on se viesti mikä koko maailman pitäisi muistaa.

Koraania en ole lukenut ja muutekin vieraiden uskontojen tuntemus on hyvikin pitkälti peruskoulun ja yhden AMKK kurssin varassa. Jotain on silti pahasti pielessä niin jos satoja tai tuhansia vuosia vanhoja museokohteita aletaan taas systemaattisesti tuhoamaan.

Toki jos muistellaan sitä kaikkea pahaa mitä on tehty kristinuskon levittämiseksi jopa tänne missä ihmiset kävivät Katumajärvessä pesemässä kasteen pois niin yhtä alkeellisella tasolla ollaan taas vaikka kaupasta saa Lumian hintaan jolla ei saa kassillista ruokaa.

Toki jos taas karkeasti ajatellaan niin olisiko Suomessa raskasta teollisuutta ilman sotakorvauksia. Tai toisaalta jos kaikki se materiaalia mitä vietiin sotakorvausten muodossa olisi myyty markkinahintaan tai jos Saksaa ei olisi pommitettu, jaettu jne ja Euroopassa olis ollut rauha yli 100 vuotta- olisiko maailma toisenlainen.

Nyt unohtakaa rasismi ja miettikää mitä on tapahtunut aikaisemmin. Jos ihmisvirran suunta kääntyisikin sellaiseksi että Euroopasta alettaisiin salakuljettaa ihmisiä Afrikkaan niin voi olla että siellä suunnassa olisi ensin vastassa kutsumattomat laivat upottava tykki ja vasta rantaan uineilta henkiinjääneiltä alettaisiin kysellä millä asioilla ovat maahan tulleet.

Aiankin jos sattuu käymään kuten melkein naapurille eli että sattui kaasupallollaan harhautumaan muistaakseni Algeriaan niin ensimmäisenä vastaan tuli vähintäänkin riittävä määrä sotilaita.

Jos ja kun pakoilaisvirta kiihtyy niin jokaisen tulijan täytyy sit ymmärtää heille on paikka tässä yhteiskunnassa. Se tarkoittaa kielen opiskelemista, lakien noudattamista ja toivottavasti mahdollisimman pian työpaikkaa ja työllä ansaittua rahaa.

Kuvitellaan kuitenkin tilanne jossa ihmisellä ei ole kuin savimajansa jonka seinään naapuri ampuu rynnäkkökiväärillä. Siinä ei ole paljoa vaihtoehtoja. Nyt näitä vaihtoehdottomia on päivä päivältä enemmän.

Jos Saharaan vetää viemärin, vesijohdon ja pystyttää teltan niin se on vähän eri juttu kuin rakentaa edes yhdeksän neliömetriä Kosovossa tai Siperiassa sellaiseen malliin että pärjää ympäri vuoden.

Valitettavasti niinkin on että ihminen ei opi arvostamaan sitä minkä on ilmaiseksi saanut läheskään niin paljon kuin sitä minkä eteen on tarvinnut tehdä töitä.

Tällä hetkellä Suomessa paikoin asuntojen hinnat ovat romahtaneet. Tiloja on tyhjillään, peltoja kesannolla ja kunnilla ja kaupungeilla hyviä peltomaita pusikoituneina tai muokattu tonteiksi. Kukaan ei yhtään mieti sitä kuinka niitä peltoja on raivattu koneilla ja ilman kovalla työllä. Kesämökki ei enää tahdo kelvata perinnöksikään, koska siellä joutuu tekemään erinäisiä kunnostustöitä ja mökin ylläpito maksaa.

Ruvetaanko perustamaan hajautettu pakolaismajoitusvaranto niin ettei yhtään autiotaloa tai varsinkaan autiotilaa enää ole? Vanhoja kunnon kapitalistin omistamia torppia joihin asutetaan niitä joilla ei ole vaihtoehtoja.

Taas toisaalta jos yhteiskunnan hyvinvointipalveluiden järjestäminen vie koko maan talouden kuralle niin pitäisikö ihan oikeasti palata aikaan kun oli kunnanlääkäri joka tunsi potilaansa, poliisi joka esti rikollisuuden ennalta talkoohenki jonka voimin heinät saatiin latoon silloin kun ei vielä ollut muovitettuja paaleja tai 360 hevosvoimaisella traktorilla noukinvaunua vetäviä urakoitsijoita.

Jos elinkustannukset päästetään karkaamaan sellaisiksi että 15 neliömetrin asunnosta täytyy maksaa vuokraa puolet kuukauden palkasta tai ehkä vähän ylikin ja taas toisaalla samalla hinnalla saa vuokrattua kaksi omakotitaloa pihoineen ja puutarhoineen niin kyllä se kupla pitää puhkaista.

Omalta kohdaltani tiedän että sanon tai teen mitä tahansa niin jossain vaiheessa minun työpaikkani lakkaa olemasta. Valitettavasti siinä vaiheessa joudun pohtimaan rupeanko yöunieni kustannuksella perustamaan omaa yritystä vai etsimään jostain sadan kilometrin päästä toista työpaikkaa jonka lähimainkaan ei ole varaa asua.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:30

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus