Palautuksia

  • licence27

Päivä loppui varsinaisten töiden osalta lyhyeen. Puuttui kaksi suojaputkea ja niitähän ei tietysti ollut koko kaupungissa- tai jos oli niin ei ainakaan sellaisessa paikassa mistä minä olisin ne saanut ostettua.

Olevien kaapeleiden osalta olen voitavani tehnyt- mitä sitten vielä tulee on verkonrakentajien murhe.

Kerrankin ehti päiväsaikaan kauppaan. Sellaiseen kauppaan jonka pihalla oli menossa mielestäni ihan turha remontti ja jonka sisällä jatkuvalla syötöllä kaivattiin henkilökuntaa tai esimiestä milloin kassalla, milloin pullonpalautusautomaatilla. Niin ja tietysti kohdalle osui koulutettava kassahenkilö.

Koska siellä selvästi ole kiire en ruvennut kyselemään mistä löytäisin tomaattimurskaa, ananasmurskaa ja mieluusti pakastettuja pizzapohjia. Sen sijaan valistin edessäni kassalla sulavien pakastepatokien kanssa arpojia ostamaan esipaistettuja, koska ne säilyvät huoneenlämmössä ja ainakin minun mielestäni tasan pienet ruisruudut ovat hyviä pakasteleipiä. Lämmin ja vastapaistettu patonki on parempaa kuin kaupassa kuivunut+ niitä voi paistaa täsmäannoksen illan mittaan.

En ensimmäisellä kierroksella löytänyt kananmunia. Olin jo autolla, käännyin takaisin, löysin ananaspaloja ja yhden nuoren naisen ostoskärryssä oli kuuden kananmunan kenno- eli niitä oli oltava jossain. No olin vierestä mennyt ohi, mutta kaksi rullakkoa kun on edessä niin eipä niihin yltänyt. Kassalle sit päädyin sen naisen perään ja ennen autoon kapuamista totesin että oli aika lähellä etten kysynyt minne munat oli piilotettu. En tiedä kuka oli, mutta kaupasta seuraavat n 10 kilometriä kotitieni liittymään asti se farkkukiiallansa edessä ajoi.

Suojaputkia tilatessa kassalle tuli mieshenkilö jolla oli ongelma kuumavesivaraajansa kanssa. Ihan oli tuttu ongelma eli 300 litrainen varaaja, mutta lämmin vesi ei riittänyt kolmelle hengelle. Kun sitten kertoi mitä oli tehty siihen mennessä niin ihmettelin vaan kuinka joku voi kutsua itseään sähkömieheksi ja vieläpä omata työkokemusta.

Kuumavesivaraajahan on yksinkertainen laite: säiliö, vettä ja eristettä. Sähkömallissa lämmittävä elementti on vastus 1 tai kolmivaiheinen. Jos on kolmivaiheinen ja kaikkiin vastuksiin tulee jännite- se ei vielä takaa että vesi lämiäisi. Ei takaa koska vastus voi olla poikki, termostaatti väärin säädetty/rikki tai kuten kalkkipitoisessa vedessä ulkomailla vastuksen ympärille muodostuu lähes tiilimäisen kova lämpöä eristävä saostuma. Lisäksi turvallisuusyistä varaajaan liitetään yleensä sekoitusventtiili. Se voi tukkiutua/jumiutua. Ei mitään rakettitiedettä, mutta, vaaralliseksi varaaja tulee jos ylipaineventtiili puuttuu ja termostaatti ei katkaise lämmitystä.

Neuvoin ensin selvittämään onko se vastus rikki vai ei- koska se on suunniteltu yleensä vaihdettavaksi. Samoin termostaatin pystynee vaihtamaan, kontaktori voi olla varaajassa tai ulkoinen, sekin on vaihdettavissa, mutta jos teho on hiljalleen hiipunut on vastus likainen ja ainoa mitä se kaipaa on perusteellinen puhdistus- tarkoittaa tietenkin tyhjennystä ja vastuksen irroittamista ja jännitteettömäksi tekemistä.

Eniten kuitenkin ihmetytti kun ihminen puhui käyttökytkimestä ja kuinka se liikkuu omia aikojaan- no jos siinä on pakkolämmitysasento niin ei se voi millään lämmittää vettä täydellä teholla jatkuvasti. Jos oikein arvasin niin kytkin on tarjoitettu käytettäväksi silloin kun normaalisti käytetään yösähköä ja tuleekin esimerkiksi vieraita saunaan, suihkuun tai muu kulutuspiikki. Silloinkin termostaatin tulisi toimia ettei lämpötila ja paine varaajassa nouse liikaa.

Oikeasti ihmettelen että kuinka vähillä tiedoilla ihminen voi aikuisena asua omassa asunnossaan.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:33

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus