Paljonko on vähän velkaa

  • licence27

Mitä saisi aikaan 700 miljardin dollarin pankkituella? Tekisikö sillä kasvihuoneen ja vesiputken keskelle Saharaa tai muutamia toimimattomia ydinvoimaloita tai pyörittäisi montaa Talvivaaraa siihen asti että malmio on kulutettu loppuun.

Miltä kuulostaa yksityinen 8 miljoonan taalan uusi nuorisokoti jota vuokrataan kunnalle 58 miljoonalla ja sinne pääsee kertomalla että koulun rehtori on ääliö.

Maa oli siis USA ja on edelleen, vaikka kyseessähän oli vain dokumentti kapitalismista. Missään ja kukaan ei varmaan koskaan sano: Älä ota velkaa. Älä kiinnitä kotiasi tai edes sitä että korot ovat nyt harvinaisen alhaalla, mutta voivat karata pilviin yhdessä yössä.

En minäkään kanttiladalla aja, mutta helvetti kyllä jotain on verotuksessa vialla. Tänään luin taas noin 27 sivua varsin ikävästä asiasta ja sen tiimoilta ihmettelen miksi vakavaraiset ihmiset ja yritykset eivät maksa laskujaan ajallaan. Vituttaa varsin paljon tehdä pitkää päivää epävarmana siitä saako rahoja ajallaan tai ollenkaan. Noiden 27 sivun osalta kaikki on kunnossa, työt on tehty ja rahat saatu, mutta kun tapana on lukea postit ja maksaa laskut ajallaan parhaani mukaan.

Se on yhtä yksinkertaista kuin vessan vetäminen, mutta että siitä vetämisestä olisi jotain hyötyä täytyy säiliön olla täynnä. Muuten kertyy vaan lisää ja lisää paskaa.

Nyt Suomessa eletään muoti-ilmiötä nimeltään homekoulu. Se siis tarkoittaa että nekin rakennukset jotka on aikoinaan rakennettu hyviksi ja lujiksi todetaan sisäilmaltaan käyttökelvottomiksi, korjataan tai puretaan + rakennetaan aina vaan suurempia yksiköitä.

Kuka ne suurlaitokset sitten siivoaa, pitää kunnossa ja saa edes koneellisen ilmanvaihdon säädettyä kohdalleen- ikkunoitahan ei tietenkään voi avata kun tulee tiepölyä ja ilmanvaihdon ohjaus voi mennä sekaisin. Mitä sitten tapahtuu kun ovi avataan ja lapset pääsevät astmapiippuineen pelaamaan jääkiekkoa?

Mitä saisi 12,5 miljoonalla siis € ei $. Montako koululuokkaa opettajineen lähettäisi leirikouluun sanotaan nyt vaikka Italiaan tai vaikkapa Egyptiin. Puhumattakaan jos majoituspaikaksi valikoituisi esimerkiksi Niinisalo tai Hennala.

Kaupunkivaruskunta Lahdessa- en tiedä mitä sillä alueella meinataan tehdä, mutta se on kuitenkin ollut koulu, autokoulu ja musiikkileikkikoulu jonne on hyvät kulkuyhteydet.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:31

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus